bardziej przysadzisty. Szklanki te, wykorzystywane są także do podawania soków i innych napojów bezalkoholowych. Hot drinki W tym przypadku stosowane są szklanki z uszkiem, przypominające w pewnym sensie pucharki. Są to w zasadzie szklanki rozszerzające się ku górze o dość sporej objętości, wypełniane praktycznie do pełna, z zastrzeżeniem, iż sam faktyczny drink zajmuje przestrzeń maksymalnie do 1 cm od górnej
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniakilka minut i ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki, po około godzinie można kolejny raz wymieszać i pozostawić na kolejne przynajmniej 2-3 godziny. Gotowe masy przełożyć warstwami do pucharków lub szklaneczek. Na górze ułożyć ulubione owoce. Ja wykorzystałam borówki :) Deser jest dość gęsty, więc jeśli ktoś woli rzadsze konsystencje, wystarczy dodać mniej nasion chia. Polecam Wam takie zdrowe desery
Codzienna kuchnia niecodziennadolewamy wodę. Nie możemy dopuścić do tego, by tapioka przypaliła nam się na dnie. Gdy będzie już gotowa, zdejmujemy z ognia i studzimy, a następnie przekładamy do szklaneczek lub pucharków, dodajemy kawałki mango i posypujemy cynamonem. Wcześniej można schłodzić w lodówce. Smacznego
Be Fit Be StrongMieszam i wstawiam do lodówki na około 3 godziny. 2. Brzoskwinie (2 sztuki) obieram ze skóry, usuwam pestkę. Owoce miksuję blenderem na gładki mus. 3. Do pucharków nakładam naprzemiennie porcję masy z chia oraz porcję musu brzoskwiniowego. Pozostałą brzoskwinię kroję w półplasterki i układam na wierzchu deseru. Do przygotowania deseru wykorzystałam nasiona szałwii hiszpańskiej chia, które otrzymałam
Tradycyjna kuchnia Kasirozpuscic w 300ml wody. Ostudzić i odstawić do stężenia. Morele pokroić na ćwiartki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Zmiksować z serem na gładką masę. Na spod pucharków pokruszyć po jednym herbatniku. Wyłożyć 1/3 masy serowej i ułożyć na niej ćwiartki moreli. Przylać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego
Chocolate Muffin Blogwidelcem. Możemy zostawić kilka w całości do dekoracji. Kremówkę ubijamy (bez cukru), ma być gęsta, ale nie sztywna. Do ubitej śmietany dodajemy pokruszone bezy i delikatnie mieszamy. W pucharkach układamy warstwami śmietanę z bezami i owoce. Dekorujemy listkami mięty. * Jak przygotować cukier z wanilią? Dobrej jakości cukier waniliowy można bez problemu zrobić domowym sposobem. Jest niesamowicie aromatyczny. Można
Smakowity Blog KulinarnyRozpuszczam tam 1 1/2 łyżki żelatyny. Po ostygnięciu mieszam z masą serową. Gdy galaretka stężeje, kroję ją w kostkę. Część dodaję do masy serowej i delikatnie mieszam. Na spód pucharków (u mnie szklanek) nakładam warstwę galaretki. Na to wylewam ser i znów galaretka. Wkładam szklaneczki do lodówki i po około dwóch godzinach deser jest gotowy
Kuchnia co dniabiałego pół szklanki rozmrożonych malin łyżka dowolnych otrąb - może być też błonnik lun zarodki pszenne miód do smaku Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Można podać w pucharku jako deser lub na śniadanie z bagietką na zakwasie
AZgotuj!lodówki do schłodzenia minimum godzinę. Rozwiń stolnicę ( ja mam silikonową) i zacznij wałkować ciasto na bardzo cienki placek 2-3 mm.Wytnij koła - najlepiej sporą salaterką, ja wycięłam pucharkiem do lodów, bo jest dość spore kółko. Teraz zawijamy je wokół metalowych rurek ( do dostania w internecie). Rurki smażymy w oleju roślinnym, dosć szybko i przekładamy ręczniczkami papierowymi. Szprycą nakładamy serowy
AZgotuj!pomarańczy.Wyciśnij sok i dodaj skórkę. Zacznij podgrzewać. W niewielkiej ilości wody lub soku zacznij rozprowadzać skrobię. Wlej na gotujący się sok. Mieszaj do zagotowania. Rozlej w pucharki. 3 pomarańcze wystarczają na 1 -2 porcje kiślu. Zależy od wielkości pomarańczy
AZgotuj!nakładką na cytrusy. Odlej pół szklanki , dodaj mąkę i ksylitol. Wymieszaj. W rondelku podgrzewaj mleko, kiedy zacznie się gotować wlej sok z mąką i ksylitolem. Zagotuj. Przelej do pucharków. Jeśli lubisz ciepły budyń zrób do niego sos odparowując sok z resztek mandarynek z cukrem, aż stanie się lepki. Można dodać cukier lub miód, ale trzeba uważać aby ten ostatni dodać
AZgotuj!Odstawić do wystudzenia. Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić na sztywno. Połączyć partiami z masą jagodową. Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :) Kategoria: Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: jagody , kremówka , mascarpone , truskawki
https:KKuchniaMniamwino i dokładnie wymieszać- nie miksować. Przelać do pojemniczka przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażarki. Granitę należy przemieszać, najlepiej widelcem, co około godzinę. Kiedy całkiem zamarznie, przełożyć do pucharków. Smacznego :) Kategoria: Lody i desery lodowe , SŁODKO Tagged: jagody , wino
https:KKuchniaMniamcrème fraîche łyżką. Podgrzej crème fraîche z 100 g cukru pudru w małym garnku. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i dodaj sok z cytryny. Przełóż do małych pucharków, kieliszków i zostaw w lodówce na całą noc. Jeśli chcesz skrócić czas oczekiwania do mieszaniny w garnku dodaj łyżeczkę żelatyny i dokładnie wymieszaj. Gdy masa zastygnie, do posyp malinami
Corner With Recipesmiski, dodajemy żółtka, cukier waniliowy oraz mąkę - miksujemy. Na gotujące mleko wlewamy zawartość z miski i energicznie mieszamy stale gotując na małym ogniu do uzyskania gęstego budyniu. W pucharkach na dnie układamy po 4 maliny, zalewamy gorącym budyniem na który ścieramy gorzką czekoladę, na wierzchu układamy kolejne maliny i dekorujemy świeżą mięta. Deser można podawać na gorąco
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki