Lubicie niebanalne połączenia? Gwoli ścisłości powinnam raczej zapytać o niebanalne smaki;) Tak właśnie smakują te kotleciki. Z opisu wiecie już, że chodzi o kotleciki ziemniaczane, a
Smaki Na TalerzuTwarożniki z sera W podkarpackiej kuchni nie brakuje różnego rodzaju smażonych placuszków, jak i nie brakuje dań z wykorzystaniem białego sera (twarogu). Twarożniki to połączenie obu
Trzeci talerzJuż od samego czytania tytułu ślinka cieknie! Połączenie Bananów z solonym karmelem i orzechami – uwielbiam ( tak samo jak uwielbiam deser Banoffee )!. Dziś mam dla Was
Ostra na SłodkoDziś pędzimy do USA! Pancakes to jeden z tych przysmaków, który najbardziej kojarzy nam się z Ameryką ( nie licząc burgerów oczywiście! ). Ja je uwielbiam i dobrze
Ostra na SłodkoNa śniadanie pyszne placuszki i jajka sadzone. Nic trudnego – z mąki z ciecierzycy i maślanki zrobiłam ciasto gęściejsze od naleśnikowego. Do placków dołożyłam po jajku
KucharzycaBardzo sycące. Do ciasta nie dodajemy cukru, więc możemy z powodzeniem podać je na słodko, jak i z jajkiem i warzywami, czyniąc śniadanie pożywnym i smacznym
KucharzycaSKŁADNIKI 2-3 jabłka 25 dag mąki 3/4 szklanki mleka 2 jaja szczypta soli pół łyżeczki cukru wanilinowego cukier puder szczypta cynamonu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jabłka umyć
Przepisy KulinarneJak już mówiłam wielokrotnie uwielbiam kaszę jaglaną ( a w ostatnim czasie jeszcze bardziej zakochałam się w płatkach jaglanych ). Przygotowuję ją zarówno w wersji śniadaniowej, jak i
Ostra na SłodkoZbiegiem lat moje nawyki żywieniowe i smaki ulegają jakiemuś przeistoczeniu. Kiedy studiowałam i kilka lat po nauce placki, naleśniki i inne tego typu rzeczy jadałam bardzo
Kubki smakuNaleśniki Suzette chodziły za mną już jakiś czas, bardzo chciałam spróbować klasycznego deseru kuchni francuskiej. Muszę przyznać, że do końca nie wiedziałam czego się spodziewać...otóż
Kubki smakuCzekolada + banany – połączenie idealne! Tak tak! I zapewne wielu z Was cieknie ślinka na samą myśl o takim duecie! Dziś mam dla Was przepis na
Ostra na SłodkoDoskonały pomysł na błyskawiczną kolację czy podwieczorek nie tylko dla dzieci ;-) drożdżowe, pachnące jabłkami z dodatkiem cynamonu, polane miodem wielokwiatowym z polskich pasiek z
Wanilia i Kardamonskładniki: 400 g miąższu z dyni 200 g klarownego masła 2 jajka 170 g mąki orkiszowej 1-2 łyżeczki imbiru 1 łyżka miodu sól, pieprz tłuszcz
Domowy Smak JedzeniaChyba najwięcej wysiłku wkładam w przygotowanie śniadania. Z założenia ma być pysznie, zdrowo i najczęściej na słodko, choć cukru do swoich śniadań nie dodaję. Rano
Cynamonowe szczęścieTruskawki się skończyły, ale na szczęście jest całe mnóstwo innych owoców. W mojej kuchni przyszła kolejka na jagody, oczywiście żeby, nie było że idziemy na łatwiznę
Cynamonowe szczęście