Dodatkowo weekend po cudownych wakacjach. Nie było nas trochę i ten czas należał tylko do Miśki 😍A skoro wolne to czas na nasze tradycyjne, wyczekiwane śniadania. Miały być racuszki z jabłkami, ale jabłka zostały porwane przez małe rączki do tradycyjnej konsumpcji 😊 Składniki : 2 jajka 2 łyżeczki cukru 50 g masła 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki
Gotowanie z pasjąPulchne racuszki podane z owocami i syropem klonowym, doskonałe na początek dnia. SKŁADNIKI 1 szkl. zsiadłego mleka, 2 jajka, ½ szkl. mąki graham, 2-3 łyżki mąki pszennej, 1 lyżka cukru, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka sody oczyszczonej WYKONANIE Wszystkie składniki dokładnie miksujemy, gdyby ciasto wyszło za rzadkie (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany) dodajemy więcej mąki
słodki bratekUwaga! Kwiaty czarnego bzu muszą pochodzić z pewnego miejsca! Nie można wykorzystywać kwiatów, które kwitną w miejscach zanieczyszczonych - przy szosach, drogach, na zanieczyszczonej glebie itp! Składniki na racuszki z kwiatami czarnego bzu: 4 - 5 baldachów kwiatów czarnego bzu 1 jajko 1 filiżanka kefiru lub maślanki Mąka pszenna - ile zabierze Pół łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta
Korniszonkiłyżki ciasta. Gdy widzimy, że wierzch obeschnął już, można obrócić na drugą stronę i dosmażyć bez przykrycia. Podajemy na ciepło, zaraz po przygotowaniu. I tym sposobem, mamy puszyste, delikatne racuszki z aromatycznym sosem. Jak widać w przepisie, dałam mało cukru, dlatego lepiej sobie mocniej posłodzić sos, wtedy mamy fajny kontrast w czasie jedzenia
Dieta moja pasjaPostawiłem na delikatną słodycz pochodzącą z banana, ale jeśli chcesz, to możesz dosłodzić je dowolnym syropem lub cukrem. Ja jednak wolałem takie, bo to po prostu zdrowsza opcja. Polecam racuszki serwowane z truskawkami i syropem klonowym. Pycha! Artykuł Racuchy z bananami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmangładką masę. Jeśli masa będzie za mało słodka, dodać więcej miodu. Mus można podawać w formie deseru z orzechami lub owocami, bądź smarować nim pieczywo czy też podawać z racuszkami. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniReceptą na idealny początek dnia jest udane śniadanie. Dlatego dziś zapraszam Was do wspólnej celebracji poranka. W tym celu idealnie sprawdzą się racuszki z jabłkiem i bananem, które wypełnią dom zapachem dzieciństwa. Ciepłe, słodkie, idealnie puszyste, doskonałe w towarzystwie aromatycznej kawy lub ciemnego kakao. Placuszki z pewnością wyczarują uśmiech na twarzy i wprowadzą w dobry nastrój na cały dzień
Fitsweet.meJeśli jeszcze nie macie dość rabarbaru to zapraszam na pyszne placuszki, oczywiście jak to u mnie są w stylu fit, pełnoziarniste i tylko z łyżeczką cukru
Cynamonowe szczęściewykorzystanie kaszy gryczanej białej w codziennej diecie. Amerykańskie pancakes a polskie naleśniki: sama nazwa jest tutaj najmniej istotna, ponieważ możemy wylewać kilka mniejszych i grubszych placków a otrzymamy puszyste racuszki. Liczy się to, że smaczne, zdrowe oraz szybkie w przygotowaniu. Co ważne nasze naleśniki są w pełni bezglutenowe oraz nie posiadają w sobie nabiału. Dodatkowo dzięki obecności kaszy gryczanej białej
Gar ZdrowiaSzybkie racuszki z jabłkiem, cynamonem z dodatkiem proszku do pieczenia. 2 szkl.mąki 1 szkl. mleka , kefiru lub maślanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3 łyżki cukru 1 -2 jabłka 1 łyżeczka cynamonu Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.Mąkę wymieszać z resztą składników, dodać jabłka.Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć na rumiano
Moje domowe kucharzenieokoło 15 minut. Na patelnię wlać olej, na wysokość 3-4 cm, rozgrzać. Wykładać porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor (po około 1-2 minuty na każdą stronę). Usmażone racuszki wykładać na papierowe ręczniki, oprószyć cukrem pudrem. Podawać ciepłe. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyczas miksując dodawać odżywkę, proszek do pieczenia i po łyżce mąkę kokosową. Na koniec dodać olej kokosowy i jeszcze raz wymieszać mikserem. Masa ma przypominać zwykłe ciasto na racuszki. Gdyby była za gęsta po prostu dodajcie jeszcze 1 jajko lub więcej śmietanki. Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Uwaga: Placuszki szybko się rumienią, więc żeby nie przypalić, nie rozgrzewajcie
Marta próbujeWspaniałe placuszki na śniadanie i kolacje. Można dodać kawałki jabłka, rodzynki, żurawinę. Mnóstwo pomysłów jest na dodatki. Najważniejszą rzeczą w tych racuszkach jest znikomy smak drożdży. Nie lubię jak za bardzo uwydatnia się ich zapach i jak za bardzo je można wyczuć podczas jedzenia. Składniki : 2 i 3/4 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży 1,5 szkl. mleka
Różne smaki w kuchniktóre podałam z domowym kremem czekoladowym i owocami. Mojemu synkowi, który jest wielkim fanem naleśników, racuchów i wszelkich podobnych placuszków bardzo smakowały. Polecam na śniadanie i na deser. Twarogowe racuszki. Składniki na około 16 racuchów: 250 g twarogu (użyłam półtłustego) 2 jajka 120 ml mleka 150 g mąki 3 łyżki cukru ziarenka z połowy laski wanilii lub 2 łyżeczki cukru
Miksturownik