godziny. Obieramy ziemniaki, kroimy na połówki lub ćwiartki, marchew na talarki, a cebulę w piórka. Na blaszkę wykładamy ziemniaki, marchew i cebulę. Na warzywa kładziemy kurczaka, polewamy oliwką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 C, na 60 min. Po 30min odwracamy kurczaka, po 20 min jeszcze raz, ostatnie 10 min zostawiamy dla chrupiącej skórki. Gotowe! :) Kochani, smacznego
Smaki Edytyproszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Piec w blaszce 33x23 wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni 45-50 minut. Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową lub lukrem
Praktyczna plciasto możemy przygotować zawsze, na każdą okazję. Biszkopt z makiem prezentuje się rewelacyjnie i tak samo smakuje. Do maku możemy dodać bakalie, a wierzch posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową. Składniki na biszkopt: 7 jajek 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier
Salonik smakówPyszne naleśniki z serem, moje dzieci je uwielbiają. Można jeszcze jak kto woli, polać je polewą czekoladową Naleśniki kakaowe z serem SKŁADNIKI: CIASTO mąka - 2 szkl kakao ciemne - 1,5 łyżki mleko - 1 szkl jajka - 2 szt woda - 1 szkl niepełna szczypta soli tłuszcz do smażenia MASA SEROWA 500 g sera 3 łyżki cukru 2 łyżki śmietany cukier
Kuchnia Danusiłyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotować jak każde ciasto biszkoptowe i wylać na ciasto II. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem
Praktyczna pldodać mleko). Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy do reszty. Całość gotujemy przez co najmniej 5 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przekładamy owsiankę do miseczki, polewamy jogurtem, miodem i posypujemy granolą. Smacznego
Kuchenny Skrawek Niebajabłko zmięknie, a owsianka będzie miała odpowiednią konsystencję. Na koniec dodajemy resztę pokrojonego w kostkę jabłka, przyprawę do piernika i wszystko mieszamy. Przekładamy do miseczki, posypujemy kakaem i polewamy miodem
Kuchenny Skrawek NiebaWYKONANIE Sałatę płuczemy, dodajemy pomidorki przekrojone na pół, oliwki, suszone pomidory pokrojone w paski, winogron przekrojony na pół, pokruszony ser. Z podanych składników robimy sos. Polewamy tuż tuż przed podaniem, mieszamy i dopiero wtedy posapujemy migdałami. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewysosu sojowego i 1 łyżeczkę soku z cytryny, mieszamy łyżką. Do miski z różyczkami kalafiora zabarwionego na żółto przekładamy kawałki grillowanego kurczaka, pomidora pokrojonego w kostkę, paseczki żółtej papryczki, polewamy sosem, posypujemy prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika i natką pietruszki. Sałatkę z kurczakiem i kalafiorem schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego! The post Sałatka z kurczakiem i kalafiorem appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśmietankę i mieszamy. Zmniejszamy ogień i gotujemy karmel, aż utworzy się z niego gęsty sos. Pamiętajmy jednak, że po wystudzeniu karmel jeszcze zgęstnieje. Gdy karmel lekko przestygnie polewamy nim sernik
Kulinarne przygody Gatitykolejności i dobrze wszystko wymieszać (ja wymieszałam mikserem). Wylać do formy i włożyć do nagrzanego już piekarnika (180-200 stopni). Piec około 40 min. Po upieczeniu, gdy ciasto ostygnie, polewamy je rozpuszczoną białą czekoladą
Gorący kąsekupraży to przesypujemy ją na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru oleju. Naleśniki smarujemy dżemem brzoskwiniowym i zwijamy, kroimy na 4 części. Na talerzu układamy naleśniki z dżemem, polewamy sosem octowym z octem balsamicznym, posypujemy popcornem i oddajemy plasterki pomarańczy. Rada: Usmażone naleśniki układamy jeden na drugim i przykrywamy talerzem, dzięki temu staja się elastyczne i miękkie
Moniki Smakołykimarchewka duża pietruszka burak 1 ząbek czosnku 1,5 łyżki oliwy ocet balsamiczny cynamon sól pieprz Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Marchewkę posypujemy cynamonem. Buraka polewamy odrobiną octu balsamicznego. Pietruszkę łączymy z oliwą, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Warzywa rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy 30 min w 160st. Raz na jakiś czas zaglądajcie
Brzuszki Łakomczuszkigotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy część grejpfruta, a gdy owsianka będzie miała odpowiednią konsystencję przelewamy ją do słoiczka/miseczki. Na owsiankę kładziemy jogurt i resztę grejpfruta. Na koniec, całość polewamy miodem i posypujemy kawą. Smacznego
Kuchenny Skrawek Niebarozgrzewamy do 180 C i pieczemy przez 60-70 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. 4. Po wystudzeniu piernik kroimy wzdłuż trzykrotnie i przekładamy powidłami śliwkowymi. Przełożony piernik polewamy czekoladą rozpuszczoną z mlekiem
Apetyczna babeczka