polewa - 11092 przepisów (strona:529/740)

GOLONKA W PIWIE 181

bulion, piwo, wrzucamy liście laurowe, wkładamy golonkę. Gotujemy 20 minut od zagotowania wody. Po tym czasie wyjmujemy , przestudzamy, dobrze nacieramy solą. Układamy w naczyniu żarodopornym,pieczemy ok 80 minut. Polewamy co jakiś czas wywarem z gotowania golonki

Z Majeczką w kuchni
KARTACZE 215

kartacze).Kartacze wrzucamy pojedynczo nie przerywając wrzenia wody.Gotujemy ok 45 minut.Na patelni smazymy pokrojony boczek na małą kosteczkę.Gdy boczek sie zrumieni,dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulkę,zrumieniamy.Wyłaczamy.Polewamy ugotowane kartacze Pyszne są na drugi dzień, przekrojone na pól, odgrzewane na patelni

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRANATEM 362

rumiano na patelni. Gotowe kroimy w plastry. Na talerz wykładamy miks sałat, układamy piersi kurczaka. Posypujemy owocem granatu, układamy połowki pomidorków. Sok z cytryny mieszamy z miodem i oliwą, polewamy sałatkę

Z Majeczką w kuchni
Schab z pieczarkami i morelami 253

pieczarkami i cebulą  . 2 wersja tak samo tylko nadziewamy morelami. Nadziany schab lekko nacinamy w kratkę z góry i z dołu ( nie za głęboko ) Nacieramy wszystkimi przyprawami i polewamy odrobiną oliwy . Cebulę kroimy w talarki i obkładamy nią mięso , ja czasami jeszcze dodaję pokrojoną marchewkę . Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na noc do lodówki . Mięso w rękawie

Sama słodycz i szczypta chili
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 234

jesteśmy dziwne... Zapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ . i pozostając w temacie ŚWIĄT: Bezglutenowy pierniczek z pigwą znajdziecie: TUTAJ . a Bezglutenowy piernik z powidłem śliwkowym i imbirowo-czekoladową polewą :  TUTAJ. I... aby nic Wam nie umknęło, zachęcamy - zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj

Wypisz Wymaluj
Pierś kurczaka w sosie z gorgonzoli i szafranu z puree z batatów i dyni oraz brokułem na parze 235

zmniejszy swoją objętość minimum o 1/3. Możemy doprawić sos pieprzem. Na talerzu układamy kilka łyżek puree z dyni, obok ugotowane na parze brokuł i piersi z kurczaka. Całość polewamy sosem. Gotowe

Mango Papaja
MURZYNEK EWY 421

masłem, obsypać kaszą manną, mąką lub bułką tartą i  wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Kaki z parowaru w naleśniku :) 220

minutach, na chwile uchylamy pokrywę i mieszamy czekoladę jedną i drugą, po ok 6 tez można na chwilę otworzyć i pomieszać. Po skończeniu parowania nadziewamy naleśniki bananem i kaki, polewamy czekoladą, mi biała wyszła gęsta bardzo, do tego półprzezroczysta, z powodu miodu więc posmarowałem ją naleśniki, co ledwo widać :) a czarną polałem :) , obsypujemy wiórkami kokosowymi i można jeść :) Jak zawsze

Parowar Faceta
Piernik Benedyktynów 280

jest on suchy. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, lekko uchyl jego drzwiczki pozwalając powoli stygnąć piernikowi. Wystygnięty piernik wyjmij z foremek, jeśli chcesz, możesz go udekorować czekoladą lub jakąś polewą. Piernik Benedyktynów. Piernik Benedyktynów Świeżo upieczony piernik Benedyktynów. Świeżo upieczony piernik Benedyktynów. inspirował serwis Sztuka Odżywiania

Grahamka, weka i kajzerka
Piernik bernardyński 235

jest on suchy. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, lekko uchyl jego drzwiczki pozwalając powoli stygnąć piernikowi. Wystygnięty piernik wyjmij z foremek, jeśli chcesz, możesz go udekorować czekoladą lub jakąś polewą. Piernik w foremce. Piernik cały i pokrojony. Pokrojony piernik. Piernik en face. inspirowała książka Kuchnia Polska. Potrawy Regionalne Hanna Szymanderska

Grahamka, weka i kajzerka
Piernik litewski 211

jest już mokre. Jeśli będziesz piec w keksówkach, czas pieczenia będzie krótszy, około 60 minut. Wystygnięty piernik wyjmij z formy. Jeśli chcesz, możesz go udekorować czekoladą lub jakąś polewą. Piernik litewski. Piernik litewski. Piernik litewski. Piernik litewski.  inspirował serwis Domowe-Wypieki.pl

Grahamka, weka i kajzerka
Treacle scones - śniadanie w szkockim stylu 186

kilka oryginalnych skonów z St.Andrews, Edynburga i Arbroath : Zwykle przygotowuje się je z mąki pszennej, żytniej lub owsianej. Czasami są lekko słodkie, czasem glazurowane. Czasem mogą mieć lukrowaną polewę (np. z syropu klonowego) lub w cieście mogą być suszone owoce (rodzynki lub żurawiny). Spulchniaczem jest proszek do pieczenia. Skony świetnie smakują z obowiązkowym miękkim masłem, posmarowane dżemem i odrobiną bitej

Grahamka, weka i kajzerka
Sałatka z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem 455

patelni grillowej (można dodać trochę oliwy, jednak ja nie używałam).  Kaszę jaglaną mieszamy z rukolą, układamy pokrojone pomidorki, serek w kostkę i kurczaka. Wszystko to polewamy mieszanką sosu.  Smacznego

Niezły Młynek
Muszle makaronowe z wołowiną i pieczarkami. 366

powstanie sos ale nie za gęsty. Blachę albo naczynie przeznaczone do pieczenia smarujemy oliwą, każdą muszelkę nadziewamy gęstym farszem i układamy w blasze. Natomiast pozostałym rzadkim sosem polewamy ułożone muszle i posypujemy je startym serem.     Muszle pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 175 C przez 35-50 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
ZAPIEKANKA Z GRZYBAMI 252

smażymy do miękkości. Bagietki kroimy na ćwiartki. Na każdą ćwiartkę nakładamy grzyby z cebulą. Następnie na grzybach umieszczamy dwa plastry żółtego sera i po jednym plastrze kiełbasy żywieckiej. Górę polewamy ketchupem. Nasze zapiekanki umieszczamy na ok. 4 minuty w urządzeniu halogenowym i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku