polewa - 11092 przepisów (strona:603/740)

Brak tytułu 156

piórka, posypujemy nią ziemniaczki. Pomidorki kroimy na pół, układamy na cebulkę. Tymianek - obrywamy listki, posypujemy danie, doprawiamy pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z olejem i oliwą i solą - polewamy. Pieczemy dość długo, mi to zajęło około 1,5 godziny w 200 stopniach C. Upieczone kartofelki podajemy z sosem jogurtowym. SOS JOGURTOWY: * jogurt naturalny * szczypta soli * zioła prowansalskie Wszystko łączymy

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 244

czekoladzie, śliwka w czekoladzie, landryny w trzech smakach: owocowym, lodowym i miętowym, galaretki owocowe w cukrze, żelki, bananki w czekoladzie, chrupki zbożowe w czekoladzie mlecznej oraz chrupki zbożowe w polewie kakaowej i mlecznej. Nasza  oferta dla przemysłu spożywczego  to chrupki zbożowe, które mogą mieć szerokie zastosowanie przy produkcji takich wyrobów jak jogurty, czekolady, batony, itp. Tradycją naszej firmy

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 150

słodki, dlatego wystarczy odrobina by przyrządzić pyszny napój. Podaję go rodzine, np. po obiedzie. Gasi pragnienie, a jeg słodki smak zastępuje deser. Świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów. Polewam nim budyń lub kaszę manną. Zachęcam do zapoznania się z ofertą pozostałych produktów Premium Rosa: http://premiumrosa.eu/ Zajrzyjcie też na fan page: https://www.facebook.com/PremiumRosa

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 170

Sądecki Bartnik , rodzynki. Mleko, cukier i miód zagotować, dodać 3 łyżki masła. Do gotującego się mleka wsypać mak i rodzynki - gotować aż mak napęcznieje. Masa smarować biszkopt - zrolować, polać polewą czekoladową. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miód Sądecki Bartnik do kupienia  tutaj Cena: 23,10/ 500g Polecam

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 145

długości ) lub tradycyjnej formy do babek. 3. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. 4. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. GOTOWE ! Smacznego

kolorowotorcikowo
Piernik z kabaczka 170

połączyć - utrzeć na jednolite ciasto. Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w 170 stopniach. Ostudzony placek przekroić wzdłuż. Posmarować marmoladą wieloowocową, np Jamar. Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Placuszki gryczano-ziemniaczane z sosem grzybowym 263

cebuli. Do podsmażonych grzybów dodajemy cebulkę.  Wlewamy 1/3 szkl. wody. Dusimy. Pod koniec dodajemy śmietanę połączoną z mąką. Doprawiamy do smaku. Placuszki gryczano-ziemniaczane układamy na sałacie, polewamy sosem grzybowym. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mini torcik brownie z rumową śliwką i sosem miodowym 163

schematu: andrut, ciasto, andrut, ciasto, andrut. Orzechy siekamy, prażymy na suchej patelni. Do uprażonych orzechów dodajemy mód i olej rydzowy - smażymy, aż mód się z karmelizuje. Sosem miodowo-orzechowym polewamy torciki. Od razu podajemy. Przepis ten zgłosiłam do konkursu "Smak ma znak" na stronie Trzy znaki smaku. Jeśli uważacie, że przepis zasługuje na głosik - śmiało oddawać :D http://www.trzyznakismaku.pl/smak-ma-znak/przepis-finalowy-na/Mini-torcik-brownie-z-rumowa-sliwka-i-sosem-miodowym/24

kolorowotorcikowo
Kruchy torcik z musem czekoladowym i powidłami 203

hansi-theme-font:minor-latin;} Ostygnięte blaty smarować powidłami i musem czekoladowym.  Pozostawić do zastygnięcia w lodówce, najlepiej na całą noc. Gotowy torcik, polać lukrem czekoladowym lub polewą czekoladową.  Udekorować  cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Babka marmurkowa oblana czekoladą 209

stopni i piec jeszcze 20-30 minut. Do suchego patyczka. Upieczoną babkę pozostawić na 5 minut w formie. Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Przygotować polewę. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem. Płynną czekoladą polać babę. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego ! Przypominam też o konkursie, w którym do wygrania formy na babkę oraz kakao DecoMorreno

kolorowotorcikowo
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 329

przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy zielony groszek. 3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym. 4. Całość polewamy pozostałością sosu i posypujemy tartym żółtym serem. 5. Danie zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C. Musze przyznać, że wolę wersje ze szpinakiem. Jest delikatniejsza

Pasja Smaku
Ryba po włosku 218

cytryny oregano koperek Wykonanie: 1. Pomidory kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i z dodatkiem oregano smażymy na rozgrzanej oliwie. 2. Filet z dorsza kroimy na pół, polewamy sokiem z cytryny i posypujemy koperkiem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. 3. Filety układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek nakładamy porcję pomidorów. Pieczemy 20 minut w temperaturze

Pasja Smaku
Szparagi z masłem czosnkowym 161

cytryny. Do wrzątku wrzucić szparagi, przykryć pokrywką i gotować 2 minuty. 3. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy przecisnięte przez praskę ząbki czosnku i lekko szklimy. 4. Gotowym masłem polewamy szparagi

Pasja Smaku
Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym 314

napełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek. 4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sosem z kurek

Pasja Smaku
Sałatka z kurczakiem gotowanym na parze 443

pokrojone na kawałki pomidory, pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w plasterki ogórki i cebulę. 3. Sos mieszamy z olejem i wodą.  4. Na sałatce układamy plastry kurczaka i polewamy sosem

Pasja Smaku