pucharki - 500 przepisów (strona:3/34)

HALLOWEEN - Czekoladowy deser z duszkiem 174

Halloween. Składniki : * około 25 ciasteczek Oreo * 2 czekolady mleczne * 200ml śmietany kremówki * 200g serka mascarpone  * opcjonalnie żelki duszki i ciastka typu belvita Przygotowanie : Ciasteczka pokruszyć, połowę przełożyć do pucharków. Czekoladę połamać, kremówkę zagotować i ciepłą zalać czekoladę, dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Ubić krem czekoladowy z mascarpone, przełożyć do pucharków. Dodać pokruszone Oreo oraz dekoracje. Deser podawać

Magiczne Życie Marty
Kokosowy pudding z chia i mango 285

Wegański, bezglutenowy, zdrowy, pyszny i do tego banalnie prosty do przygotowania deser. Cóż można chcieć więcej :-) Kto jeszcze nie spróbował puddingu z chia - czas najwyższy! Polecam! Składniki na 2 pucharki: 300 ml mleka kokosowego 40 g nasion chia 2 małe mango lub jedno duże 1 łyżka syropu klonowego  2 łyżki wiórków kokosowych listki świeżej mięty do dekoracji Nasiona chia(...)klonowy i wiórki. Energicznie wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą  noc by nasiona chia napęczniały. Mango obrać, pokroić w małą kosteczkę. Do przygotowanych pucharków nakładać warstwowo pudding chia i pokrojone owoce. Udekorować listkami mięty. Przechowywać w lodówce. Smacznego

maniapieczenia
Tiramisu truskawkowe 190

masę. Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu i delikatnie wymieszać z żółtkami i serkiem. Do herbaty dodać alkohol i wymieszać. Biszkopty maczać w herbacie ,a następnie układać w pucharkach na przemian z masą jajeczno serową i truskawkami. Ostatnia warstwa powinna być z masy. Wstawiamy do lodówki na ok. 1-2 godz. Truskawki oczyścić, opłukać, osuszyć i ozdobić nimi pucharki

Camilla w kuchni
Deser kokosowo - owocowy z chia 205

więcej równe części. Jedną wymieszać z wiórkami kokosowymi i ewentualnie dosłodzić.  Powinien powstać gęsty krem, jeśli będzie zbyt płynny dodać więcej wiórków kokosowych. Krem jogurtowo - kokosowy przełożyć do pucharków i odstawić do lodówki na około 15 minut. Do drugiej części jogurtu dodać 1,5 - 2 łyżki łyżki nasion chia, bardzo dokładnie wymieszać i odstawić na 15 -20 minut(...)wiśnie zmiksowane z chia,  następnie wyłożyć warstwę jogurtu wymieszanego z chia,  jako kolejną warstwę kładziemy jagody z chia, a na koniec  warstwę jogurtu z chia. Napełnione pucharki odstawić na 2 godziny do lodówki. Udekorować i podawać schłodzone

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Owsianka inaczej 182

błyskawiczne  Melvit mleko sojowe lub zwykłe miód lipowy listki mięty sok malinowy gruszka Zagotuj mleko sojowe i wsyp płatki owsiane oraz otręby. Dosmacz miodem zamiast cukru. Wyłóż do pucharków. Obierz gruszkę ,pokrój na plasterki-cząstki i poukładaj dookoła pucharka,tak ,aby utworzyć wieniec. Dołóż masy owsiankowej. Brzegi gruszki polej sokiem malinowym, powstanie bardzo ładna dekoracja.  Ozdób miodem

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy kisiel jeżynowy i malinowy bez cukru z jogurtową bitą śmietaną light 203

wody z mąką/skrobią, porządnie rozrabiamy, by nie było grudek i wlewamy do jeżyn ciągle mieszając (np. trzepaczką, łyżką). W momencie, kiedy całość nabierze konsystencji kisielu przekładamy do pucharków lub miseczek i zajadamy! Świetnie smakuje również na zimno, więc spokojnie możemy go schować do lodówki, w celu późniejszej konsumpcji :) Wychodzą 3 porcje, każda po ok. 170g = 60kcal. Smacznego(...)wody z mąką/skrobią, porządnie rozrabiamy, by nie było grudek i wlewamy do malin ciągle mieszając (np. trzepaczką, łyżką). W momencie, kiedy całość nabierze konsystencji kisielu przekładamy do pucharków lub miseczek i zajadamy! Świetnie smakuje również na zimno, więc spokojnie możemy go schować do lodówki, w celu późniejszej konsumpcji :) Wychodzą 3 porcje, każda po ok. 170g = 50kcal. Składniki

Be Fit Be Strong
Deser malinowo-brzoskwiniowy 221

porcje. Najpierw zaczynamy od galaretki malinowej. Maliny blendujemy z cukrem pudrem. Następnie rozpuszczoną w wodzie żelatynę dodajemy do malin i wszystko razem mieszamy. Gotową galaretkę przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki aby żelatyna stężała. Kiedy galaretka stężeje bierzemy się za mus. Obieramy ze skórki brzoskwinie, połowę jednej brzoskwini kroimy w małe kosteczki, a pozostałe półtorej brzoskwini blendujemy z cukrem(...)śmietankę. Po ubiciu dodajemy do niej serek mascarpone, mus z brzoskwiń, kawałki pokrojonej połówki brzoskwini i wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę , mieszamy i całość przekładamy do pucharków na zastygłą galaretkę. Przekładamy do lodówki na ok. 30 minut a następnie dekorujemy plasterkami brzoskwini, borówkami i listkami mięty Smacznego

Kuchenne Wariacje
Jeżynowy deser z jogurtową chmurką 161

śmietany 3 ciasteczka przełamane pa pół 3 kostki startej, gorzkiej czekolady kilka jeżyn (u mnie borówki) Przygotowanie: SPODY: Herbatniki zmielić w blenderze, dolać masło, wymieszać. Rozdzielić równo do 6 pucharków. Schłodzić w lodówce. CHMURKA: Jogurty ubić mikserem,  aby stały się puszyste i napowietrzone. Dosypać proszek, zmiksować dokładnie. Rozłożyć chmurkę do pucharków. MUS: Jeżyny zmiksować z cukrem, dolać galaretkę

Cakes By Kejt
czarno-biały deser 188

roztworu wlewamy mąką wymieszaną w zimnym mleku.Dzielimy roztwór na dwie części .Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao Gotujemy mieszając na małym ogniu około- 2 minut Gotowy deser rozlewamy do pucharków .Pucharki opieramy przechylone o jakieś pudełko-u mnie o opakowanie po jajkach.Gdy jasny budyń zastygnie dodajemy budyń czekoladowy.Dekorujemy owocami i listkami mięty

w mojej kuchni
Deser lodowy Dame blanche 214

Osobiście nawet nie wiedziałabym o jego istnieniu gdyby nie książka, którą niedawno przeczytałam.  "(...) - Coś pysznego wam przyniosłam. - Przez uchylone drzwi do pokoju weszła Kasia, trzymając w rękach dwa pucharki lodów. Mick wyczuł woń ciepłej czekolady. - Dame blanche - powiedziała. - Na ochłodę. (...)" Mirjam Mous "Password", str. 90   Lody są smaczne, ale taki ich urok, że prędko się topią. Ale mimo(...)WYKONANIE Do garnuszka wlać śmietankę, dodać czekoladę mleczną i gorzką, podgrzewać mieszając. Wszystkie składniki powinny stworzyć gorącą polewę, którą należy nieco schłodzić, tak żeby była ciepła. Lody nałożyć do pucharków i tuż przed podaniem polać ciepłą czekoladą

Passions hobbies life
Dziecięcy deserek 213

naprawdę smaczny!    Składniki na 3 porcje:   6 łyżek jogurtu malinowego,  200 g malin,  100g truskawek,  6 sztuk ptasiego mleczka. Wykonanie Na dnie 3 pucharków nałożyć po łyżce jogurtu. Ułożyć umyte, pokrojone na ćwiartki truskawki. Maliny rozgnieść widelcem, rozłożyć równomiernie do pucharków. Przykryć kolejną warstwą jogurtu.  Udekorować pokrojonym w kostkę Ptasim mleczkiem, świeżymi malinami

Z miłości do słodkości
Deser jagodowy z serkiem mascarpone 189

sztywno, dodać cukier puder, dalej ubijać.  Następnie dodawać po łyżce sera mascarpone, zmiksować.  Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać jagody, zmiksować.  Na dno pucharków wsypać po jednej łyżeczce jagód.  Jagody przykryć masą serową, zmiksowaną z jagodami, część masy odłożyć na wierzch.  Następnie wyłożyć białą masę serową i resztę masy z jagodami, posypać jagodami(...)Wylać łyżeczką na wierzch pucharków, galaretkę truskawkową.  Udekorować czekoladowymi serduszkami, trójkącikami i listkami mięty.  Wstawić na godzinę do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Tiramisu z pomarańczową nutą 165

przepisie nie ma śmietany, a z takim tiramisu wcześniej się nie spotkałam. Wyszło niezbyt dietetycznie, ale warto było :). Biszkopty ułożyłam w taki eksperymentalny sposób ze względu na pucharki w których podałam deser. Kawy do maczania biszkoptów nigdy nie słodzę, bo uwielbiam jak miesza się smak gorzkiej kawy ze słodkim kremem. Po tym sztywnym wstępie, zapraszam na niezwyczajne tiramisu ;). Składniki(...)kawy - kilka kostek gorzkiej czekolady - skórka otarta z 1 pomarańczy Namocz biszkopty w kawie, po kilka sekund każdy. Ułóż je w jednej dużej formie szklanej lub ceramicznej lub w pucharkach. Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywno. Do żółtek dodaj cukier puder i ubij masę, aż stanie się jasna, a cukier rozpuści. Dodaj mascarpone i skórkę otartą

Corner With Recipes
Tiramisu z malinami 318

ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy porcjami pianę do masy z żółtek i serka, delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. 4. Do miseczki przelewamy mocne, lekko ostudzone espresso. 5. Na dno pucharków kładziemy kilka malin. Nakładamy łyżkę masy, następnie po dwa biszkopty namoczone w kawie. Można posypać biszkopty gorzkim kakao. Następnie ponownie kładziemy łyżkę masy. 6. Wierzch tiramisu dekorujemy malinami i gorzkim(...)kakao. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Pucharki z tiramisu podajemy udekorowane listkami mięty. Smacznego

W kuchni Katie
Biały czekoladowy mus z malinami 346

robimy ze śmietaną kremówką. Masę czekoladową łączymy z sokiem z cytryny, delikatnie mieszamy ze śmietaną kremówką, a na końcu dodajemy pianę  z białka.  Mus przekładamy do czekoladowych pucharków lub szklanych pucharków. Zdobimy malinami. Chłodzimy w lodówce 3-4 godz.        SMACZNEGO

Lili w kuchni