polewa - 11092 przepisów (strona:551/740)

Muffinki piernikowe 185

jajko. Następnie mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami. Ciasto przelewamy do papilotek, do 3/4 ich objętości. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Po ostudzeniu polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy ozdobami. Do muffinek polecam herbatkę Magic Moments Teekanne

Aga w kuchni
Zapiekanki z bagietek 183

pokrojoną cebulkę i pieczarki. Na każdej bagietce układamy farsz pieczarkowy, kawałki szynki,  posypujemy startym żółtym serem i oregano. Bagietki zapiekamy w opiekaczu przez ok. 5 minut. Po wyciągnięciu polewamy ketchupem

Aga w kuchni
Świderki w sosie pomidorowym 185

rondelku gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Następnie kurczaka zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, zioła prowansalskie, słodką paprykę i chilli. Makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem

Aga w kuchni
Makaron wegetariański 155

przykryciem. Gd warzywa będą miękkie zalewamy je sosem - passata di pomodoro. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, bazylią i suszonymi pomidorami z czosnkiem. Podgrzewamy ok. 7 minut. Na koniec polewamy makaron sosem i podajemy

Aga w kuchni
Makowiec zawijany 176

Zawijamy w rolady. Każdą roladę owijamy papierem do pieczenia, by nam nie popękały. Przekładamy na blachę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy ok. 40 minut. Po ostygnięciu polewamy lukrem i posypujemy bakaliami

Aga w kuchni
Penne w sosie szpinakowym 164

lekko osolonej wodzie. Na maśle podsmażamy liście świeżego szpinaku. Następnie szpinak przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem i zalewamy go kremówką. Podgrzewamy, aż śmietanka odpoaruje i zgęstnieje. Takim sosem szpinakowym polewamy makaron

Aga w kuchni
Piernik z marchewką 149

delikatnie wszystkie składniki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (30x10cm). Pieczemy około 60 min w 180 stopniach. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto. Ozdabiamy orzechami włoskimi

Aga w kuchni
Knedle ze śliwkami i miodem 168

środku. Z tego przepisu wychodzi ok. 30 knedli. Gotujemy je partiami w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną. Na patelni rozpuszczamy masło i podsypujemy je bułką tartą. Taką zasmażką polewamy knedle

Aga w kuchni
Makaron z łososiem i cukinią 254

minutek na parze. Na patelni podgrzewamy kremówkę, dodajemy kilka listków świeżej bazylii, sól i pieprz. Podgrzewamy do odparowania. Na talerz wykładamy makaron, warzywne paski, kawałki łososia i polewamy całość sosem śmietanowym. Dekorujemy listkami świeżej bazylii

Aga w kuchni
Owoce z grilla 188

gruszkę kroimy w plasterki. Na patelni grillowej rozpuszczamy masło. Układamy owoce i grillujemy po 1 minucie z każdej strony. Następnie układamy je na talerzu. Posypujemy migdałami blanszowanymi i słonecznikiem. Polewamy miodem i kremem balsamicznym, robiąc przy tym zygzaki. Całość posypujemy zgniecionymi płatkami migdałowymi

Aga w kuchni
CIASTO Z DŻEMEM 200

porzeczki z książki „Przepisy czytelników, ciasta i ciasteczka” Prosty przepis niewymagający żadnych umiejętności, na smaczne ciasto, które na pewno każdemu posmakuje. Idealny do niedzielnej kawki J Przepis na polewę  rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Pstrąg pieczony w piekarniku. 263

Przygotowanie:  Pstrąga dokładnie myjemy i usuwamy wnętrze. Jeżeli chcemy możemy odkroić głowę, ale ja nie odkrawam, bo moim zdaniem tak się ładniej prezentuje po upieczeniu. Po tym pstrąga polewamy oliwą, solimy, pieprzymy, dodajemy posiekany czosnek lub sól czosnkową.  Cytrynę kroimy w plastry i napełniamy plastrami środek pstrąga. Rybę odstawiamy do zamarynowania się na 4 godziny do lodówki

Kuchnia Łukasza
Sałatka z kurczaka i zielonym dressingiem 374

polędwiczki równomiernie się przyrumieniły. Polędwiczki kroimy na pół. Mix sałat układamy w misce, na wierzchu układamy z grillowane polędwiczki i połówki pomidorków. Wszystkie składniki na dressing dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę. Całość posypujemy mixem pestek (dynia, słonecznik, Pini). Smacznego The post Sałatka z kurczaka i zielonym dressingiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaczka pomarańczowa. 238

połowie szklanki wody. Gotujemy do zgęstnienia przez ok. 20 sekund i odstawiamy do przestygnięcia. Sos solimy i pieprzymy. Kaczkę podajemy na wielkim talerzu z ryżem kolorowym lub ziemniakami, wszystko polewamy sosem i odrobiną oliwy z oliwek

Kuchnia Łukasza
Sałatka Cezara 451

cytryny (według smaku) bardzo dokładnie mieszamy, dopóki dressing zgęstnieje. Do wielkiej misy z sałatą dodajemy kurczaka, grzanki i dokładnie mieszamy, opruszamy ztartym na drobnych oczkach tarki serem i polewamy dressingiem

Kuchnia Łukasza