polewa - 11092 przepisów (strona:562/740)

Stek wołowy 234

bazą do naszego sosu, dodajemy wino i przyprawy smażymy aż sos stanie się gęsty.  Steki wykładamy na talerz i na każdy stek kładziemy krążek masełka ziołowego oraz polewamy sosem.  Smacznego

Niezły Młynek
Jak zrobić tort - przepis na prawdziwy biszkopt 247

przepisu można tworzyć wersje smakowe ciasta, np. biszkopt pomarańczowy, kakaowy itp. Biszkopt (ostudzony) kroimy na blaty, nasączamy alkoholem i wedle gustu przekładamy owocami, dżemem lub bitą śmietaną. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą, galaretką owocową lub kremówką i owocami. tiramisu

prawdziwe jedzenie
Grillowany kurczak z sosem szpinakowo-śmietanowym 393

dodajemy szpinak i smażymy, aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Mięso grillujemy z obu stron na rumiano i układamy na talerzu. Polewamy sosem. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Śmierdziel szpinakowy 210

dodajemy do szpinaku. Mieszamy na średnim ogniu póki ser się nie rozpuści. Jeśli sos zrobi się zbyt gęsty można dodać kapkę śmietany 12%. Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem. Osoby, które nie przepadają za smakiem szpinaku, mogą spróbować wariant na  bazie pomidorów

Kolizje Smaków
Młode ziemniaczki pieczone z cukinią i czosnkiem 219

nagrzewamy na 180 st. Dokładnie umyte ziemniaki i cukinię kroimy na ćwiartki, czosnek w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy przy pomocy silikonowego pędzelka oliwą z rozmarynem, wrzucamy warzywa, posypujemy solą, polewamy oliwą, mieszamy. Przekładamy do piekarnika i pieczemy, aż ziemniaki będą miękkie, podajemy posypane posiekaną natką

Moja smaczna kuchnia
Przepis na chwilę kawowej przyjemności... 155

białej czekolady - przekładamy osuszonymi truskawkami - przykrywamy bezą - na wierzch układamy ponownie 2łyżki masy i truskawki KARMEL: -  w rondelku rozpuszczamy cukier i miód , ciągle mieszając, doprowadzamy do wrzenia - polewamy deser karmelem SMACZNEGO! Gwarantuję, że będzie to niezapomniana chwila .. ;-) Zapraszam na FB SmykWKuchni! Buziaki! Przepis bierze udział w konkursie

SMYKWKUCHNI
Sałatka z krewetkami, mango i serem mozzarella 488

mozzarelle kroimy w kostkę. Kładziemy na sałatę. Oliwki kroimy w krążki, cebulę w piórka. Również kładziemy na talerze. Teraz czas na krewetki, układamy je na talerzach. Na końcu polewamy wszystko odrobiną oliwy z oliwek i voila! Gotowe

Mango Papaja
KRÓLIK W WINIE, Z WARZYWAMI, CZYLI LAPIN AU VIN 247

godzinie odwracamy delikatnie kawałki mięsa na drugą stronę. Mieszamy rzadko i bardzo ostrożnie, tylko po to by nic nie przywierało do dna. Ostrożnie wyjmujemy kawałki mięsa na talerze i polewamy warzywnym sosem. Podajemy z bagietką, ryżem, kaszą lub samo. Smacznego

Smaczne Zdrowe
ŻEGNAJ #SELFIE! CZAS NA #FRIENDSIE! 207

minut od momenty, gdy wino zacznie wrzeć.  Czekoladę rozpuszczamy (my poszłyśmy na łatwiznę, rozpuściłyśmy ją nie do końca, więc powstała nam gęsta, niejednolita masa) w kąpieli wodnej. Polewamy czekoladą gruszki lub tak jak my, układamy je na kleksach z masy czekoladowej. Posypujemy płatkami migdałów. SMACZNEGO! Serioo? Bawcie się w #friendsie przy każdej okazji! Pozdrawiamy! Karmel-itka z ekipą

W kuchni Karmel-itki
Panna cotta na kefirze z syropem pomarańczowym 204

foremek. Zostawiamy do stężenia w lodówce na godzinę.. Gdy panna cotta stężała, przed wyjęciem z foremek wstawiamy na 10 sekund do wrzątku, po czym przekładamy deser na talerz. Polewamy syropem z pomarańczy. W rondelku umieszczamy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy, cukier, oraz skórkę otartą z połowy pomarańczy, całość doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy na małym ogniu, do zredukowania syropu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z zielonej herbaty matcha pod śmietankową chmurką 199

cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl z gorącą wodą i odstawiamy do przestygnięcia. Gdy zacznie tężeć, wlewamy cienkim strumieniem do ubitej śmietanki, cały czas miksując. Tak przygotowaną pianką polewamy sernik.  5. Do dekoracji używamy szczypty herbaty macha i 1 łyżki ubitej wcześniej śmietanki. Robimy kropki z zielonej śmietany na powierzchni sernika, po czym przy użyciu małej łyżeczki robimy

Tajskie smaki
Łosoś w sake 232

dodając trochę cukru trzcinowego. Łososia odwijamy z folii. Ryż układamy na 2 talerzach, kroimy łososia w cienkie paski (mój jak widać trochę się rozpadł), kładziemy na ryżu i polewamy sosem. Na wierzch układamy listki świeżej kolendry. Post Łosoś w sake pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Metrowiec makowo-owocowy 414

części i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 346

pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Po  ostudzeniu kroimy w kostkę.  Tak samo kroimy obrane jabłka i cebulę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i tuńczyka z puszki. Solimy, pieprzymy, polewamy oliwą i ...gotowe

Moje Kuchenne Rewelacje
Caprese inaczej 290

150g) 1 opakownie pomidorków cherry (250g) pęczek świeżej bazylii pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Pomidorki przekrawamy na pół,  bazylię siekamy.  Mieszamy wszystko z mozzarellą. Pieprzymy i polewamy oliwą.  Gotowe !!!                                                   Najlepsza z chłodnym

Moje Kuchenne Rewelacje