Błyskawiczne ciasto w przygotowaniu a efekt? W godzinę mamy pyszne czekoladowe ciasto, puszyste, delikatne, intensywne w smaku, wilgotne, z delikatnie wyczuwalnym smakiem dodanej konfitury (musi być to dobrej jakości konfitura, inaczej nie będzie wyczuwalna a nada jedynie nieco wilgotności). Piekłam to ciasto już z konfiturą wiśniową (bardzo dobre) i jagodową (świetne). Pasuje też malinowa, morelowa, brzoskwiniowa oraz powidła śliwkowe (takie poleca sama Autorka przepisu). Podczas pieczenia unosi się wspan... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Chocolate and orange is a great combination. I am just wondering would it also taste great with some other jam?
Yes, of course. I also baked this cake with plum jam and cherry jam and it was ok too.
zamiast czekolady (akurat nie miałam) dodałam do ciasta dwie łyżki kakao, cukru około 100 g- ciasto pyszne, wilgotne, idealnie słodkie! połączenie z dżemem pomarańczowym idealne! polecam
Bardzo się cieszę, że ciasto się udało. Dziękuję za komentarz i podzielenie się informacją, że z kakao również wychodzi! Super! :) Pozdrawiam!
mmmm, czekolada i pomarańcze, czy może być lepsze połączenia, chyba nie :) zapraszam do mnie i czekam na Pani ocene :) http://nymuffin.blogspot.com/2014/03/chocolate-cake-ciasto-czekoladowe.html#.UzSMO6h5OSo
a czy zamiast dzemu pomaranczowego moge dodac brzoskwiniowy? nie zepsuje mi smaku?
czy zamiast dzemu pomaranczowego moge dodac brzoskwiniowy? nie zespuje mi to smaku?