Budyń rabarbarowo-wanilowy
Budyń rabarbarowo-wanilowy
Przepis na : deser
Ostatnio kupiłam sporą ilość rabarbaru, nie mając pomysłu co z nim zrobię. Dzisiaj wykiełkował mi w głowie pomysł na budyń rabarbarowy - słodko-kwaśny, z aromatyczną waniliową nutą. I oto on - ma piękny brzoskwiniowy kolor i świetny smak. Podałam go z karmelizowanymi kawałkami rabarbaru.
Składniki:
dwie duże łodygi rabarbaru, pokrojone na małe kawałki
trzy łyżki cukru trzcinowego
pesteczki z jednej trzeciej laski wanilii
szklanka mleka
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
* dodatkowo - do podania:
łyżk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny Pamiętnik
Autor
Pani M.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
budyń, mąka, cukier, słodkie, deser, desery
Inne przepisy z Kulinarny Pamiętnik
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję