polewa - 11092 przepisów (strona:529/740)

Granola z mlekiem sojowym oraz kokosowym i jabłkami 167

klonowego Mleko sojowe podgrzewamy wraz z mlekiem kokosowym. Do miseczek wkładamy po kilka łyżek granoli oraz po pół pokrojonego w kostkę jabłka. Dodajemy podgrzane mleko, posypujemy płatkami migdałów i polewamy syropem klonowym (tak prawdę mówiąc wszystko zależy od naszych upodobań, również dobór i ilość składników). Gotowe

Mango Papaja
Pstrąg z migdałami i plasterkami boczku 200

rybę z obu stron do zarumienienia Gotową rybę zdejmujemy, a wrzucamy płatki migdałów. Smażymy je, aż się zezłocą. Rybę układamy na talerzu, dodajemy cytrynę oraz owijamy plastrami boczku. Następnie polewamy masłem z migdałami. Wszystkie elementy dania przy podaniu powinny być ciepła. Smacznego

Kolizje Smaków
Świąteczne pierniczki 230

piernika Sposób przygotowania: Z wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec przez około 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku do zbrązowienia. Pierniczki można dekorować lukrem lub polewą z posypką. Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10242

WojnaNaSmaki.pl
Roladki z szynką i jajkiem w dietetycznym sosie 225

składniki sosu łączymy i dobrze mieszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę. Jajka gotujemy na twardo- studzimy. Na szynkę kładziemy ćwiartki jajka zawijamy w rulonik, układamy na plastry pomidora. Każą roladę polewamy sosem. posypujemy szczypiorkiem Sos wlewamy również do środka półmiska. SMACZNEGO   Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Makaron z Sosem Bolońskim - Bolognese 202

dalej dusimy. Łączymy składniki z obu naczyń, doprawiamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem, a całość posypujemy parmezanem. Moje posty

Słodka Strona
Deser z "Schoko Bons" 380

Schoko Bons pokroić na kawałki i w kąpieli wodnej roztopić wraz z 3 łyżkami mleka.  Po pucharków wlewamy na zmianę: kaszkę, rozpuszczone cukierki, kaszkę itd. Górę deseru polewamy czekoladą rozpuszczoną z 3 łyżkami mleka. Przyozdabiamy cukierkami (przeciętymi na pół) i całość posypujemy siekanymi orzechami laskowymi. źródło inspiracji: przepis Luny z mojegotowanie.pl - zmodyfikowany Moje posty

Słodka Strona
Kurczakburgery McDonald 1060

nią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron)**. Każdą bułkę przekrawamy wzdłuż. Na spód kładziemy usmażonego kurczaka, na niego dajemy poszatkowaną sałatę, polewamy sosem chili, a następnie przykrywamy górną częścią bułki. *gdy masa okaże sie "za rzadka" można dodać więcej bułki tartej **ważne aby nie "przesmażyć" kurczaka, ponieważ może on stać

Słodka Strona
Domowa Pizza Kebab 2960

pekińska, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch dajemy kurczaka i wszystko posypujemy tartym serem. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty

Słodka Strona
Pierogi z Kapustą i Grzybami 184

tylko pierogi wypłyną na wierzch zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. W tym samym czasie cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Powstałą omastą polewamy gotowe pierogi. Moje posty

Słodka Strona
Makaron z Kurczakiem i Szpinakiem 377

podgrzewamy do powstania jednolitej konsystencji. Następnie wrzucamy serki topione, dodajemy po 1/3 łyżeczki przypraw i dusimy ok. 4 minuty. Na ugotowany al dente makaron wykładamy kawałki kurczaka, całość polewamy sosem i posypujemy tartym serem. Moje posty

Słodka Strona
Serniczki z Sosem Truskawkowym 168

Herbatniki siekamy w food procesorze lub blenderze "na piasek". W pucharkach lub kieliszkach układamy warstwami: zmielone herbatniki, masa serowa, sos truskawkowy itd.  Na wierzch każdego deseru wykładamy śmietanę, polewamy sosem i oprószamy "herbatnikowym piaskiem". Moje posty

Słodka Strona
Pierogi ze Szpinakiem 168

lepimy pierogi.   Gotowe wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju. Gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Pierogi polewamy podsmażoną cebulką z masłem.   Moje posty

Słodka Strona
Sushi - Futomaki (Futo - Maki) 363

przykryciem przez kolejne 15 minut. Zaprawa do ryżu: Ocet, cukier i sól wlewamy do małego rondelka i lekko podgrzewamy ciągle mieszając do momentu rozpuszczenia składników (nie wolno gotować). Dressingiem polewamy ugotowany ryz i studzimy. Ryż musi być całkowicie wystudzony zanim rozpoczniemy robienie sushi. W przeciwnym razie nori stanie się gumowate i niesmaczne. Przygotujmy miseczkę z wodą w której będziemy moczyć

Słodka Strona
Ryba w Cieście z Sosem Słodko-Kwaśnym 237

rozgrzany olej*. Smażymy po ok. 4-5 minut z każdej ze stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przekładamy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polewamy ciepłym sosem słodko kwaśnym. Podajemy z ryżem lub ziemniakami w dowolnej postaci oraz dowolnymi surówkami. * zaleca się smażenie ryby w dość głębokim tłuszczu Moje posty

Słodka Strona
Mazurek z Orzeszkami Ziemnymi, Masłem Orzechowym i Karmelem 234

minut. Na ostudzone ciasto wykładamy masło orzechowe i rozsmarowujemy po całej powierzchni mazurka. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło wraz z połamaną czekoladą i przygotowaną polewę rozprowadzamy na cieście - studzimy. W garnku, na małym ogniu podgrzewamy miód wraz z cukrem co całkowitego rozpuszczenia. Następnie ściągamy z ognia, dodajemy łyżeczkę margaryny, szczyptę sody i energicznie mieszamy

Słodka Strona