pucharki - 500 przepisów (strona:25/34)

Bursztynowa galaretka z mirabelek 164

cząstki. Owoce wrzucamy do rondelka, dodajemy odrobinę wody, dodajemy cukier, sok z limonki i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wlewamy do salaterek / pucharków i wkładamy do lodówki do stężenia. Domowa, prosta i szybka galaretka gotowa :)moje mirabelkidomowa galaretka z mirabelek

Bon Appetit Małgorzaty
Szampańskie galaretki z wiśniami 136

gorącej wodygarść wiśni (u mnie z kompotu)pół szklanki wina musującegoGalaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody, dolać pół szklanki szampana i dokładnie zamieszać. Do pucharków dodać po łyżce wiśni i zalać galaretką. Poczekać aż stężeje w chłodnym miejscu. szampańskie galaretki

Bon Appetit Małgorzaty
Rozanielony deser... 176

pokrojone w kostkę. Wystudzić.Mus: 4 kiwi obrać, pokroić i zmiksować blenderem na jednolity mus. Dodać cukier puder by sos nie był zbyt cierpki. Na dnie pucharków układamy biszkopciki. Następnie zalewamy je masą. Na wierzchu polewamy musem z kiwi. dekorujemy plasterkami kiwi oraz żelkami.deser z kiwi

Bon Appetit Małgorzaty
Jogurtowa pianka pomarańczowa 183

opcjonalnie owoce lub bita śmietana (pominęłam)konfitura mandarynkowa (KLIK)Sposób przygotowania:1. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Studzimy.2. Lekko tężącą galaretkę miksujemy z jogurtem i przelewamy do pucharków. Odstawiamy do stężenia.3. Swój deser polałam konfiturą madarynkową. Można podawać z dowolnymi dodatkami.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Galaretka z owocami i bitą śmietaną 186

galaretkę na przyjęcia urodzinowe :)Składniki:2 opakowania dowolnej galaretki3 szklanki wrzątkudowolne owoce2 śnieżki2 niepełne szklanki mlekatarta czekoladaSposób wykonania:1. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, wystudzić. Przelać do 4 pucharków, dodać owoce wedle uznania. Odstawić do całkowitego stężenia.2. Śnieżki ubić z zimnym mlekiem, wyłożyć na galaretki, posypać owocami i tartą czekoladą.3. Podawać schłodzone.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tiramisu 165

minut. Dodajemy mascarpone i ponownie chwilę miksujemy, aż powstanie jednolita masa.Biszkopty moczymy w mieszance kawowo-likierowej (ok. 2 sekundy) i umieszczamy po jednym na spodzie kieliszka, wąskiej szklanki lub pucharka. Do każdego nakładamy ok. 2 łyżek masy i posypujemy kakao. Tak samo nakładamy drugą warstwę.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Podajemy z filiżanką espresso

Zakręcony Widelec
Koktajl owocowy 182

delektujmy się jego smakiem. SKŁADNIKI1 pomarańcza1 grejpfrut zielony2 kiwi1 banan2 szklanki kefiruWYKONANIEOwoce ubieramy. Z grejpfruta ściągamy skórkę kroimy na mniejsze kawałki, wlewamy kefir, blendujemy. Rozlewamy do szklaneczek lub pucharków. Gotowe.SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Deser jogurtowo-kokosowy z melonem i arbuzem 231

smak podbudowany dodatkiem Malibu.Resztki melonow i arbuza zuzylam do melonowego smoothie.Przepis znajdziesz tutaj:klik Jesli uzyjesz mocno schlodzonych skladnikow prosto z lodowki,deser po prostu blyskawiczny.Skladniki na 2 duze pucharki:300 ml jogurtu greckiego3 duze lyzki kremu kokosowego,smietanki kokosowej3 lyzki cukru pudru (lub miodu)1 lyzka malibu ( lub innego likieru kokosowego)4 biszkopty i ewentualnie wiorki kokosowekulki arbuza,melona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy kisiel jeżynowy 185

soku.Kto zna jego smak tylko z torebki,koniecznie musi sprobowac tego domowego.A,ze moja jezyna caly czas obdarowuje mnie smacznymi owocami u mnie wlasnie jezynowy.Skladniki na 4 male pucharki:0,5 kg jezyn3 lyzki cukru2-3 lyzki maki ziemniaczanej0,5 l wody1 lyzka jogurtu greckiegoWykonanie:Jezyny przebrac,oplukac.Wrzucic do rondelka,dodac cukier ,pogotowac kilka minut.Przetrzec przez sito.Do przetartych jezyn dodac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem z białej czekolady z musem truskawkowym 409

celu użyć miksera, ale trzeba robić to delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.Przygotować pucharki i układać w nich warstwami, najpierw masę serową, a następnie mus.Dodatkowo całość można udekorować odrobiną bitej śmietany kremówki.Inspiracja: miszmasz-marghe Przepis bierze udział w akcjach

Świat Domowej Kuchni
Arbuz z malinowym mascarpone 199

polecam bardzo szybki do zrobienia, a rewelacyjny w smaku, chłodzący deser z arbuza.Arbuza obrać i pokroić w kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować, żeby dobrze go rozprowadzić w jednolitą, gładką masę. Śmietankę dodać do sera, wlać sok i delikatnie wymieszać całość, aż do połączenia składników

Świat Domowej Kuchni
Pierogi Ruskie 207

placek. Jeżeli ciasto delikatnie przykleja się do blatu/stolnicy , podsyp mąką. Bierzemy coś w kształcie koła o średnicy (8-11cm) , może to być maszynka do robienia pierogów, kubek , kufel , pucharek , szklanka itp. I dalej robimy tak jak na obrazku poniżej :Rób etapowo : 10 krążków , potem dodaj farsz i uformuj pieroga i odstaw na talerz pod ściereczką i tak dalej ...5.Wyjmujemy

Gotuj Z Muzyką
Cosa Nostra … pyszne jedzonko i Tydzień Restauracji 204

intensywne w smaku , kremowe , czekoladowo – waniliowe , pokryte dużą ilością kremowej bitej śmietany , a do nich gorący sos wiśniowy z kawałkami owoców.T. nie mógł się doczekać kiedy zacznie wcinać ;)Pucharek został opróżniony do zera – czyli smakowało! :D Podsumowując  :Myślałam , że będę narzekać , a tutaj absolutnie nie było na co!Przemiła atmosfera , przytulne wnętrze i zachwycające jedzenie – a wszystko

Ostra na Słodko
Tiramisu 534

się poderwać tym sposobem.Deser smakuje obłędnie!Delikatny krem przełożony biszkoptami wręcz rozpływa się w ustach.Wielbiciele kawowych deserów będą zachwyceni!Ci, którzy za kawą nie przepadają – myślę, że w pucharku nie zostawią ani kęsa!Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* żółtko – 3 szt* cukier – 3 łyżki* mascarpone – 300 g* śmietana kremówka – 100 g* biszkopty okrągłe

Ostra na Słodko
Tęczowy Deser 398

uzyskania wszystkich kolorów tęczy należy przygotowaną masę podzielić na 6 równych części i do każdej z nich dodać odrobinę barwnika, kolejno: fioletowego, granatowego, niebieskiego, zielonego, żółtego, pomarańczowego.Do każdego pucharka wlewamy po jednym kolorze, wkładamy do lodówki (pozostałe trzymamy w ciepłym miejscu aby opóźnić proces zastygania). Gdy jedna warstwa zacznie tężeć wlewamy następną

Słodka Strona