papier nakładamy porcje masy ziemniaczanej, formując dość duże placki. Wstawiamy do piekarnika na ok. 25 minut. Na talerzu układamy dekorację. Układamy upieczone bliny, polewamy sosem czosnkowym i delektujemy się niesamowitym smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnynagrzanego do temperatury 160 st. C na 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy żółty serem i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 minut. Zapiekanka gotowa. Polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem i delektujemy się smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnyWarzywa kroimy w plasterki lub półplasterki. Liście sałaty moczymy w zimnej wodzie ok. 10 minut, osuszamy i kroimy. Nakładamy na talerz porcje pokrojonych warzyw, polewamy sosem i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnygalaretkę (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i odstawiamy do wystygnięcia. Ostudzony biszkopt wyjmujemy z foremki i rozsmarowujemy na jego powierzchni budyń. Na warstwie budyniu układamy truskawki. Na koniec całość polewamy galaretką. Galaretka powinna być dość gęsta, żeby nie spłynęła z ciasta. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki
Smakowity Blog Kulinarnyjest banalnie proste. Zaczynamy od przygotowania sosu. Kroimy i układamy składniki na półmisku warstwami (dowolnymi) kończąc układanie na filecikach anchois na wierzchu sałatki. Całość obficie i dokładnie polewamy sosem winegret. Sałatkę podajemy po 15 minutowym schłodzeniu w lodówce
Smakowity Blog Kulinarnyczasie ciasto ponownie wyrabiamy i wałkujemy, następnie wykładamy na blaszkę (wyłożoną pergaminem lub wysmarowaną oliwą). Na cieście układamy gruszkę pokrojoną w plastry, orzechy włoskie, ser i delikatnie polewamy miodem i posypujemy grubo mielonym pieprzem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 220 stopni, aż brzegi pizzy będą złociste. Podajemy z listkami świeżej mięty
Smakowity Blog Kulinarnyminut, po czym znowu sprawdzamy mięso. Wyjmujemy kurczaka z patelni, a pozostały na patelni płyn doprowadzamy do wrzenia, wlewamy śmietanę i starannie mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Polewamy sosem kurczaka i posypujemy świeżym estragonem. Podajemy z fasolką szparagową lub ziemniakami
Smakowity Blog Kulinarnysekund po każdej ze stron lub w kuchence mikrofalowej (650W) 10-15 sekund. Na środku tortilli rozkładamy sałatę, paprykę i ogórka- pokrojone w słupki, kawałki kurczaka. Polewamy sosem chilli i zwijamy
Smakowity Blog Kulinarnykawałki i rozpuszczamy w podgrzanym mleku. Dodajemy cukier waniliowy i rum, mieszamy. Aby uzyskać pożądaną konsystencję, mieszaninę możemy według uznania rozcieńczyć wodą. Układamy po dwa naleśniki na talerzu i polewamy sosem czekoladowym. Pozostałą część sosu możemy podać oddzielnie
Smakowity Blog Kulinarnyminutach dodajemy starte sery. Przyprawiamy białym pieprzem i solą. Ugotowany makaron mieszamy z boczkiem i cebulą, przekładamy do naczynia do zapiekania (do jednego dużego lub kilku mniejszych), polewamy sosem serowym i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut
Smakowity Blog Kulinarnypiórka i wrzucamy do boczku i kiełbasy. Smażymy kilka minut. Na dno naczynia do zapiekania wykładamy połowę ziemniaków. Następnie kiełbasę z boczkiem i cebulą i kolejną warstwę ziemniaków. Zapiekankę polewamy śmietaną przyprawioną solą, pieprzem i gałką. Ser kroimy w drobną kostkę i posypujemy nim zapiekankę. Zapiekamy 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy zapiekankę
Smakowity Blog Kulinarnywarstwą. Smażymy około 1 i 1/2 minuty z jednej strony, przewracamy na drugą stronę i smażymy przez minutę. Powtarzamy aż wykorzystamy całe ciasto. Na naleśniki nakładamy serek waniliowy, zawijamy, polewamy rozpuszczoną czekoladą, posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi płatkami migdałów
Smakowity Blog Kulinarnyłyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę miodu, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny i 2 łyżeczki ziaren różowego pieprzu. Mieszamy i chwilę podgotowujemy. Przed podaniem polędwiczki kroimy w 2 centymetrowe plastry i polewamy sosem. Jako dodatek proponuję ziemniaczany gratin i gotowaną fasolkę szparagową
Smakowity Blog Kulinarnytylko wypłyną na powierzchnię. Na patelni na małym ogniu podgrzewamy oliwę i masło. Dodajemy listki szałwii i smażymy je około 4 minut, przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gnocchi polewamy roztopionym masłem i podajemy z usmażonymi listkami szałwii
Smakowity Blog Kulinarnypatelnię i podgrzewamy, aż zredukuje się do właściwej konsystencji. Do sosu dodajemy resztę masła i mieszamy. Dodajemy posiekaną pietruszkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy karpia
Smakowity Blog Kulinarny