ostygnięcia. Twaróg intensywnie mieszamy z jogurtem lub śmietaną i dorzucamy cukru. Na chłodne naleśniki nakładamy masę serową, a na to rozsypujemy maliny i zawijamy naleśnik w trójkąt. Z wierzchu polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej oraz nakładamy kleksy bitej śmietany. Zajadamy
Kolizje Smakówukładamy kulki mozzarelli. Pomidorki odrywamy z gałązki i myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy i układamy na sałatę. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i układamy na sałacie. Całość polewamy oliwą oraz posypujemy przyprawami. Sałatkę można podawać np. z grzankami
Kolizje Smakówprzecinamy również na pół. Na talerzyku układamy listek sałaty. Na połówkę wykałaczki nabijamy mozzarellę, a na to pomidorka. Układamy na sałacie.Powtarzamy czynność aż nam się skończą produkty :) Całość polewamy delikatnie oliwą z oliwek i posypujemy bazylią. Podajemy jako przystawkę lub przekąskę
Kolizje Smakówmieszamy. Możemy doprawić odrobiną pieprzu. Radzimy nie solić, gdyż ser pleśniowy sam w sobie jest dość słony. Orzechy włoskie obieramy z łupinek i rozkruszamy. Na przygotowanych grzankach układamy bób, polewamy je przygotowanym sosem, a na niego wsypujemy orzechy. Gotowe
Kolizje Smakówoliwę oraz sok z połowy cytryny. Doprawiamy imbirem i chili oraz mieszamy. Mięso z kurczaka obsmażamy na patelni na średnim ogniu. Na talerzu układamy rukole, cytrusy oraz kurczaka. Całość polewamy przygotowanym sosem i zajadamy
Kolizje Smakówmożna dorzucić czosnek granulowany. Po około 10 minutach zdejmujemy z ognia i dorzucamy cebulki. Mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy nieco tłuszczem. Ugotowane ziemniaki kroimy w talarki i układamy w naczyniu. Polewamy przygotowanym sosem. Z wierzchu obsypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika na kwadrans na 150 stopni, najlepiej opcja opiekania. Obserwujemy wierzch zapiekanki, wyjmujemy gdy ser zacznie się nieco rumienić. Zajadamy
Kolizje Smakówmarynaty i smażymy na patelni na odrobinie oliwy. Podczas smażenia dodajemy masło. Mieszankę sałat umieszczamy na talerzu układając na nich pomarańcze oraz kurczaka. Całość obsypujemy pestkami oraz delikatnie polewamy sosem. Zajadamy
Kolizje Smakówtalerzu układamy rukolę. Na to kładziemy pokrojony w paseczki ser. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy na sałatkę. Posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi. Przyrządzamy sos z octu i oliwy. Polewamy przygotowane sałatki i zajadamy. Jako dodatek do sałatki możemy podać np. grzanki
Kolizje Smakówstopni na godzinkę. Do mięsa co jakiś czas zaglądamy i podlewamy powstałym sosem. Po upływie około godzinki w szklance wody rozpuszczamy kostkę rosołową oraz sos sojowy. Przygotowanym sosem polewamy mięso. Zmniejszamy temperaturę na 150 stopni i zostawiamy jeszcze na pół godzinki. Po tym czasie mięsko jest miękkie i soczyste, a dookoła niego powstał pyszny
Kolizje Smakówzabije drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy nieco soli, łyżkę oliwy i wodę z drożdżami. Intensywnie mieszamy łyżką Na blacie wysypujemy nieco mąki. Wykładamy na to naszą masę, polewamy ręce oliwą i wyrabiamy ciasto. Następnie odstawiamy ja na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przygotowanie sosu: W miseczce umieszczamy ketchup i dolewamy nieco wody. Dodajemy oregano
Kolizje Smakówukładamy między kawałkami żeberek. Do naczynia można wlać jeszcze nieco wody. Zamykamy i wkładamy do nagrzanego na 160stopni piekarnika na około 1,5h. Co jakiś czas zdejmujemy pokrywkę i polewamy kawałki mięsa. Podajemy z ziemniaczkami lub kaszą oraz buraczkami
Kolizje Smakównaczynia przekładamy naszą masę na wysokość 3/4 formy ( ciasto bardzo mocno rośnie). Babkę umieszczamy w nagrzanym na 180 stopni Celsjusza piekarniku na 50 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu babki polewamy ją roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Odstawiamy do zastygnięcia czekolady. Smacznego
Kolizje Smakówśrednich oczkach. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, zagęstnikiem oraz rozdrobnioną czekoladą. Nakładamy na przekrojone ptysie krem i zamykamy wierzchnią częścią ciastka. Z wierzchu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy roztopioną czekoladą. Można podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego
Kolizje Smakówpłynem. Wstawiamy na noc do lodówki. By wydobyć galaretkę z formy wystarczy umieścić ją na chwile we wrzątku, a galaretka sama się wysunie. Gordon Ramsay podaje galaretkę cytrusową z polewą z owoców passiflory, my jednak jemy na „sucho” i jest wyśmienita
Kolizje Smakówgorąca bo to zabije drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy nieco soli, łyżkę oliwy i wodę z drożdżami. Intensywnie mieszamy łyżką. Na blat wysypujemy nieco mąki, wykładamy ciasto, polewamy ręce oliwą i wyrabiamy. Następnie odstawiamy je na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przygotowanie sosu: W miseczce umieszczamy ketchup i dolewamy nieco wody. Dodajemy oregano i bazylie, intensywnie
Kolizje Smaków