Pyszne racuszki. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Drożdże pokruszyć do garnuszka, wsypać sól, cukier i mąkę. Wlać ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Do miski przesiać mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, jajko, ciepłe mleko, ciepłą wodę, rodzynki,pokrojony w kostkę banan, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać wszystko łyżką, odstawić na 5 minut. Na patelni rozgrzać olej
Kuchnia Pokoleńpiernika i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę, wsypać mąkę i delikatnie wymieszać, dodać rodzynki, masę z żółtek, zmiksowaną marchew, wszystkie składniki wymieszać. Upiec racuszki. Po wyjęciu na talerz obsypać cukrem pudrem. Doskonale smakują z gęstym jogurtem naturalnym
Przepisy kulinarne babci AntoninyRacuchy super pomysł na śniadanie, jeśli macie na to czas. Zawsze można je zrobić na obiad lub kolację. Racuszki są puszyste i delikatne, pycha Przepis na thermomix na dole Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odstawić na później. Twaróg zmielić przez maszynkę, lub mocno utrzeć duczkiem do ucierania ciast. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym ubić
Kuchnia Pokoleńodsączyć i przekroić krążki na 4 części. Rozgrzać olej. Ciasto nabierać dużą łyżką, za każdym razem położyć kawałek banana lub ananasa. Zsunąć palcem ciasto z owocem i smażyć chwileczkę. Racuszki muszą się zarumienić z dwóch stron. Wyłożyć na papierowych ręczniczkach, następnie na talerz i obsypać cukrem pudrem. Są pycha, polecam Thermomix – nałożyć motylek, wrzucić białka i szczyptę soli, czas
Kuchnia Pokoleńrośnie grusza nie pozostało mi nic innego jak wykorzystać jej owoc do wypieku.Tym razem zrobiłam smażone placuszki w końcu moje córy bardzo je lubią. Zapraszam... Skala smaku 9/10 racuszki zrobiłam z mąką pełnoziarnistą-tak jak w przepisie- przez co były mniej chrupiące, w smaku jednak bardzo dobre i zdrowsze co ważne. Normal 0 21 false false false
Kubki smakuodchudzającej. Mus z mango możecie zastąpić jogurtem albo ulubionym koktajlem – gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! Ps. radzę nie rezygnować z „polewy”, gdyż racuszki zrobione z mąki kokosowej same w sobie jedzone solo mogą być trochę zbyt zapychające. SKŁADNIKI: ( dla 1 osoby ) * mąka kokosowa – 40 g * napój kokosowy Alpro – 130 ml * wiórki
Ostra na SłodkoU mnie na śniadanie znów placuszki. Nic nie poradzę na to, że to chyba moja ulubiona forma zdrowych śniadań. Po pierwsze dlatego, że można zrobić nieskończoną
Cynamonowe szczęścieStało się! Nie mam nic słodkiego, czym mogłabym Was poczęstować w ten weekend, ale stwierdziłam, że przecież takie racuszki to przecież też słodki posiłek, więc na pewno Wam wynagrodzi brak ciasta :) Zwłaszcza, że pięknych śliwek jeszcze w koło można pełno dostać. Dziś mąż zakupił ich kolejną porcję- choć nie węgierek, bo w naszym sklepie warzywny trochę kuleje
Kuchnia w czekoladzieciasta z jabłkami, smażymy na małym ogniu (można pod przykryciem) na rumiano z dwóch stron. Podajemy oprószając cukrem pudrem Z podanej proporcji wychodzi około 12-14 średnich racuszków
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiOLYMPUS DIGITAL CAMERA Gdy tylko zaczyna robić się chłodniej od razu nachodzi mnie ochota na różnego rodzaju placuszki, racuszki, a tym razem naszło mnie na gofry. Nie takie zwykłe gofry, które dobre są tylko gdy są ciepłe, bo zaraz się robią gumowate, tylko takie prawdziwe chrupiące. Sekret tych gofrów tkwi w cukrze, a dokładnie w cukrze tzw. gruba rafinada
greenscarfdość często robię! Ostatnio mi i mojemu mężowi posmakowały placki z makrelą. Dodałam jej naprawdę sporo i wyszły rewelacyjne, więc polecam Wam podwojenie ilości podanych składników. Przypominają puszyste racuszki, które idealnie sprawdzą się na główny posiłek lub szybką przekąskę. U mnie znikają praktycznie prosto z patelni, ale na zimno również są smaczne. Polecam! (8 sztuk) 2 jajka 25g mąki
Di gotujeplacki wg podobnej receptury, to jednak dzielę się nim z Wami, ponieważ lubię dzielić się tym co dobre i sprawdzone ;) A może jest ktoś, kto jeszcze nie smażył takich racuszków i dzięki temu wpisowi przygotuje je na dzisiejszy podwieczorek i tak jak ja zakocha się w tym smaku ;) Polecam. Składniki na około 30 sztuk: 500 g mąki pszennej 1 szklanka
Opowieści z piekarnikaDegustacji towarzyszył obiad z czterech dań. Na przystawkę sałatka z arbuzem, serem oraz musem porzeczkowym, następnie podano krem z cukinii, sandacza z kluseczkami i brokułami, a na deser racuszki z waniliowym kremem. Już byłam najedzona po uszy, a przecież czekało nas jeszcze grillowanie z Sokołowem w Akademii Smaku w Woli Suchożebrskiej. Na miejscu jak zawsze wszystko dopięte na ostatni
Obiad gotowygorącej wodzie, nabrałam na łyżkę ciasto i rozłożyłam go na patelni. Ponownie zanurzyłam łyżkę w wodzie (gorącej) i nabrałam ciasto i ... tak ułożyłam na patelni kilka racuszków. Racuchy podczas smażenia lekko rosną i pęcznieją. Smażyć je należy na średnim ogniu. Kiedy nabiorą złotego koloru trzeba przewrócić je na drugą stronę. Usmażone racuchy przekładałam na rozłożony na tacy papierowy
Kuchnia u Krysiczyli jabłek i dodałam rodzynki, powiem Wam szczerze podeszłam sceptycznie do tego przepisu nie wiedząc czy to wogóle będzie zjadliwe:) Efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania, te racuszki są jeszcze lepsze niż na zwykłym cieście! Od dziś na stałe zagoszczą w moim menu. Akcja #MyVictorinox inspiruje! Składniki: 2 winne jabłka 1 szklanka cydru około 1/2 szklanki
Wanilia i Kardamon