kilka garści roszponki ogórek pomidorki śliwkowe szczypiorek sos Grecki Knorr Wykonanie: Sos rozrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu.Na osobnych talerzach układamy kolejno: roszponkę, ogórek, pomidorki, całość posypujemy szczypiorkiem i polewamy sosem Greckim Knorr. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeSzybko przygotowujemy sos: na patelnię po szpinaku wlewamy 3 łyżki śmietanki kremówki, dodajemy odłożoną łyżkę sera camembert, mieszamy podgrzewając,aż ser się rozpuści i powstanie kremowy sos, którym polewamy lasagne po odkrytych częściach makaronu. Wierzch posypujemy startym serem żółtym i stawiamy bez przykrycia do nagrzanego piekarnika na 15 minut . Po upieczeniu całość posypujemy listkami świeżego oregano. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujekalafior się gotuje, na rozgrzaną suchą patelnię wysypujemy bułkę tartą i rumienimy ją na pomarańczowo. Ugotowany kalafior odcedzamy, rozkładamy na talerze, po wierzchu posypujemy zrumienioną bułką tartą i polewamy rozpuszczonym masłem. Na koniec delikatnie posypujemy solą. My uwielbiamy go jeść tak, ale idealnie nadaje się jako dodatek do dań obiadowych. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujenadal miękkie i musimy odczekać około 5 minut. Po tym czasie przekładamy je na kratkę kuchenną. Po całkowitym wystudzeniu albo zanurzamy do połowy ciastka w roztopionej czekoladzie, albo polewamy czekoladą po wierzchu jak ja to zrobiłam. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeodstawiamy. Płatki migdałów wsypujemy na blachę i prażymy w piekarniku na złotobrązowy kolor. Wyjmujemy i odstawiamy. Makaron mieszamy z pozostałymi malinami i jeżynami oraz jagodami. Przekładamy do miseczek. Polewamy musem malinowym i posypujemy uprażonymi migdałami. Prawda, że szybko? SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu
Blondynka Gotujeoleju z oliwek, saszetka mieszanki przypraw i saszetka prażonych ziaren słonecznika Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy i kroimy tak jak lubimy, nie kroimy tylko roszponki :) Układamy na talerzu warstwami i polewamy oliwą mieszanką przypraw, na końcu posypujemy ziarnami słonecznika i co dalej? Smacznego! Mój przykładowy zestaw to: Ziemniaczki niedźwiedzie Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post
Blondynka Gotujesuszone pomidory i mozarellę pokrojoną w plastry. Pizzę pieczemy w maksymalnej temperaturze piekarnika (240 - 250 stopni) przez około 15 - 20 minut. Ja piekę krócej. Upieczoną pizzę wyciągamy z piekarnika, polewamy cienką strużką octem balsamicznym i posypujemy świeżą bazylią. Podajemy z sosem pomidorowym i czosnkowym. Przepis na oba sosy znajdziecie TU . SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujejuż każdy sobie robił co chciał, ja tylko dorzucałam Młodemu szpinak i miętę i dokładałam paprykę.Sposobów układania było dużo. Albo smarowaliśmy placek sosem czosnkowym i potem dodatkowo polewaliśmy do środka, albo ciapaliśmy sosem ułożone składniki,każde z nas ciapało według własnych upodobań :) A wyszło PYYYYSZNEE! Lubię wiosnę :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - wok linii Granitium włoskiej firmy
Blondynka Gotujemałym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Podgrzać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comoraz stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Zamieszać widelcem (jak ciasto na muffinki). 3. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 50-55 min (sprawdzić patyczkiem czy suchy). 4. Polać polewą czekoladową ( w oryginalnym przepi sie nale ży rozpuścić czekoladę i dodać 2-3 łyżki masła ). Notatk i: eksperymentalnie upiekłam to ciasto na mą ce orkiszowej , jest wtedy b ardziej zwarte
coolinarnastrefa.blogspot.comWykonanie luk ru : szklankę cukru pudru wsypać do mis eczki, dodać w rząc ą wodę i tyle soku z cytryny by uzyskać jednolitą, gładką konsystencj ę o gęstości miodu. Polewać rożki lekko przestudzone. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.commascarpone). Budyń można ugotować samemu lub skorzystać z gotowego. A krem przygotowany wg tego przepisu smakuje jak bita śmietana (jest bardzo delikatny). :) Chociaż pasowało mi do całości polanie tortu polewą czekoladową to tym razem z niej zrezygnowałam. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion
coolinarnastrefa.blogspot.comciasta. Na upieczony placek miodowy wylać 1/2 gorącej masy serowej, następnie położyć drugi placek i wylać resztę masy serowej. Przykryć całość ostatnim plackiem. Pozostawić do wystygnięcia. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową (np. rozpuszczoną mleczną czekoladą z odrobiną masła). Ciasto przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania kiedy smaki dobrze się przegryzą a placki miodowe staną się mięciutkie
coolinarnastrefa.blogspot.comgruszek. Ciasta kruchego wyszła mi dość spora porcja, dlatego pozostałą część ciasta wyłożyłam na wierzch. Można również wybrać inny wariant i już nie posypywać góry ciastem a np. polać polewą czekoladową (wtedy należałoby zmniejszyć porcję na ciasto kruche o połowę). W smaku przypomina mi nieco sernik na zimno, i ja czasem na taki właśnie sernik mam ochotę. :) Efekt końcowy
coolinarnastrefa.blogspot.comwykładamy krem i tak robimy ze wszystkimi warstwami. Biszkopt na górze też nasączyć i cienko posmarować kremem. Tort wstawić do lodówki. Po kilku godzinach, jak masa trochę zgęstnieje zrobić polewę czekoladową. Gotowy tort powinien "poleżakować" w lodówce minimum 2 dni, wtedy nabiera głębokiego smaku. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.com