czosnku Grillowania pierś z kurczaka Szklanka naturalnego jogurtu Olej lub oliwa 2 łyżki musztardy Twardy ser kozi Sól, pieprz, majeranek, bazylia Pierś z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Polewamy olejem.Grillujemy i kroimy w plastry. Sałatę mieszamy z mięsem, pomidorami, pokrojonymi oliwkami i cebulą. Czosnek siekamy, mieszamy z jogurtem i musztardą. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podajemy
prawdziwe jedzeniepodsypujemy kilkoma łyżkami mąki, sos rozprowadzamy do odpowiedniej gęstości wodą lub sokiem spod mięsa jeśli lubimy tłuste sosy. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Żeberka polewamy sosem i podajemy z ziemniakami lub dowolną kaszą
prawdziwe jedzenierobię w pączku małą dziurkę i wyciskam do środka około łyżeczki konfitury. Lukrowanie: cukier puder rozpuszczam w małej ilości wrzącej wody, dla smaczku można dodać sok z cytryny. Lukrem polewam ciepłe pączki. Przepis na domową konfiturę z róży
prawdziwe jedzenieoraz orzechy po czym podsmażamy plasterki owoców. Robimy to około minutę aby nieco zmiękły ale się nie rozpadły. Przekładamy je na talerzyki z torcikami a pozostałym miodem z orzechami polewamy bezy. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
Mienta blogtemperaturze 200 C często obracając i ścinając przypieczoną warstwę. Tortille opiekamy na patelni z obu stron, układamy na niej mięso, sałatę, pokrojonego ogórka, pomidora, cebulę i polewamy oba sosami. Zawijamy folia aluminiową tak aby sosy nas nie ubrudziły i podajemy :) Smacznego
Niezły Młynekwyciskamy czosnek i trzemy imbir. Gdy sos się zagotuje skrobię rozrabiamy z łyżką wody i dodajemy, aby sos się zagęścił. Gotujemy ok. 3-5 minut na małym ogniu. Sosem polewamy upieczone klopsiki. Posypujemy ziarnami sezamu i ewentualnie dymką. Klopsiki teriyaki podajemy z sypkim ryżem. Przepis zainspirowany klopsikami z Just a Taste . Post Ananasowe klopsiki z teriyaki pochodzi z bloga Poezja
Poezja smakuposklejały. Od wypłynięcia gotujemy na małym ogniu 5-6 minut. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy je na miodzie. Posypujemy cynamonem, mieszamy i podajemy z gotowymi kluseczkami które polewamy miodowym sosem z patelni. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
Mienta bloggrube talarki. Nalewamy do miseczki oliwę, dodajemy rozmaryn, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz- mieszamy. Wykładamy naczynie żaroodporne lub blaszkę folią. Kładziemy schab, ziemniaki i marchew. Polewamy mięso i warzywa oliwką. Kładziemy do nagrzanego piekarnika na 200 C na 20 min. Po tym czasie odwracamy mięso i pieczemy dalsze 20 min. Mięso i ziemniaki powinny być gotowe. Wyciągamy
Smaki Edytyczasie dorzucamy dwie łyżki cukru i szczyptę soli. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę, od razu mieszając. Dodajemy jej tak dużo, dopóki ciasto nie stanie się zbite, gotowe. Ugniatamy je. Polewamy niewielką ilością oleju, raz jeszcze ugniatamy i zostawiamy na ok. trzydzieści minut do wyrośnięcia. Gdy już urośnie, przenosimy je na stolnicę, gdzie je wałkujemy na kształt prostokąta. Smarujemy wierzch delikatnie olejem
Weganizm infantylnywody, mieszamy aż się rozpuści i nie będzie grudek, dodajemy 4 kostki lodu, aby galaretka szybciej przestygła. Boki tortownicy zabezpieczamy folią spozywczą, a spód tortownicy 22 cm wysypujemy crunchy, polewamy 3-4 łyżkami rozpuszczonej galaretki, wokół rantu układamy połówki truskawek i schładzamy w lodówce. Umyte truskawki miksujemy w szatkownicy lub blenderem (ja mam FP 270 Kenwood) tak długo aż masa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżek wody, gotujemy tak długo aż buraczki stracą swoją surowość a marynata się znacznie zredukuje. W między czasie na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. Młode listki botwiny polewamy marynatą i układamy w miseczce. Na liściach układamy plasterki buraków, kawałki sera sałatkowego Islios, posypujemy prażonym słonecznikiem. Smacznego. Sałatka z buraczków i sera jest bardzo smaczna, lekka, idealna na lato. The post
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczereśnie 1 kostka gorzkiej czekolady Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier, oraz kaszkę. Mieszamy i podgrzewamy, aż kaszka zacznie gęstnieć. Jeśli chcemy zjeść na ciepło, wykładamy kaszę do miseczki, polewamy sokiem lub podajemy z owocami. Jak gotujemy więcej to lepiej kaszę wymieszać w części zimnego mleka, a potem wlać do zagotowanej części mleka i gotować dalej na gęsto, często mieszając
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzbyt miękka. Na suchą patelnię wsypujemy bułkę tartą i lekko ją rumienimy potrząsając patelnią. Dodajemy masło, mieszamy, czekamy aż masło się rozpuści a bułka tarta je wchłonie. Fasolkę odcedzamy, polewamy masłem z bułką tartą. Smacznego, mi nawet fasolka szparagowa z bułką tartą smakuje, gdy jest już zimna. Poniżej kilka zdjęć z przygotowania fasolki i bułki tartej krok, po kroku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmasę ziemniaczaną, rozpłaszczamy na dłoni, na środku kładziemy śliwkę z migdałami i formujemy knedel. Knedle gotujemy w osolonej wodzie ok. 4-5 minut od wypłynięcia. Układamy knedle, które dodatkowo polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy cukrem trzcinowym. Smacznego. The post Knedle z mirabelkami i migdałami (knedle ze śliwkami) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię