pucharki - 500 przepisów (strona:17/34)

Deser tiramisu 157

ucieramy z cukrem. Do masy jajecznej dodajemy serek ,dokładnie łączymy. Kawę rozpuszczalną rozrabiamy w przegotowanej wodzie (70 ml) ,mieszamy z likierem. Biszkopty nasączamy mieszanką kawy i likieru. Na dno pucharków układamy biszkopty ,następnie dodajemy 1/8 masy ,kolejno biszkopty i 1/8 masy serka. Wierzch posypujemy kakao ,dekorujemy. Podajemy min 2 godziny po schłodzeniu deseru w lodówce. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Deser Lady Fingers 141

Fingers Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Herbatę zaparzamy ,studzimy i mieszamy z amaretto w proporcji 1:1. Biszkopty nasączamy herbatą wymieszaną z alkoholem. Przekładamy do pucharków. Truskawki podgrzewamy ,wsypujemy cukier i smażymy do momentu ,kiedy będą gęste. Miksujemy. Zalewamy biszkopty ,zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Deser porzeczkowy z ksylitolem i kokosem ZDROWE ZĘBY 263

Przygotowanie: 1/ Porzeczki wymieszane z odpowiednią porcją konfitur-fixu i ksylitolu (patrzymy na opakowanie ile dodać na konfiturę) gotujemy zalane wodą tylko by je zakryć 5 minut . Przelewamy do pucharka wraz z listkami mięty i zostawiamy do ostygnięcia po czym przekładamy do zamrażarki na ok. 20 minut 2/ Gdy konsystencja będzie odpowiednia, ubijamy bitą śmietanę dodając przy końcu cukier brzozowy

Kuchnia PROzdrowotna
Galaretkowy deser z truskawkami, jagodami i czereśniami z bitą śmietaną 183

owocami dodajemy do jeszcze gorącej galaretki. Dołączamy do wszystkich składników żurawinę, rodzynki oraz orzechy ( ja je zawsze przed wrzuceniem drobię). Zakrywamy folia i odstawiamy do zgęstnienia galaretki. Wykładamy do pucharków, dodajemy bitą śmietanę i jemy :) Smacznego

ChilliJemy
Słodkie środy - Mrożone owoce otulone maślanką 173

truskawek  50 g mrożonych wiśni 50 g mrożonej czarnej porzeczki 50 g mrożonych czerwonych porzeczek 400 ml maślanki 100 g świeżych truskawek 16 kakaowych herbatników PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy 4 pucharki lub szklaneczki. Herbatniki siekamy na mniejsze kawałki, przekładamy do szklaneczek na dno jako pierwszą warstwę. Wszystkie owoce zamrożone przekładamy do malaksera i rozdrabniamy przez kilkanaście sekund. Rozdrobnione owoce przekładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Preparowana kasza gryczana z truskawkami 135

szklanki preparowanej kaszy gryczanej 1 szklanka truskawek 2 łyżki miodu (lub cukru) 200 g jogurtu naturalnego Wykonanie: Truskawki zmiksować dodać miód i wymieszać. Odłożyć cztery truskawki do dekoracji. Do pucharków wsypać  preparowaną kaszę, wlać warstwę musu truskawkowego, ponownie warstwę kaszy , a następnie dwie łyżki jogurtu naturalnego i po 1 łyżeczce musu. Ozdobić truskawką i listkami mięty. preparowana kasza gryczana

O kuchni z uczuciem
Deser z owocami i nasionami chia. 181

borówki, granat itd, wiórki kokosowe, miód lub syrop klonowy. Wykonanie: Mleczko kokosowe miksujemy wraz z syropem klonowym, aż zgęstnieje. Około 3 minuty. Dodajemy nasiona chia i delikatnie mieszamy. W pucharku na spód jako pierwszą warstwę dajemy granolę. Następnie przykrywamy masą z mleczka kokosowego ok 2 łyżki. Druga warstwa to owoce, które są pokrojone na mniejsze kawałki (oczywiście borówek, granatu

Apetyt na Zielone
41. Kisiel truskawkowy z ksylitolem 132

100ml wody z mąką/skrobią, porządnie rozrabiamy, by nie było grudek i wlewamy do truskawek ciągle mieszając (np. trzepaczką). W momencie, kiedy całość nabierze konsystencji kisielu przekładamy do pucharków lub miseczek i zajadamy! Świetnie smakuje również na zimno, więc spokojnie możemy go schować do lodówki, w celu późniejszej konsumpcji :). Smacznego

Be Fit Be Strong
Deser jaglany z kiwi 216

łyżeczki ksylitolu 4 kiwi Wykonanie: Kaszę gotujemy i studzimy. Następnie  miksujemy ją  razem z bananem i cukrem.  Kiwi miksujemy na mus. Wszystko razem przekładamy warstwami do pucharków. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Deser malinowy 154

potrząsamy pojemnikiem. Najlepiej jest przygotować pudding dzień wcześniej. Maliny blendujemy w blenderze kielichowym. Czekoladę ścieramy na tarce lub bardzo drobno siekamy. Użyłam czekolady  Lindt Excellence 85 % Cacao . Do pucharków lub miseczek nakładamy po łyżce puddingu mlecznego, następnie musu malinowego. Czynność powtarzamy. Na wierzchu układamy borówki amerykańskie i przysypujemy startą czekoladą. Deser malinowy podajemy schłodzony. Działanie przeciwgorączkowe, ścigające, przeciwzapalne, rozkurczowe

My Chcemy Jeść
Lekki deser truskawkowo-jogurtowy 147

galaretki mieszając. Dobrze rozmieszane zostawić do ostudzenia.  Schłodzoną masę truskawkową przelać do miski, dodać jogurt naturalny i dobrze wymieszać (ja użyłam trzepaczki). Gotową masę przelać do miseczek lub pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Nieco masy zostawić i po lekkim zgęstnięciu wycisnąć przez szprycę na stężały deser. Udekorować owocami. Podawać schłodzone z lodówki

Passions hobbies life
Dietetyczna galaretka z arbuza, 132 kcal 306

Odlej 1/3 szklanki powstałego soku, dodaj do tego żelatynę i rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali. 4. Żelatynę dodaj do pozostałego soku i wymieszaj. 5. Na dnie pucharków ułóż jagody, zalej galaretką. 6. Odłóż do lodówki aż stężeje (ok. 1 - 2h). 7. Udekoruj pokrojonym w kostkę arbuzem i listkami mięty/melisy.  Energia (1 porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik

Powiedz dietom nie
Wiśniowa pokusa 167

cheesamisu z pewnego fast fooda. Potrzebujemy (na dwie porcje): 3 biszkopty 8 łyżek serka homogenizowanego, waniliowego kilkanaście wiśni garść migdałów, u mnie migdały od Gospodarstwa Rolnego Pliczko Na dno pucharka wsypujemy pokruszone biszkopty.  Na biszkopty kładziemy 2 łyżki serka, a na nie wydrylowane wiśnie tak, aby widać je było z zewnątrz.  Na wiśnie znowu układamy serek.  Migdały

MamaOskarka
Kasza jagalna z rabarbarem 204

mieszamy z cynamonem i studzimy. Moja rada musu można zrobić więcej i przechowywać w lodówce. Kaszę przelewamy wrzątkiem, a następnie gotujemy w 1/2 szklanki wody ok 15 minut. W pucharku układamy połowę kaszy, posiekane orzechy włoskie, połowę musu rabarbarowego, jogurt naturalny, pozostałą kaszę, a na nią rozsmarowujemy resztę musu i posypujemy rodzynkami. Wg. danych z portalu ilewazy.pl taka porcja

Cynamonowe szczęście
Dietetyczny deser czekoladowy 235

powstały grudki z żelatyny. Pozostawiamy wszystko do ostygnięcia, aż stanie się gęsty Gdy nasz deser będzie zimny dodajemy do niego jogurt. Dokładnie mieszamy i przelewamy do pucharków. Posypujemy wszystko migdałami jeśli lubicie i możecie wszystko ozdobić czereśniami, wiśniami czy truskawkami. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania