polewa - 11092 przepisów (strona:539/740)

Drożdżówka "zasypywana" bez wyrabiania 165

suchy ciasto jest gotowe - wystudzone ciasto polukrować lukrem ( cukier puder wymieszać z wodą którą powoli dodajemy do cukru pudru. Robimy gęstość która nam odpowiada dodajemy sok z cytryny i polewamy ciasto) Smacznego

Basia w kuchni
Pieczony boczek na kanapkę 198

czosnek, zioła, liść laurowy, ziele angielskie Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i wkładamy nasz boczek - po 30 minutach temperaturę zmniejszamy do 130 stopni - co jakiś czas mięso obracamy i polewamy sosem który powstaje podczas pieczenia oraz 3-4 razy podczas pieczenia smarujemy mięso wodą Tak pieczemy ok 2,5godziny  lub dłużej w zależności od grubości naszego boczek godziny

Basia w kuchni
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM 408

koktajlowych 1 papryka zółta puszka łososia w sosie naturalnym sos koperkowy olej woda Wykonanie: Wykładamy sałaty, pomidorki przekrojone na połowki, kruszymy ser, paprykę pokrojoną w kosteczkę.Wykładamy osączonego łososia. Polewamy sosem. Do przygotowania sałatki użyłam Sera Favita serowo kanapkowego Mlekovity

Z Majeczką w kuchni
Szybkie Panang Curry z kurczakiem 386

cukrem i poszarpanymi liśćmi limonki. Mieszamy, dolewamy resztę mleka kokosowego i gotujemy tylko do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Zdejmujemy z ognia. 3. Panang Curry przekładamy do miseczek, polewamy po jednej łyżce mleka kokosowego, posypujemy liśćmi kafiru i papryczką chilli. Podajemy z ryżem jaśminowym. Smacznego! :) * liście limonki kafir można dostać w Kuchniach Świata, przeważnie mrożone lub suszone. Suszonych liści

Tajskie smaki
Sałatka z rukolą, dynią i kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim 302

minut (przewracając kosteczki) do uzyskania złotego koloru. Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone filety z kurczaka, usmażoną dynię i pokruszony ser feta. Wszystko delikatnie mieszamy i polewamy przygotowanym dressingiem. Smacznego

Oryginalny smak
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 249

piersi z indyka 1 łyżeczka sosu teriyaki 1 duża marchewka 100 g selera naciowego 1/2 woreczka brązowego ryżu 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie: Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową

Czarnawisienka
DOMOWA BEZGLUTENOWA PRZYPRAWA DO PIERNIKA (i innych ciast i ciasteczek korzennych). 266

przyprawa świetnie nadaje się zarówno do ciast korzennych jak i do ciasteczek. Idealnie sprawdzi się jako opcja obowiązkowa w pierniku świątecznym. Niżej przepis na bezglutenowy pienik z powidłem i polewą czekoladowo imbirową oraz na bezglutenowy piernik z pigwą.      Zapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ . I... aby nic Wam nie umknęło, zachęcamy - zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie

Wypisz Wymaluj
Baklava 354

laskę cynamonu w rondelku. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy tak ok 7-10 min, aż lekko zgęstnieje. Wyjmujemy korę cynamonu i odstawiamy do wystudzenia. Syropem polewamy tylko co wyjętą baklavę z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia (minimum 4 godziny). Dekorujemy posiekanymi lub w całości orzechami

Malinowe Pocałunki
Migdałowo - cynamonowe ciasteczka 170

kilka dni Mikołajki, a potem nadejdzie czas Gwiazdki i świątecznych podarunków, a nic tak nie cieszy jak własnoręcznie wykonane prezenty. A tych, których kochamy obdarujmy migdałowym sercem w lukrowej polewie. Mimo, że za oknem mroźno, to w mojej kuchni ciepło i przytulnie, pachnie cynamon, dzieci wykrawają ciasteczka i podjadają co nieco....lubię taki czas! Ciasto: 30 dag mąki żytniej, używałam

Apetyczna babeczka
Torciki bezowe z serkiem, pomarańczami i granatem 168

łyżki. Na patelni rozpuszczamy miód, dodajemy sok pomarańczowy oraz cynamon. Podsmażamy w nim cząstki pomarańczy które następnie układamy na serku. Przykrywamy je górą bezy. Torciki ozdabiamy ziarenkami granatu i polewamy sosem miodowo-cynamonowo-pomarańczowym który został na patelni. Deser najlepiej podajemy od razu gdy pomarańcze są jeszcze ciepłe. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

Mienta blog
Pstrąg z migdałami 179

patelni rozgrzewamy masło. Smażymy rybę z obu stron do zarumienienia. Ściągamy rybę, a wrzucamy płatki migdałów. Smażymy je, aż się zezłocą. Rybę układamy na talerzu, dodajemy cytrynę oraz polewamy masłem z migdałami. Smacznego

Kolizje Smaków
Brukselka z parmezanem i prażonymi pestkami dyni 229

Przygotowanie: Brukselkę, myjemy i czyścimy, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. W tym czasie prażymy pestki dyni, a na koniec dodajemy masło. Ugotowaną brukselkę, odcedzamy, polewamy pestkami z masłem i startym parmezanem. Wszystko delikatnie mieszamy i gotowe. Prawda, że proste :) Smacznego

Niezły Młynek
Piernik 193

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny piernik, który jest miękki i puszysty. Pachnie korzennymi przyprawami, które kojarzą mi się z świętami Bożego Narodzenia i

Marta Gotuje
PIECZONE ZIEMNIAKI Z KURCZAKIEM 306

Kucharek" - lubczyk otarty - bazylia - olej do smażenia Sposób przygotowania: Udka z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy blachę do pieczenia, którą lekko polewamy olejem do smażenia. Z jednej strony układamy nasze dwa udka posypane z obu stron przyprawą "Kucharek", czerwoną papryką słodką mieloną. Z drugiej strony blachy wysypujemy przygotowane wcześniej ziemniaki, które przyprawiamy

Mentor Smaku
Zapiekanka z brokułem, szynką i serem 232

ziołami.  Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C góra-dół na około 7-10 minut sprawdzając cały czas czy nie za bardzo się przypieka.  Po wyjęciu polewamy sosem czosnkowym. Smacznego

Anielska Kuchnia Ani