Bananowo-kawowa* owsianko-manna z bananem, jogurtem naturalnym i polewą kajmakową *z kawą bananową Prostoty mi potrzeba ostatnio... i lodów! Tak zdecydowanie
More food, love and dreamskakaowe ricotta hotcakes z polewą kakakową*, truskawki *cukier puder,kakao,gorzka czekolada,cynamon,woda Uwielbiam te placki.....w ogóle ricottę w każdej postaci ^.^ Mam wrażenie, jakby już lato było, szkoda tylko, że jeszcze kilka sprawdzianów przede mną
More food, love and dreamsTosty francuskie* z polewą czekoladową** i truskawkami * z domowej chałki, na maśle ** gorzka i mleczna czekolada + mleko Miało być troszkę inne śniadanie, ale nie ogarnęłam, że nie mam jednego składnika (upiecz, chałkę specjalnie po to, a i tak zapomnij o czymś innym, ta logika xd ) alee, nie szkodzi, jeszcze je zrobię (mam nadzieje, że będę miała z czego
More food, love and dreamsszpinak z malinami mrożony koktaij banan-borówki-morela dwu kolorowy mrożony koktajl banan-brzoskwinia&banan-brzoskwinia-malina lody banan-morela&banan-morela-kawa z polewą kawową lody banan-malina z karmelizowaną czekoladą mrożony koktajl banan-maliny-szpinak-( i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam) lody banan-nektarynka& banan-nektarynka-masło orzechowe lody
More food, love and dreams1/4-1/3 części ryżu odkładamy, trochę studzimy i mieszamy z żółtkiem. Większą część ryżu przekładamy do naczynka, przykrywamy ją ryżem z żółtkiem, posypujemy cukrem, cynamonem, układamy figi i pistacje, polewamy miodem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok.15min
More food, love and dreamsrobienia zdjęć Składniki: 250g jogurtu greckiego jajko 15g proszku budyniowego coś do posłodzenia jagody miód Wszystkie składniki ze sobą miksuję, przelewam do żaroodpornego naczynka, posypuje jagodami i polewam miodem. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok.35-40min
More food, love and dreamsSernik dyniowy; gruszka (na kakaowym spodzie z polewą czekoladową) Jak co poniedziałek, ciasto na wynos. Powoli staje się to jakąś moją tradycją. A oprócz sernika pieczonego w niedzielne popołudnie(wieczór?) lubię "pobawić" się drożdżami, tak, że tego
More food, love and dreamsCzekoladowe chlebek dyniowy z gorzką czekoladą i daktylami oraz polewą czekoladową; jogurt naturalny Szybko się rozszedł. Cieszę się, że mam do kogo się odezwać, przed kim otworzyć, do kogo wygadać. Kogoś kto zauważa nawet najmniejszą zmianę w moich humorze, kogoś kto mnie wtedy przytuli i po prostu będzie. Pieczone pierogi z nadzieniem z czerwonej soczewicy, pieczarek i dyni
More food, love and dreamsnada smak całemu daniu (pozostałych składników dania nie doprawiamy żadnymi przyprawami). Do bazy beszamelu dodajemy przesmażony por oraz wędlinę, razem mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, którą polewamy częścią sosu. Następnie układamy kolejną warstwę ziemniaków i kolejną partię sosu. Musimy kontrolować ilość sosu tak, by został nam jeszcze do polania wierzchu dania. Sos z góry zapewne spłynie ku dołowi
Taste Of My Daydobrze na sucho. Wsyp do wody z czosnkiem i zamieszaj montewką. Co to jest montewka? To specjalny ubijak, wykonany z drzewa brzozowego. Stosowana do ubijania sosów, ciasta naleśnikowego lub polewy na ciasto. Odstaw przykryte ,ale nie calkiem i nie szczelnie, w cieple miejsce. Może stać koło kuchenki gazowej, bądz na lodówce. Albo na szafce kuchennej. Minimum 3 dni, ja trzymam
Z Kuchni Do Kuchnitemperatury przez około 5 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do średniej i grillować szaszłyki na średnim ogniu przez około 12-15 minut. W tym czasie szaszłyki należy często obracać i polewać glazurą. W międzyczasie przygotować łososia, osuszyć go, doprawić solą i pieprzem. Umieścić go na ruszcie, skórą do dołu i natrzeć glazurą. Grillować około 8-9 minut lub do momentu
naRuszcieborówki i pokrojoną w kostkę Newellę. Wymieszać. Sos pomarańczowy: Składniki przekładamy do rondelka i gotujemy, aż sos się zredukuje i będzie miał konsystencje syropu. Owocami wypełniamy połówki pomarańczy i polewamy sosem pomarańczowym. Smacznego
Oryginalny smaksalaterki, wkrajamy drobno pomidory, mozzarelle kroimy w drobną kostkę, oliwki kroimy w krążki. Doprawiamy solą i pieprzem .Wszystko dobrze mieszamy. Oliwę mieszamy z wodą,dodajemy bazylie, wszystko razem mieszamy. Polewamy sosem surówkę. Mieszamy. Podajemy z pieczywem czosnkowym np. bagietkami
Z Majeczką w kuchnidoprawioną masę wlewamy na duża blachę 24x35 i mniejszą keksówkę lub blache do babki z kominem. Pieczemy ok.godziny w temp 170st. Upieczona babke kroimy na kawałki,na wierzch polewamy kwaśną smietaną 18. Jeśli ktoś nie lubi,może być bez śmietany. Podajemy ze szklanką mleka PS: Jeszcze pyszniej jest na drugi dzień, kiedy babkę kroimy w kostkę i podsmażamy
Z Majeczką w kuchnimniejsze kawałki. Wszystko wykładamy na sałaty, dodajemy oliwki. Wykładamy również ser feta. Do zalewy po pomidorach suszonych dodajemy odrobinę pieprzu ziołowego i ok 1,5 łyżeczki oregano, mieszamy, polewamy sałatkę. Podajemy z pieczywem czosnkowym
Z Majeczką w kuchni