słodki - ząbek czosnku - łyżeczka miodu - olej sezamowy - kasza kuskus Wykonanie pstrągi: Pstrągi osuszamy ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem, układamy rybę polaną sokiem z cytryny, posypujemy chili i polewamy sosem terijaki. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni C. Fasolka po chińsku: Fasolkę blanszujemy. Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy fasolkę, i utarte w moździerzu
SMYKWKUCHNIminut. W piekarniku gazowym 1. W elektrycznym na termoobiegu w temp jak najniższej, beza się suszy a nie piecze. Beza powinna być na półmiękka. Wykładamy po ostudzeniu na sernik. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, posypujemy pokrojonymi pistacjami! Niebo w gębie! ;-) Szczerze polecam!!! Podoba się
SMYKWKUCHNIpiekarniku) - łyżka miodu - łyżka octu balsamicznego (najlepiej z Modemy) - 2 łyżki oliwy z oliwek niefiltrowanej Orzechy i pozostałe składniki do dresingu miksujemy w blenderze na gładki sos. Polewamy sałatę. Łososia przygotowujemy na parze z plastrem cytryny. Smacznego! Pozdrawiam wszystkich stałych odwiedzających! Dajcie znać w komentarzach jestem ciekawa ilu WAS jest! Buziaki!!! Miłego Dnia
SMYKWKUCHNItężeć, wylewamy na roladę, pozostawiając brzeg 2 cm wolny aby zdołać ją zwinąć. Zwijamy roladę szybkim ruchem. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. po tym czasie wyjmujemy roladę polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Posypujemy przez sitko przesianym kakao, za pomocą cukru pudru przyozdabiamy. Smacznego! ;-) pozdrawiam ciepło
SMYKWKUCHNImasła - 150 g chałwy czekoladowej - 2 łyżki kajmaku Masło ucieramy na puch dodajemy kajmak, ucieramy powoli, po połączeniu się składników, dodajemy chałwę. Wykładamy na sam wierzch. Posypujemy rodzynkami. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Pozdrawiam cieplutko! Smacznego! Zapraszam na SMYKWKUCHNI na Facebooku
SMYKWKUCHNIstopni C. Smacznego! Pozdrawiam ;-) Buziaki! Możecie polać lukrem Przepis na lukier cytrynowy 200 g cukru pudru bardzo dobrze zmielonego 1-2 łyżki soku z cytryny Ucieramy w miseczce, polewamy bułki
SMYKWKUCHNIblachy wykładamy herbatniki, wylewamy gorący krem budyniowy, przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy do wystudzenia. Po tym czasie wykładamy 1/2 puszki kajmaku, przykrywamy andrutami, na to rozprowadzamy pozostały kajmak. Przykrywamy biszkoptami, które polewamy gorącym karmelem miodowym! ;-) Kaloryczne? Owszem ;-) Dla wszystkich łasuchów jak mój K. ;-) Buziaczki! Pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNIkażdym pucharku układamy po 10 wiśni wydrylowanych (mogą być takie np. z kompotu), zalewamy pozostałą masą, na sam wierzch kroimy po 2 suszone śliwki i po jednej suszonej fidze. Polewamy albo odrobiną ajerkoniaku, bądź syropem klonowym, ewentualnie syropem z pędów sosny. Rewelacja! P.S. Taki deser musicie potraktować jako pełny posiłek, np. zamiast kolacji lub obiadku niestety ;-) Pozdrawiam
SMYKWKUCHNIcytryny do dekoracji na patelnię dokładamy rybę smażymy z każdej strony po 1,5 minuty (na patelni będzie już gesty sos- karmel) zdejmujęmy rybę z patelni, dookoła układamy gruszkę, polewamy karmelem miodowo- cytrynowym posypujemy świeżą melisą Smacznego! Zaprszam do galerii zdjęć na Instagramie SMYKWKUCHNI http://instagram.com/smykwkuchni oraz na Facebooka https://www.facebook.com/smykwkuchni
SMYKWKUCHNIpiecz 55 minut w temp. 200 stopni C - ciasto po upieczeniu pozostaw w formie do jego całkowitego wystudzenia - jak ciasto już będzie zimne, wyjmujemy "do góry nogami" na paterę - polewamy karmelem Smacznego! Zapraszam na FB SmykWKuchni! JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN PRZEPIS SPRÓBUJ TAKŻE INNYCH POMYSŁÓW NA TARTY ZNAJDZIESZ
SMYKWKUCHNIbazyliowo-orzechowej, rolujemy, układamy w naczyniu do zapiekania, na wierzch roladek układamy pozostałą część masy - ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na grube plastry, układamy w odrębnym naczyniu do zapiekania polewamy olejem rzepakowym, oprószamy solą morską i posypujemy świeżym rozmarynem - ziemniaki pieczemy 50 minut w temp 200 stopni C - mięso 35 minut w temp. 200 stopni C Przepyszne
SMYKWKUCHNInaleśniku. Układamy kilka plastrów banana. Rolujemy naleśnika i układamy w naczyniu. Dodatkowo na naleśnikach układamy podłużne plastry bananów. Kilka wiórków masła na wierzch. Zalewamy resztą masy waniliowej i polewamy miodem. W takiej postaci naczynie wstawiamy do pieca i zapiekamy 30 minut. Naleśniki są gotowe kiedy brzegi są już ładnie zarumienione i chrupiące. Muszę przyznać, że były to najlepsze naleśniki
SMYKWKUCHNIbalsamicznego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka wody - różowa sól himalajska - pieprz mielony kolorowy- świeży Owoce i warzywa kroimy w grubszą kostkę, sałatę myjemy. Składniki mieszamy ze sobą. Polewamy dressingiem! SMACZNEGO!!! POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO POLUBIENIA MOJEJ STRONY
SMYKWKUCHNIpowoli dodawac do reszty miesa ciagle mieszajac energicznie Na sam koniec podsypujemy serem zoltym i mieszamy az sie dokladnie nie rozpusci ser Makron nakladamy na talerze i polewamy sosem Smacznego
Klaudynkowa kuchniarozdrabniamy ser z cukrem waniliowym w misce Po ugotowaniu makaron przekladamy na durszlak i lekko pukamy woda Makaron nakladamy na talerz na to kladziemy ser i polewamy jogurtem Wszystko posypujemy cukrem do smaku Smacznego! Ps Mozna rowniez zrobic z owocami sezonowymy lub z puszki. Wszystko zalezy od naszej wyobrazni i naszych kubkow smakowych. Do dziela
Klaudynkowa kuchnia