się ona z pozostałymi po pieczeniu sokami z mięsa. Wodę dodałam do sosu. Sos dokładnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze chwilę aby smaki się połączyły. Polędwiczkę kroimy w plastry i polewamy sosem
Mania Gotowanialodówce przez około 15 minut. Przestudzone blaty smarujemy najpierw powidłami, później warstwą kremu. Schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Gotowy tort możecie polać dla efektu wizualnego polewą czekoladową, ale moim zdaniem nie jest to konieczne
Mania Gotowaniagranatu pyłek kwiatowy miód Płatki, mąkę i siemię zalewamy wrzątkiem, dodajemy szczyptę soli, słodzidło i gotujemy aż do zgęstnienia. Przelewamy do miseczki, dodajemy serek twarogowy, granat, posypujemy pyłkiem kwiatowym, polewamy miodem
Kuchenny Skrawek Niebabrązowym. Bułeczki odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy w ok. 20 min w rozgrzanym piekarniku do 180°C. 5 min przed końcem pieczenia każdą bułeczkę polewamy syropem trzcinowym (niewielką ilość). Smacznego
Moniki Smakołykiłyżeczka miodu - bagietka francuska - kiełki rzodkiewki - świeża bazylia - 2 litry wody - sól, pieprz, kolendra mielona - chili czerwone - kawałeczek świeżego imbiru Ziemniaki (obrane), czosnek i bakłażany, kładziemy w naczyniu żaroodpornym. polewamy oliwą i miodem. Pieczemy do miękkości około 45 minut ziemnaiki, bakłażany 20 minut. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy świeże chili i imbir, zalewamy wodą i gotujemy 15 minut. Całość miksujemy
SMYKWKUCHNImożna wykonać z dowolnymi bakaliami, należy jedynie pamiętać, by ich ilość nie była większa niż przewidziana w przepisie ilość orzechów. Jeśli przygotujecie go na święta, wierzch warto udekorować, np. polewą z białej czekolady
Smakołyki Berenikiodstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy ciasto. Blaszkę smarujmy delikatnie olejem i układać na niej ciasto. Pomidory z puszki miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto, rozsmarowujemy łyżką. Posypujemy startym żółtym serem. Układamy plasterki salami na całej pizzy. Papryki kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Posypujemy pizzę dodatkami. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach
Aga w kuchniprzyprawiamy i odstawiamy na kilkadziesiąt minut. Następnie smażymy, może być lekko surowa w środku- dopiecze się w piekarniku. Kroimy w plasterki grubości ok 1cm. Do kokilki wsypujemy kaszę gryczaną, polewamy przygotowanym sosem pomidorowym. Na górze układamy pierś z kurczaka, pokrojoną w plasterki mozzarellę i pomidory. Zapiekamy przez ok. 20 min w 180 stopniach. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkakładziemy na spód 6 plasterków kiwi i ile wejdzie mandarynek :) Mi się udało upchać 1,5, resztę kiwi i mandarynek zostawiłem do udekorowania talerza. Kieszonkę zamykamy wykałaczkami. Następnie pierś polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy liściem lubczyku, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Filet odstawiamy na bok, niech się moczy :) Obieramy ziemniaka, myjemy i kroimy na plastry, a później
Parowar Facetaczęści. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie rozpuszczamy kuwerturę. Każde ciasto polewamy małą łyżeczką czekolady. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
Mienta blogmniej więcej 10-15 minut. Nie zapominamy przy tym co jakiś czas dość energicznie zamieszać. Syrop zostawiamy do ostygnięcia, przelewamy do ceramicznego lub szklanego naczynia(np. dzbanuszka) i polewamy nim ciepłe pankejki. Podajemy warstwowo z ulubionymi dodatkami - u nas przesłodkie wiśnie z babcinego soku oraz świeży tymianek. Smacznego :) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Symfonia Smakówoctu balsamicznego 4 łyżki oliwy PRZYGOTOWANIE Rukolę i roszponkę myjemy. Pomidorki kroimy na połówki, ser w kostkę. Posypujemy ziarenkami granatu. Składniki dressingu mieszamy energicznie - najlepiej w małym słoiczku i polewamy sałatkę. Pyszna i prosta sałatka z serem pleśniowym gotowa
Moje Kuchenne Rewelacjedodajemy tłuszcz.Mieszamy. Dodajemy rodzynki i orzechy, mieszamy. Wykładamy do formy w kształcie choinki, pieczemy 1 godz w 180 st. Gotowe ciasto studzimy, lukier przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, polewamy ciasto. Na jeszcze ciepły lukier posypujemy wiórki kokosowe, tworząc niby snieg i ozdabiamy cukiereczkami lub posypką. Przepis bierze udział w konkursie na profilu Bazylia.pl. Trzymajcie kciuki
Z Majeczką w kuchnimisek. Przykrywamy ½ kapustą pekińską wymieszaną z sosem czosnkowym. Następnie układamy pokrojone drobno ogórki konserwowe. Smarujemy sosem salsa i przykrywamy warstwą mieszanki meksykańskiej. Układamy kolejna warstwę kapusty z sosem czosnkowym. Polewamy sosem salsa. Przykrywamy samą kapustą, Następnie kroimy w kosteczkę czerwoną cebulkę, pomidory i ogórki konserwowe i posypujemy wierzch naszej sałatki kebabowej. Robimy też dekorację- kwiatki z ogórka, marchwi, cebuli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodparowania wody. Dodajemy cebulę i masło, smażymy do zeszklenia. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na ciabatki kładziemy podsmażone pieczarki, posypujemy utartym serem. Pieczemy 5-8 minut. Przed podaniem polewamy ketchupem. Smacznego
My Culinary Art