polewa - 11092 przepisów (strona:573/740)

Sałata lodowa z camembert, bryndzą, papryką i gruszką. Do tego kanapka z hummusem 224

kładziemy na sałacie lodowej. Bryndzę i papryki kroimy w kostkę. Rzodkiewki w ćwiartki. Paprykę kroimy w ósemki, ogórka obieramy, wydrążamy nasiona i kroimy w półplasterki. Wszystko układamy na talerzu. Polewamy oliwą z oliwek. Podajemy z chlebem razowym i hummusem. Wspaniały pomysł na śniadanie, polecam

Mango Papaja
Dorada po azjatycku 239

dekoracji) i skórkę otartą z cytryny. Blendujemy wszystko pulsacyjnie, aż wszystko rozdrobni się na malutkie części. Ugotowane ryby przekładamy na talerze i pomiędzy wcięcia wkładamy część sosu. Resztą sosu polewamy całe ryby. Ozdabiamy listkami kolendry i chili. Post Dorada po azjatycku pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 350

otworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10-15 min. Następnie zostawić do kompletnego wystygnięcia w blaszce ,w której się piekło.  Po ostygnięciu ciasto można polać polewą czekoladową - lub tak jak w moim przypadku, lekko spryskać roztopioną czekoladą. I wszystko byłoby pięknie, gdyby po rozkrojeniu, nie przywitała mnie zgroza i postrach każdego cukiernika - ZAKALEC ! Przestworza Google

Grunt to przepis!
KOKOSANKI 200

wyłożoną papierem do pieczenia.   Piec ok. 15 minut,  do momentu aż się zarumienią. Wystudzone kokosanki polecam polać polewą czekoladową. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Mrożony banan z gorącym musem jabłkowym 170

trakcie gotowania dodajemy cynamon i często całość mieszamy.      Banana wykładamy na talerzyk lub do miseczki lub do pucharka lub czegoś innego wedle życzenia i polewamy go lekko wystudzonym, ale wciąż gorącym musem jabłkowym. Bon appetit!      Było miło. Czasami dość ekstremalnie, niewygodnie i niezdrowo, ale wciąż miło. Z chęcią wyruszyłabym w tę trasę

Weganizm infantylny
Cynamonowe kremówki 196

Banana obieramy i kroimy na plasterki. Cukier mieszamy w szklance z cynamonem. Na płaską część jednego francuskiego kwadracika kładziemy plasterki banana, posypujemy je cynamonem z cukrem, polewamy masą budyniową i przykrywamy płaską częścią drugiego francuskiego kwadracika. Można lekko docisnąć do siebie obydwie części. Postępujemy tak ze wszystkimi kwadratami.      Przyznaję, że jedzenie tego specjału może okazać się

Weganizm infantylny
Roti z warzywami 213

chce nam się w coś takiego bawić, warzywa możemy od razu po ugotowaniu zapakować w chlebki roti. Przyprawy z bułką tartą natomiast smażymy na oleju na złotobrązowy kolor. Następnie polewamy nimi warzywa. Ta daaam.      Polecam je zjeść z jakimś ostrym sosem. Sama niestety nie miałam akurat składników na przygotowanie takiego, więc użyłam pikantnego ketchupu. Zamiast bułki

Weganizm infantylny
Jagodowe babeczki 174

budyniu, aby się nie rozlewał na boki. Dodajemy do niego 3 łyżki syropu z agawy, mieszamy. Budyń pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy upieką się nasze babeczki i również chwilę ostygną, polewamy je budyniem i wczepiamy kilka jagódek. Smacznego :)      Dzieci się do mnie uśmiechają. Mam odwagę sama spacerować. I czuję w sobie siłę. Niektórzy mistrzowie duchowego oświecenia głoszą

Weganizm infantylny
Lasagne ze szpinakiem 176

ilość zależna jest od naszych preferencji - na bogato lub biedniej). Szpinak przygniatamy kolejnym płatem makaronu. Czynność powtarzamy do czasu, aż skończy się szpinak i sos. Ostatni płat makaronu także polewamy sosem, lecz nie kładziemy na niego szpinaku. Lasagne wkładamy do piekarnika i zostawiamy je w nim na ok. 20 minut. Gotowe lasagne można posypać bazylią. Smacznego

Weganizm infantylny
Kartacze Mazurski klimat 370

gotujemy jak kartacze wypłyną zmniejszamy ogień do minimum  i gotujemy ok 30-40 minut. Jako omastę do kartaczy smażymy pokrojone skawreczki z cebulą na patelni i tym polewamy ugotowane kartacze. Porada: Na drugi dzień kroimy kartacze na grube plastry i podsmażamy na patelni - Pychota polecam  Samczego

Niezły Młynek
Tortilla - no to Twister 956

sól mieszamy, aż powstanie sosik. Na wyłożoną folię aluminiową kładziemy tortille, na to kładziemy ser, sałatę, 3 stripsy, pokrojonego  w kostkę pomidora, ogórka, cebulę. Wszystko to polewamy sosem i zawijamy lekko spłaszczając.  Zawinięte tortille wkładamy do opiekacza na 3 minuty albo do rozgrzanego piekarnika z funkcją grilla na 5 minut.  Te składniki  wystarczą

Niezły Młynek
Pierogi Ruskie 409

dłonie i nakładamy jedną łyżeczkę farszu formując pieroga.  Pierogi gotujemy w osolonej wodzie z łyżką masła ok 1-2 minut od momentu wypłynięcia.  Gotowe pierogi polewamy okrasą z tłuszczu i cebuli. Smacznego

Niezły Młynek
Sałatka z kurczakiem na trzy sposoby 361

doprawiamy i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu pozostawiamy ją do ostygnięcia. W tym czasie kroimy w kostkę ogórka, paprykę oraz cebulę. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą. Całość polewamy sokiem z cytryny, dodajemy bazylię, oregano i doprawiamy sałatkę do smaku

Emcia Pichci
Tatar z Łososia na Styl Japoński 238

Suempol pomijamy tą czynność. Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, aby awokado nie zbrązowiało. Dymki kroimy w cienkie krążki. Pomidora myjemy, polewamy wrzątkiem, ściągamy z niego skórkę, usuwamy gniazda nasenne i kroimy w kosteczkę. Sos sojowy i wasabi mieszamy razem i odstawiamy. Oliwę mieszamy z resztą soku z cytryny lub limonki

Blondynka Gotuje
Kruche ciasteczka... 242

dolewać wrzątek stopniowo i mieszać, aż lukier będzie                          płynny. Polewać ciasteczka i odstawić do zastygnięcia.    Smacznego... A to nasz odkurzacz marki "Sęp

Zainspiruj się kuchnią