plasterki średniej grubości. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładamy pokrojone jabłka, mieszamy widelcem dokładnie aby nie było grudek z mąki. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Kładziemy łyżką na patelni racuszki smażąc na złoty kolor z dwóch stron. Podajemy z serkiem mascarpone oraz konfiturą lub obsypujemy obficie cukrem pudrem. Smacznego
kgwjanczewomieszamy. 4. Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy małe porcje ciasta i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Wyciągamy i odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. 5. Racuszki układamy na talerzu. 6. I posypujemy cukrem pudrem Diamant. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkigruszki użyjcie marynowanych buraczków. Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi
Moja smaczna kuchniapyszną propozycję na leniwe weekendowe śniadanie. Puszyste pancake’i (czyli takie nasze racuszki), które po przekrojeniu (lub ugryzieniu) odkryją przed Wami słodką niespodziankę ;) Składniki: 1 szklanka mąki 1/4 szklanki cukru pudru (można dać trochę mniej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 szklanka maślanki 1 jajko 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka ekstraktu
Ciastkozercycukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pikantna wieprzowina w pomidorach Ratatuja z bobem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką
Moja smaczna kuchniaSezon jesienny już się rozpoczął, dlatego u mnie króluje dynia! Co powiecie na pyszne racuszki dyniowe? Składniki: ½ kg dyni, 30 dag twarogu lub serka homogenizowanego, 1 szklanka mąki, 2 jajka, sól do smaku, pieprz do smaku, natka pietruszki, olej do smażenia Wykonanie: Dynię oczyścić, pokroić w kostkę i rozgotować w małej ilości wody. Następnie dynię zmiksować, połączyć ze zmielonym twarogiem
Tradycyjna Kuchniaskładniki dokładnie wymieszać i odstawić na około 10 minut. Na patelni rozgrzać olej. Niewielkie porcje ciasta kłaść łyżką stołową na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Racuszki podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem ulubionej konfitury
Nie tylko w kuchniPierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ravioli z semoliny z ricottą Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie
Moja smaczna kuchniaBardzo szybkie RACUSZKI PROSTE ,SZYBKIE ,A TWOJE DZIECKO ZJE JE W MIG. TO JEST SUPER POMYSŁ NA OBIAD,PODWIECZOREK CZY NAWET ŚNIADANIE BO ROBI SIĘ JE 10 MIN,NO I OCZYWIŚCIE SĄ PYSZNE... SKŁADNIKI: 150 G MĄKI 150 ML MLEKA 1 JAJKO 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA 2-3 ŁYŻECZKI CUKRU CUKIER WANILIOWY JABŁKO PRZYGOTOWANIE: MĄKĘ,CUKIER I CUKIER WANILIOWY
Swojskie jedzonkoWystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę, aby przenieść się do nowego okna z recepturą. 1. Rolada biszkoptowa z jabłkami 2. Tort Kilimandżaro 3. Korzenny kompot z jabłek 4. Racuszki z jabłkami 5. Ciasto jabłkowo-orzechowe z polewą 6. Pieczeń po zbójecku 7. Biszkopt z masą jabłkową i owsianą posypką 8. Twardszy dżem jabłkowy (idealny do wypieków) 9. Korzenny
Przepisy Aleksandrymoja ulubiona pora roku. Przypomina o rodzinnym domu. A moj rodzinny dom pachniał jabłkami. Na jabłonkę wychodziło okno mojego pokoju. Dlatego dziś taki sentymentalny przepis. Połączenie racuszków mamy i jabłek. Składki (na ok. 8 małych placuszków): -jugut grecki o pojemności 150g. -1 spore jabłko -2 łyżki soku z cytryny -pół łyżeczki cynamonu
Smakuj życie!kilka złotych na większości targów w sezonie. Super dodatek , którym możecie zaskoczyć gości. Smak jest o tyle ciekawy, że łączy lekkość kwiatu z ciężkim ciastem – takie podniebne racuszki składniki: około 16 kwiatów cukinii (czyli pęczek) 100 gr. maki pszennej 2 jaja oliwa lub olej do smażenia 150 ml. mleka sól wykonanie: Mąkę wsypujemy do miski i dodajemy do niej
Sezonowy Garnekucieramy na tarce na grubych oczkach. Tak przygotowane składniki dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzany olej formując racuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Składniki sosu mieszamy i polewamy nim jeszcze ciepłe placuszki. Posypujemy posiekaną natką pietruszki
Pobite gary Barbarytarce o grubych oczkach. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cukinię łączymy z żółtkami, mąką, cukrem oraz przyprawą curry i solą. Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Racuszki smażymy na niewielkiej ilości masła i podajemy polane odrobiną miodu
Zainspirowana w kuchniZdrowsza i bogatsza wersja drożdżowych racuszków, placuszków. Zrobiłam je z jagodami, ale bardzo dobrze będą smakowały tutaj też inne owoce. SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej z pełnego przemiału 12,5g drożdży świeżych 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka oleju szczypta soli 2 łyżki cukru ok 1/2 szklanki jagód cukier puder do posypania Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z łyżką cukru
https:KKuchniaMniam