polewa - 11092 przepisów (strona:588/740)

Brak tytułu 155

długości ) lub tradycyjnej formy do babek. 3. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. 4. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. GOTOWE ! Smacznego

kolorowotorcikowo
Piernik z kabaczka 180

połączyć - utrzeć na jednolite ciasto. Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w 170 stopniach. Ostudzony placek przekroić wzdłuż. Posmarować marmoladą wieloowocową, np Jamar. Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Placuszki gryczano-ziemniaczane z sosem grzybowym 273

cebuli. Do podsmażonych grzybów dodajemy cebulkę.  Wlewamy 1/3 szkl. wody. Dusimy. Pod koniec dodajemy śmietanę połączoną z mąką. Doprawiamy do smaku. Placuszki gryczano-ziemniaczane układamy na sałacie, polewamy sosem grzybowym. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mini torcik brownie z rumową śliwką i sosem miodowym 171

schematu: andrut, ciasto, andrut, ciasto, andrut. Orzechy siekamy, prażymy na suchej patelni. Do uprażonych orzechów dodajemy mód i olej rydzowy - smażymy, aż mód się z karmelizuje. Sosem miodowo-orzechowym polewamy torciki. Od razu podajemy. Przepis ten zgłosiłam do konkursu "Smak ma znak" na stronie Trzy znaki smaku. Jeśli uważacie, że przepis zasługuje na głosik - śmiało oddawać :D http://www.trzyznakismaku.pl/smak-ma-znak/przepis-finalowy-na/Mini-torcik-brownie-z-rumowa-sliwka-i-sosem-miodowym/24

kolorowotorcikowo
Kruchy torcik z musem czekoladowym i powidłami 211

hansi-theme-font:minor-latin;} Ostygnięte blaty smarować powidłami i musem czekoladowym.  Pozostawić do zastygnięcia w lodówce, najlepiej na całą noc. Gotowy torcik, polać lukrem czekoladowym lub polewą czekoladową.  Udekorować  cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Babka marmurkowa oblana czekoladą 217

stopni i piec jeszcze 20-30 minut. Do suchego patyczka. Upieczoną babkę pozostawić na 5 minut w formie. Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Przygotować polewę. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem. Płynną czekoladą polać babę. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego ! Przypominam też o konkursie, w którym do wygrania formy na babkę oraz kakao DecoMorreno

kolorowotorcikowo
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 338

przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy zielony groszek. 3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym. 4. Całość polewamy pozostałością sosu i posypujemy tartym żółtym serem. 5. Danie zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C. Musze przyznać, że wolę wersje ze szpinakiem. Jest delikatniejsza

Pasja Smaku
Ryba po włosku 224

cytryny oregano koperek Wykonanie: 1. Pomidory kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i z dodatkiem oregano smażymy na rozgrzanej oliwie. 2. Filet z dorsza kroimy na pół, polewamy sokiem z cytryny i posypujemy koperkiem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. 3. Filety układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek nakładamy porcję pomidorów. Pieczemy 20 minut w temperaturze

Pasja Smaku
Szparagi z masłem czosnkowym 168

cytryny. Do wrzątku wrzucić szparagi, przykryć pokrywką i gotować 2 minuty. 3. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy przecisnięte przez praskę ząbki czosnku i lekko szklimy. 4. Gotowym masłem polewamy szparagi

Pasja Smaku
Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym 320

napełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek. 4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sosem z kurek

Pasja Smaku
Sałatka z kurczakiem gotowanym na parze 449

pokrojone na kawałki pomidory, pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w plasterki ogórki i cebulę. 3. Sos mieszamy z olejem i wodą.  4. Na sałatce układamy plastry kurczaka i polewamy sosem

Pasja Smaku
Pomysł na... Creme Caramel z sosem karmelowym (Winiary) - opinia 140

wstawić do lodówki na 1,5 godziny. Zawartość mniejszej saszetki przesypać do szklanki, zalać gorącą wodą i wymieszać. Ostudzić i wstawić do lodówki. Deser wykładać na talerzyki i polewać sosem. Niestety z pewnością drugi raz nie mam ochoty tego próbować

Pasja Smaku
Pomysł na... Panna Cotta z sosem truskawkowym (Winiary) - opinia 300

foremek i wstawić do lodówki na min. 1-1,5h. Zawartość torebki z sosem połączyć z 50 ml wody i wstawić do lodówki. Panne Cottę wyjmować z foremek i polewać sosem

Pasja Smaku
Niebo w gębie 1330

szklanki cukru pudru Wykonanie: Orzechy sparzyć mlekiem. Kostkę masła utrzeć z cukrem pudrem, później dodać wystudzone orzechy. Tak przygotowaną masę wyłożyć na drugi placek. Stężałą masę polać czekoladową polewą. insertCookd("0e7058117c7f3d119d0c9b09635d3876

Pasja Smaku
Spaghetti bolognese po mojemu 260

Jeżeli sos jest zbyt rzadki, mąkę ziemniaczaną należy rozrobić z niewielką ilością wody i dodać do sosu. Szybko wymieszać i jeszcze chwilę gotować. Makaron ugotować al dente. Porcje makaronu polewać sosem, posypać serem i udekorować listkami bazylii

Pasja Smaku