polewa - 11092 przepisów (strona:524/740)

Sałatka z rukolą, dynią i kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim 310

minut (przewracając kosteczki) do uzyskania złotego koloru. Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone filety z kurczaka, usmażoną dynię i pokruszony ser feta. Wszystko delikatnie mieszamy i polewamy przygotowanym dressingiem. Smacznego

Oryginalny smak
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 256

piersi z indyka 1 łyżeczka sosu teriyaki 1 duża marchewka 100 g selera naciowego 1/2 woreczka brązowego ryżu 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie: Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową

Czarnawisienka
DOMOWA BEZGLUTENOWA PRZYPRAWA DO PIERNIKA (i innych ciast i ciasteczek korzennych). 273

przyprawa świetnie nadaje się zarówno do ciast korzennych jak i do ciasteczek. Idealnie sprawdzi się jako opcja obowiązkowa w pierniku świątecznym. Niżej przepis na bezglutenowy pienik z powidłem i polewą czekoladowo imbirową oraz na bezglutenowy piernik z pigwą.      Zapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ . I... aby nic Wam nie umknęło, zachęcamy - zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie

Wypisz Wymaluj
Baklava 360

laskę cynamonu w rondelku. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy tak ok 7-10 min, aż lekko zgęstnieje. Wyjmujemy korę cynamonu i odstawiamy do wystudzenia. Syropem polewamy tylko co wyjętą baklavę z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia (minimum 4 godziny). Dekorujemy posiekanymi lub w całości orzechami

Malinowe Pocałunki
Migdałowo - cynamonowe ciasteczka 175

kilka dni Mikołajki, a potem nadejdzie czas Gwiazdki i świątecznych podarunków, a nic tak nie cieszy jak własnoręcznie wykonane prezenty. A tych, których kochamy obdarujmy migdałowym sercem w lukrowej polewie. Mimo, że za oknem mroźno, to w mojej kuchni ciepło i przytulnie, pachnie cynamon, dzieci wykrawają ciasteczka i podjadają co nieco....lubię taki czas! Ciasto: 30 dag mąki żytniej, używałam

Apetyczna babeczka
Torciki bezowe z serkiem, pomarańczami i granatem 173

łyżki. Na patelni rozpuszczamy miód, dodajemy sok pomarańczowy oraz cynamon. Podsmażamy w nim cząstki pomarańczy które następnie układamy na serku. Przykrywamy je górą bezy. Torciki ozdabiamy ziarenkami granatu i polewamy sosem miodowo-cynamonowo-pomarańczowym który został na patelni. Deser najlepiej podajemy od razu gdy pomarańcze są jeszcze ciepłe. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

Mienta blog
Pstrąg z migdałami 190

patelni rozgrzewamy masło. Smażymy rybę z obu stron do zarumienienia. Ściągamy rybę, a wrzucamy płatki migdałów. Smażymy je, aż się zezłocą. Rybę układamy na talerzu, dodajemy cytrynę oraz polewamy masłem z migdałami. Smacznego

Kolizje Smaków
Brukselka z parmezanem i prażonymi pestkami dyni 240

Przygotowanie: Brukselkę, myjemy i czyścimy, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. W tym czasie prażymy pestki dyni, a na koniec dodajemy masło. Ugotowaną brukselkę, odcedzamy, polewamy pestkami z masłem i startym parmezanem. Wszystko delikatnie mieszamy i gotowe. Prawda, że proste :) Smacznego

Niezły Młynek
Piernik 198

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny piernik, który jest miękki i puszysty. Pachnie korzennymi przyprawami, które kojarzą mi się z świętami Bożego Narodzenia i

Marta Gotuje
PIECZONE ZIEMNIAKI Z KURCZAKIEM 313

Kucharek" - lubczyk otarty - bazylia - olej do smażenia Sposób przygotowania: Udka z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy blachę do pieczenia, którą lekko polewamy olejem do smażenia. Z jednej strony układamy nasze dwa udka posypane z obu stron przyprawą "Kucharek", czerwoną papryką słodką mieloną. Z drugiej strony blachy wysypujemy przygotowane wcześniej ziemniaki, które przyprawiamy

Mentor Smaku
Zapiekanka z brokułem, szynką i serem 241

ziołami.  Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C góra-dół na około 7-10 minut sprawdzając cały czas czy nie za bardzo się przypieka.  Po wyjęciu polewamy sosem czosnkowym. Smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Moussaka 196

oraz gałką muszkatołową. Beszamel jest gotowy. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry bakłażana, które smarujemy beszamelem, kładziemy kilka łyżek sosu mięsnego i całość posypujemy startym serem, ponownie układamy plastry bakłażana, polewamy beszamele, znowu kładziemy sos mięsny i posypujemy serem i tak do wykorzystania składników... Naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 35 minut. Moussaka jest gotowa

Mango Papaja
Jaglane bakalie w cukini z parowaru 180

kaszy zostanie woda, wylewamy na sitko zawartość z pojemnika, czekamy aż odsączy się i dopiero wkładamy do cukinii. Jak woda cała się wchłonęła od razu nakładamy. Na talerzu polewamy każdą porcję łyżeczką miodu i posypujemy cynamonem. Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeśli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta
Dietetyczny, naturalnie słodki sos / serek morelowy 176

serka twarogowego 50ml maślanki morele suszone + 35g ryżu preparowanego pyłek kwiatowy morele suszone Aby powstał nasz dietetyczny naturalnie słodki sosik wystarczy, że zmiksujemy ze sobą: morele, serek i maślankę. Polewamy nim ryż preparowany, dodajemy pokrojone morele i posypujemy pyłkiem kwiatowym

Kuchenny Skrawek Nieba
Naleśniki z zieloną soczewicą 175

odpowiednią gęstość. Jak jest tępa, dolewam trochę wody . Takim oto farszem nadziewam naleśniki . Składam w rożek, odcinam końce aby nabrały kształtu tortilki. Soczewica jest dosyć sucha, także gotowe danie polewam sosem tuż przed podaniem

pieprzny smaczek