przepis na racuszki - 500 przepisów (strona:19/34)

Babka z kwiatami bzu czarnego 176

delikatnym i puszystym. Nie jemy ani owoców ani kwiatów na surowo bo mają właściwości wymiotne, tylko ugotowane, usmażone czy upieczone. Kwiaty są aromatyczne i pyszne czy to w placuszkach, racuszkach czy jako syrop. Popróbujcie bo warto. Babkę zobaczyłam u Kasi i tak mnie zauroczyła że upiekłam i zajadam ze smakiem, polecam. Babka z kwiatami bzu czarnego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Racuszki bananowe 207

krupczatki 200 ml jogurtu naturalnego 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 banany Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jogurt, jajka, … Czytaj dalej Racuszki bananowe

czarrna od kuchni
Placki z jajek i żółtego sera 166

sera/z serem... Placki są zadziwiająco delikatne, puszyste i cudownie pachną. Początkowo miałam obawy, że będą rozpływały się podczas smażenia, ale nie - smażyły się bez problemu (i rosły tak jak racuszki). Idealnie komponują się z żurawiną , dżemem pomarańczowym lub bananami (smażonymi na tej samej patelni). Koniecznie musicie spróbować, bo są na naprawdę obłędne!  Aha, i od razu zróbcie podwójną

Di gotuje
Racuszki bez mąki 196

mlekiem z rozpuszczonym miodem, odstawiamy na chwilkę, żeby płatki trochę wsiąknęły mleko, dodajemy jajko i kasze, mieszamy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zarumienienia. Ja proponuję gotowe racuszki podawać z dżemem (u mnie rabarbarowy) i popijać mlekiem ;) Idealne śniadanie, na poprawę humoru w taki deszczowy dzień

Idę coś wszamać
15 pysznych przepisów na piknik 131

propozycja to gallete z pesto bazyliowym i pomidorami . Pokrójcie ją w domu na trójkąty i takie porcje zapakujcie do pojemnika. Placuszki z marchewki Te pulchniutkie marchewkowe placki przypominają konsystencją racuszki. Można wziąć je w łapkę i zajadać. Myślę, że spodobają się dzieciom. Desery Tu oczywiście proponuję Wam moje crumble z rabarbarem i truskawkami z ostatniego wpisu. Zapakowanie deseru do słoiczków

Chilli Czosnek i Oliwa
Racuchy na kefirze, z jabłkami. 187

kefiru. W porównaniu do tych na mleku są zdecydowanie bardziej głębokie w smaku. Dodatek sody oczyszczonej sprawia, że fajnie podrastają a dodatek jabłek jest dodatkowym akcentem smakowym w całości. Racuszki są bardzo syte i nie da się ich zbyt dużo zjeść. Najlepsze po przestygnięciu, kiedy osiągają niemal temperaturę pokojową.  Składniki: 2 szklanki kefiru 2 szklanki mąki pszennej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pudding chia 221

zniknie – będzie szkoda! Ale gdy w brzuszku ląduje już niczego nie żałuję :) Taki smak to sama radość nigdy go nie mam dość omleciki i placuszki musli, bułki i racuszki Wszystko smaczniejsze to mam gdy konfitury trochę dodam. Miłego wieczoru :)   Gratuluję!!! :) Swoje dane adresowe proszę przysłać na adres email mala.cukierenka@gmail.com, Pozdrawiam gorąco

Mała Cukierenka
Słodkie placuszki z jabłkiem 1066

podwieczorkiem.  Teraz kiedy sama jestem mamą, staram się zachęcać Synka do jedzenia owoców w każdej postaci, a jeśli mam przygotować coś z nimi na obiad, to te "racuszki" zawsze są na pierwszym miejscu, pewnie po części dlatego, że sama się nimi zajadam bez opamiętania...  Oluś może nie zje ich dużo, ale już sam fakt, że ich nie odrzuca

Kuchnia w czekoladzie
Placuszki jabłkowo-otrębowe 101

Niemal codziennie smażymy z Zuzią jakieś placuszki, racuszki i inne naleśniczki - bo obie lubimy je potem jeść :)  ale nie mogłyby być codziennie takie same, bo by się zwyczajnie znudziły :)  dlatego kombinuję, dosypuję, a Zuzia mi miesza :)  te, które prezentuję poniżej bardzo nam zasmakowały (szczególnie Zuzi, bo z jabłkami) i były już kilka razy! Dodałam cynamon i kardamon

Kolorowy Przepisownik
Racuszki ryżowo - cytrynowe. 141

ryżowej, wymieszaj. Wsyp startą skórkę cytrynową i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj składniki. Na patelni rozgrzej olej. Na rozgrzany olej wykładaj łyżką gotowe ciasto. lekko wyrównaj, aby powstały okrągłe racuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe udekoruj lekko cukrem pudrem

Przepisy i porady kulinarne
Racuchy drożdżowe z jabłkami 174

około 15 minut. Na patelnię wlać olej, na wysokość 3-4 cm, rozgrzać. Wykładać porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor (po około 1-2 minuty na każdą stronę). Usmażone racuszki wykładać na papierowe ręczniki, oprószyć cukrem pudrem. Podawać ciepłe. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Puszyste racuszki z konfiturą 207

deser :) Składniki 1 szklanka mleka ok 3/4 szklanki mąki 1 jajko 2 łyżki cukru szczypta soli 1 łyżka oleju + do smażenia   dodatkowo: ulubiona … Czytaj dalej Puszyste racuszki z konfiturą

czarrna od kuchni
Racuszki jogurtowe 176

słodko Składniki 2 szklanki mąki 2 jaja 2 łyżki oliwy lub oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenie 1 łyżeczka sody 1 cukier waniliowy 2 jogurty … Czytaj dalej Racuszki jogurtowe

czarrna od kuchni
Racuszki śmietanowe 189

chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku :) Składniki 1 szklanka mąki 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki śmietany 30% 2 jajka 1 łyżka … Czytaj dalej Racuszki śmietanowe

czarrna od kuchni
Racuszki z bogatym wnętrzem 197

Walentynki :) Składniki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki płatków owsianych 4 kopiaste łyżki mąki 1 banan 2 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 1 serek wiejski 1/4 … Czytaj dalej Racuszki z bogatym wnętrzem

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania