Pyszny łaciaty serniczek z dodatkiem masy krówkowej na kruchym cieście. Prosty i do tego ładnie się prezentuje. Masę serową wykładałam po kilka łyżek ciemnej i kilka łyżek jasnej, dlatego wyszły takie ładne łatki. Jeśli masę będziemy wykładać na przemian po dwie łyżki wyjdzie wtedy ładny pasiasty wzorek a'la zebra. Do serniczka użyłam serka Wieluń który otrzymałam do testowania, o serkach pisałam już tu.składniki:ciasto1 szkalnka mąki5 łyżek cukru pudru100 g margaryny lub masła2 żółtkaszczypta solimasa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Ja używam do serników tylko ser wieluński " Mój ulubiony "- 1kg.w wiaderku -- jest pyszny !!! jola
Zapomniałam dodać, że sernik wygląda znakomicie i apetycznie, upiekę go !!!
i ja również będę szukać go na półkach bo u mnie nie wszędzie jest dostępny ale przed świętami w jednym sklepie spotkałam i bedę tam zagladac z nadzieją ze będzie na stałe dostępny jest droższy ale jest naprawdę pyszny i bez zagęszczaczy