polewa - 11092 przepisów (strona:603/740)

Sernik z masą krówkową 812

dokładnie wymieszać. Na upieczone ciasto wlewać porcjami na przemian obie masy. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 50-60 minut. Po wystudzeniu udekorować sernik polewą czekoladową i dowolnymi bakaliami - u mnie płatki migdałowe

Monia miesza i gotuje
Mazurek z jasną masą waniliową 190

Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej dodać masę krówkową i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto. Mazurka dowolnie udekorować-ja użyłam pisaków, małych ciasteczek w polewie czekoladowej, żurawiny i płatków migdałowych. Najlepiej przygotować go dwa dni wcześniej wtedy ciasto zmięknie, nie będzie takie twarde i nie będzie się kruszyło podczas jedzenia

Monia miesza i gotuje
Pide 378

środku placka kładziemy farsz, pozostawiając kilka cm od brzegu w celu zwinięcia. Następnie formułujemy kształt łódki i sklejamy boki (patrz zdjęcie). Następnie wierzch posypujemy startym serem żółtym lub polewamy łyżką rozmąconym jajkiem. Krawędzie smarujemy za pomocą pędzla również rozmąconym jajkiem. Z pozostałym ciastem postępujemy w analogiczny sposób. Piec w 250 stopniach na brązowy kolor. Podawać pokrojone w grube paski. Smacznego

Fabryka pomysłów
Panna Cotta z sosem malinowym 193

lodówce co najmniej 3 godziny. Sos: Maliny gotujemy z cukrem przez około 5 minut. Jeżeli nie lubimy dużych ziarenek malin, możemy je rozdrobnić za pomocą blendera.  Przed podaniem polewamy deser sosem:) Pokochaj gotowanie- źródło przepisu

Czerwona Porzeczka
Makaron z brokułami w sosie serowym 261

gładka masa. Do sosu dodajemy szynkę i musztardę. Mieszamy. Najlepiej gdyby sos miał ostrzejszy, wyrazisty smak, w inny przypadku danie będzie mdłe. Na talerzyk wrzucamy makaron, następnie brokuły i polewamy sosem. Smacznego

Czerwona Porzeczka
Szynka w zalewie 206

przygotować dzień wcześniej. Kroimy je na mniejsze kawałki i obsypujemy obficie papryką słodką i ostrą, przekładamy do miski. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno i dodajemy do mięsa. Polewamy odrobiną oliwy, mieszamy razem, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyjmujemy i smażymy na oleju. Cebulę zostawiamy, nie smażymy! Przygotowujemy zalewę, wszystkie składniki mieszamy

Czerwona Porzeczka
Cykoria z pomidorami cherry 193

lodówki, cykorie gotujemy 3 minuty i dokładnie odsączamy . Jajka wraz z przyprawami i śmietaną mieszamy, dokładamy do tego połowę sera. Na formie układamy przekrojone cykorie bez twardego środka. Polewamy masą układamy połówki pomidorów i posypujemy serem. Pieczemy 40 min . Smacznego

cookpl
Gofry z owocami i syropem klonowym 176

proszku do pieczenie  Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko i dolewamy szklankę mleka. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy, sol i łyżkę oleju. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy w gofrownicy. Gotowe gofry polewamy syropem klonowym i dekorujemy owocami.   Smacznego :) PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie

cookpl
Naleśniki z pomarańczami 202

plasterki,  ja użyłem tylko 4 plasterki, a z reszty pomarańczy wycisnąłem sok na patelnie dosypałem łyżkę cukru, gdy  powstał syrop dodałem plasterki owoców . Naleśniki składamy i polewamy je sosem dodajemy plasterki pomarańczy do dekoracji. Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje

cookpl
Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym 233

oliwy. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki doprawiamy solą (nie za dużo, bo szynka też słona), pieprzem i układamy w naczyniu. Na nią układamy kawałki szynki szwarcwaldzkiej , sera pleśniowego i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 20 minut. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

Delicious Titbits
Sałatka z roszponką i cheddarem 523

łyżeczka musztardy Dijon, 2 łyżki z cytryny, 1 łyżka miodu, szczypta soli, Roszponkę wykładamy na platerę, na to układamy pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki oraz  sypiemy cheddar. Polewamy sosem winegret i skrapiamy octem balsamicznym. Proste i pyszne

Delicious Titbits
Sałatka z rukoli 399

pieprzymy,  Przepis na pyszny dressing poniżej... Dresing: 2 łyżki miodu, 1/2 ząbka czosnku (przeciśnięty przez praskę), sok z połowy cytryny, Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i polewamy gotową sałatkę. Smacznego

Delicious Titbits
Sałatka z rukoli i pieczonego łososia w pomarańczowym dresingu 214

układamy rukolę, przekrojone na pół pomidorki truskawkowe,  jeszcze ciepłego łososia rwiemy na drobne kawałki i też układamy, a na koniec kładziemy słodkiego ananasa w ostrym towarzystwie i wszystko polewamy dresigniem. Voila :) PS. Żałuje jedynie, że nie mogłam zrobić zdjęć w  świetle dziennym

Delicious Titbits
Dorsz z pieca z limonkami i rozmarynem 214

jednak..., a do tego zdrowa :) To jest dopiero fastfood :) Składniki: 2 dorsza, 1 limonka, 1 cytryna, oliwa z oliwek, świeży rozmaryn, sól, pieprz. Oczyszczone rybki solimy, pieprzymy oraz polewamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy rozmaryn oraz pokrojoną w plasterki limonkę. Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Wkładamy do pieca nagrzanego na 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C na 15 minut

Delicious Titbits
Muszle nadziewane szpinakiem i mięsem pod beszamelem 350

Dodajmy sól i gałkę muszkatołową cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje przez ok. 3-5 minut. Do naczynia żaroodpornego wlewamy połowę beszamelu i układamy na nim nadziane muszle. Następnie polewamy pozostałym sosem i ścieramy na to ser. Zapiekamy w temp. 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 30 minut (pod przykryciem). Na ostatnie 2-3 minuty odkrywamy, aby beszamel się

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania