oczywiście:): lekkie, miękkie i puszyste ciasto (nie lepi się od oleju!), pyszne nadzienia w różnych smakach, w zestawie 2 sztuki. Poza tym szeroki wybór ciast, tortów, deserów w pucharkach, lodów i gofrów - są też wegetariańskie, ale nieoznaczone jako takie. Gdy jest ciepło, można usiąść na zewnątrz. Jedyny minus to pewnie fakt, że kawiarnia nie jest zbyt duża (tylko
Qlinarnie i Qlinarnieczasie czynność potrząsania ponawiamy. Słoik wstawiamy do lodówki na min 4 h, najlepiej na całą noc. Truskawki blendujemy, dosładzamy do smaku. Do pucharków wlewamy nasz mus truskawkowy i gotowy pudding z nasionami chia. Całość dekorujemy owocami i podajemy. Z tej ilości wyjdzie nam 2- 3 porcje deseru. Dla mnie bomba! Szałwia hiszpańska (Salvia hispanica L.) to roślina pochodząca z Meksyku
Malinowe Pocałunkitruskawkowej 2 kopiaste łyżki musli bakaliowego Truskawki rozmrozić w kąpieli wodnej posypując je odrobiną cukru , następnie rozdusić widelcem- powstał sos z kawałkami truskawek. Słonecznik prażyć na suchej patelni. Do pucharka układamy jogurt ,musli, konfiturę, jogurt , zalewamy truskawkami i posypujemy słonecznikiem. Smacznego
Cukier&Pudersposób owoce miały konsystencję sorbetu. Ulokowałam go w lodowce i zajęłam się przygotowaniem śmietany. Połączyłam schłodzoną śmietanę z serkiem i cukrem pudrem i ubiłam mikserem na sztywno.Do pucharków na dno wyłożyłam zmiksowane truskawki a na nie śmietanę.Udekorowałam rodzynkami i orzechami włoskimi.Desery ustawiłam w lodówce uprzednio każdy z osobna przykrywając folia aluminiową ...śmietana bardzo szybko łapie zapachy z lodówki
Gosia gotujebanana wyciagamy, kilka odkładamy, resztę wkładamy do wysokiego pojemnika. Dodajemy mleko prosto z lodówki i całość krótko blendujemy blenderem ręcznym. Dorzucamy odłożone wcześniej plasterki banana i mieszamy. Przekładamy do pucharków, posypujemy orzechami i czekoladą. Podajemy od razu. Moje sugestie: Zamiast normalnego mleka można użyć np. kokosowego. Jeśli Wasze banany nie były zbyt dojrzałe lub lubicie bardziej słodkie smaki, przed zblendowaniem
Zawsze głodna!truskawki) Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin (lub na całą noc) do lodówki. Po tym czasie mieszamy pudding z sojowym kremem czekoladowym i przekładamy do pucharków. Dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego
Zawsze głodna!części rozgrzewamy patelnię cukier rozsypujemy na patelni i karmelizujemy- czyli podgrzewamy do momentu uzyskania płynnej konsystencji, dolewamy rum, podgrzewamy, dolewamy mleko kokosowe. odparowujemy je i wrzucamy banany przekładamy do pucharków i podajemy z gałką lodów waniliowych i biszkoptem. Smacznego! P.S najlepsze lody waniliowe -Carte Dor z Wanilią z Madagaskaru- polecam
Luźna Kuchniaporzeczek w soku własnym 2 czekoladowe cukierki np michałki 2 plastry kiwi posypka dekoracyjna PRZYGOTOWANIE: Na mleku gotujemy kaszę mannę z dodatkiem cukru trzcinowego. Do pucharków nakładamy po dużej łyżce czarnych porzeczek wraz z ich sokiem, następnie nakładamy po 3 łyżki ugotowanej kaszy i posypujemy posiekanymi czekoladowymi cukierkami, które zalewamy kolejnymi trzema gorącymi łyżkami kaszy manny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisztuki odstawiamy do dekoracji), podlewamy szklanką wody i dusimy na niewielkim ogniu przez 25 minut po czym ściągamy z ognia blednujemy, dodajemy cukier i podgrzewamy. Mus przekładamy do pucharków lub salaterek. Do rondla wlewamy mleko, zagotowujemy dodajemy kaszę mannę i gotujemy dodając cukier - opcjonalnie wg uznania. Ugotowaną kasze mannę przekładamy na mus. Odłożone morele kroimy w cieniutkie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiksujemy je. Następnie wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy mus. Zostawimy do stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce zimnego ryżu oraz cukier puder. Gotowe przekładamy do pucharków i polewamy lekko tężejącym sosem truskawkowym. Można podawać od razu do zjedzenia. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzienajmniejszej, niezbędnej ilości zimnej wody. Mąkę wlewamy do garnka z kisielem i intensywnie mieszamy. Gotujemy chwilę, aż pokażą się pęcherzyki na powierzchni. Gotowy kisiel przelewamy do salaterek, pucharków i podajemy – gorący lub przestudzony. Ozdabiamy owocami, skórką cytrynową, wiórkami kokosowymi. Możemy też podać z rozetką z bitej śmietany lub… z czym kto lubi. Domowy kisiel z żurawiny to bomba witaminowa. Przepis
mojewypiekiinietylkowłączamy parowar na 20 minut. Jak parowanie się skończy, wsypujemy substancję żelującą agar-agar i mieszamy, żeby się rozpuściła. Teraz studzimy galaretkę i przekładamy do 3/4 wysokości do pucharków, szklaneczek czy innych słoiczków ;) Serek homogenizowany roztrzepujemy trzepaczką czy widelcem by był bardziej puszysty i wypełniamy nim pozostałą część naczynia w którym będziemy podawać deser. Na wierzch układamy pestki owocu, które
Parowar Facetabitej śmietany, nie da się tak łatwo wydzielić porcji widelczykiem na jeden kęs.A ponieważ deser bardzo nam smakował,postanowiłam go trochę ujarzmić i dopieścić. Ciasto francuskie podane w pucharku, przełożone musem owocowym i bitą śmietaną, do tego sos czekoladowy, który tak naprawdę jest... najzwyklejszą i najprostszą polewą do ciast. Zastanawiałam się czy mam prawo użyć nazwy "sos czekoladowy
bistro mama