pucharki - 500 przepisów (strona:24/34)

Bicerin – Napój Czekoladowo – Kawowy 175

latte, mocha… Bardzo Wam polecam. Składniki: kubek gorącej czekolady do picia mocne espresso cukier do smaku śmietanka kremówka Gorącą czekoladę przygotowujemy według przepisu. Przygotowujemy espresso. Przygotowujemy dwie szklanki, pucharki itp. 1/3 szklanki napełniamy espresso, słodzimy, mieszamy. Kolejną 1/3 szklanki napełniamy gorącą czekoladą. Ubijamy śmietanę i wykładamy na wierzch napoju kawowo-czekoladowego. Posypujemy odrobiną czekolady w proszku i gotowe

Made By Mom And Son
Eton Mess 240

umyć, odszypułkować, pokroić na kawałki, zasypać cukrem i odłożyć. Śmietanę ubić na gęsto. Bezy pokruszyć na większe kawałki, dodać do śmietany, wymieszać. Dodać 3/4 truskawek, wymieszać. Masę przełożyć do pucharków, udekorować pozostałymi truskawkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Rafaello z kaszy jaglanej 213

migdały, studzimy. 2. Kaszę przekładamy do blendera. Zalewamy pozostałymi 150ml zimnego mleka i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy mleko w proszku, miksujemy jeszcze chwilę. Przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy

Szefowa kuchni
Deser odmładzający. 113

dać cukier) Wykonanie: Mango pokroić na mniejsze kawałki, jabłko obrać i usunąć gniazdo nasienne. Zmiksować na gładką masę. W drugim pojemniku maliny zmiksować z jogurtem i miodem. Układać w pucharku warstwami.  Warstwa  malin mango maliny Smacznego! Deser odmładzający

O kuchni z uczuciem
Przepis na… – Crema al croccante, chrupki deser 239

mieszamy z żółtkami, wlewamy gorące mleko i dosypujemy oba rodzaje mąki cały czas mieszając, tak by nie powstały grudki. Masę podgrzewamy by zgęstniała. Kiedy odrobinę ostygnie wlewamy ją do pucharków. Wierzch posypujemy posiekanym karmelem. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Smacznego

Bon Ton Italia
Pudding ryżowy z kokosową nutą i owocami 263

pozostałą część czasu (u mnie około 7-8 minut), ciągle mieszając. Zdejmujemy rondelek z ryżem z palnika i odstawiamy na 4 minuty. Po tym czasie przekładamy nasz pudding do pucharka lub szklanek. Na wierzch układamy pocięte kiwi i arbuza tworząc "kwiat". Smacznego

Słodkie okruszki
Eton mess z truskawkami i czerwonymi porzeczkami 147

owoców. Truskawki pokroić na małe kawałeczki, porzeczki rozgnieść widelcem, żeby puściły sok. Beziki pokruszyć na mniejsze kawałki i wmieszać w masę śmietanową razem z owocami. Deser przełożyć do miseczek, pucharków czy kieliszków, wyrównać wierzch i udekorować truskawkami, porzeczkami oraz listkami melisy lub mięty. Podawać od razu. Smacznego

Plate of Joy
Trio, czyli miodowo-bananowy koktajl pod arbuzową chmurką 120

łyżki arbuza Przygotowanie: Do misy blendera wkładamy obranego i pokrojonego na większe kawałki banana, dodajemy cały jogurt naturalny oraz 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego. Wszystko razem miksujemy. Przelewamy do przygotowanego pucharka zostawiając około 3 łyżeczek gotowego koktajlu. Nabieramy 2-3 łyżki arbuza i umieszczamy je w misie blendera wraz z 3 łyżeczkami gotowego koktajlu bananowo-miodowego. Miksujemy, aż do uzyskania gładkiego

Słodkie okruszki
Kasza manna z sosem jagodowym 83

łyżkami cukru.Mleko zagotować wraz z pozostałym cukrem,masłem i ekstraktem waniliowym,dodać kaszę.Gotować na wolnym ogniu,ciągle mieszając,aż zgęstnieje. Pozostaje nam tylko przełożyć kaszkę do pucharka i zajadać się ze smakiem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Deser kokosowy z nasionami chia. 136

miód i mleko i dobrze wymieszać. Jabłko obrać , usunąć gniazdo nasienne i pokroić na mniejsze cząstki. Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze części. Owoce razem zmiksować na gładko. W pucharkach ułożyć warstwę mleczną , a na górze warstwę owocową . Pycha. deser kokosowy z nasionami chia

O kuchni z uczuciem
Mleczny deser z truskawkami 168

dodać żelatynę, mieszać do czasu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Twaróg zmiksować z jogurtem, do masy stopniowo wlewać wystudzone mleko z żelatyną. 3/4 masy przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na około 15 minut. Do pozostałej masy dodać zblendowane truskawki, zmiksować. Masę truskawkową wyłożyć na masę mleczną o ponownie włożyć do schłodzenia na około 30 minut

Domowa cukiernia Ewy
Trifle czekoladowe z brownie - pełnia szczęścia 215

Połączyć delikatnie najpierw z małą porcją przestudzonej czekolady, później połączyć całość i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce do momentu aż mus będzie gęsty i zimny.  Przygotować pucharki, do każdego pokruszyć na dno kilka czekoladowych/kakaowych ciasteczek nasączonych wcześniej w kawie. Na warstwę ciastek nałożyć porcję musu i nakryć go drugą porcją nasączonych w kawie i pokruszonych ciasteczek

KUCHARNIA
Budyniowa owsianka z orzechami, korzennymi ciasteczkami i truskawkami 183

przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wsypać płatki owsiane i wymieszać. Ja swój deser przygotowałam na talerzyku przy pomocy pierścienia. Można jednak podać go w szklance lub pucharku. Na dno wsypać pokruszone ciastka, na ciastka wylać owsiankę. Odstawić do wystygnięcia. Przed podaniem udekorować owocami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Arbuzowe orzeźwienie 170

cytryny (1/2 średniej cytryny) oraz 2-3 łyżeczki miodu wielokwiatowego (ilość zależy od naszych gustów smakowych). Wszystko razem miksujemy. Następnie dodajemy wodę gazowaną i delikatnie mieszamy. Przelewamy do pucharka. Smacznego

Słodkie okruszki
Deser z galaretek - kolorowy deser 270

wsypuję do miski, jeśli są posklejane to je oddzielam. Zalewam je gorącymi galaretkami truskawkowymi, rozpuszczonymi w 400 ml wrzątku. Mieszam co jakiś czas. Kremówkę ubijam z cukrem pudrem. Do pucharków nakładam warstwami zastygnięte galaretki, (wcześnie pokrojone )na spód więcej truskawek. Potem bita śmietana, cytrynowa galaretka , też ja kroję na kawałki, troszkę czerwonej. Na wierzch bita śmietana, kolorowa posypka i biszkopty

Takie tam pichcenie