wodę, solimy i dodajemy trochę oleju. Wkładamy przygotowane pierogi do wody i gotujemy na wolnym ogniu 5 minut. Wyjmujemy z garnka łyżką cedzakową, przekładamy na talerz i polewamy przygotowanym olejem z cebulką. Z tej porcji ciasta i farszu uzyskujemy 50-60 pierogów. Część z nich możemy zamrozić. Mrozimy je oczywiście w wersji surowej (przed gotowaniem). Należy ułożyć
Maminek kulinarnyduże placki. Czekamy aż zrumienią się od spodu, odwracamy i zapiekamy. Placki należy odwrócić kilka razy. Usmażone przekładamy na papier, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki polewamy sosem z mięsem, dodajemy dowolną surówkę i mniam mniam... Smacznego
Maminek kulinarnymąki,mieszamy i dolewamy do rondelka, stale mieszając. Dodajemy 2 solidne łyżki posiekanego koperku, doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Mięso jest już gotowe. Wykładamy je na talerz, polewamy sosem koperkowym. Idealnie pasują do tego czerwone buraczki. Smacznego
Maminek kulinarnyWstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiem do czasu, kiedy zetną się jajka. Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy bułki żółtym serem i polewamy ketchupem. Przykrywamy odciętymi częściami bułek. Wstawiamy do piekarnika na czas roztopienia się sera. Gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnywody i wstępnie tłuczemy. Zmniejszamy ogień do minimum, wsypujemy do ziemniaków mąkę i tłuczemy do osiągnięcia jednolitej masy. Nakładamy na talerz łyżką namoczoną w tłuszczu, polewamy tłuszczem ze skwarkami i gotowe. Fuśkę możemy też podawać z sosem lub gulaszem. Zapachniało wiosną... Smacznego
Maminek kulinarnypieczemy ok. 20 minut. Drewnianym patyczkiem sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone. Jest upieczone. Wyjmujemy z foremki i studzimy. Polewamy przygotowanym lukrem. Lukier: -białko ucieramy mikserem z cukrem pudrem -dodajemy sok z cytryny -jeśli lukier jest zbyt rzadki - dodajemy cukru pudru Smacznego
Maminek kulinarnyKarkówkę kroimy w cienkie plastry, czosnek w plasterki. Na dno naczynia wlewamy niewielką ilość oleju, posypujemy przyprawą barbecue i solą i układamy warstwę kotletów. Polewamy olejem, posypujemy przyprawą barbecue i solą a na to układamy plasterki czosnku. Tak układamy warstwy do wyczerpania mięsa. Pozostawiamy w lodówce na kilka godzin a najlepiej
Maminek kulinarnyDodajemy pokrojonego pora i mieszamy. Na dno wysmarowanej tłuszczem formy wlewamy niewielką ilość ciasta. Na nim układamy makaron. Na makaron wykładamy pieczarki i polewamy niewielką ilością ciasta. Posypujemy pokrojoną papryką. Układamy kolejną warstwę makaronu a na nim mięso i paprykę. Zalewamy pozostałym ciastem. Wstawiamy
Maminek kulinarnyokraszenia pierogów. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Gdy wypłyną zmniejszamy ogień i gotujemy 3-5 minut. Wyciągamy łyżką cedzakową, polewamy tłuszczem z cebulką i gotowe. Dobrze smakują z dodatkiem sałatki z ogórków kiszonych i szczypiorkiem. Smacznego
Maminek kulinarnybułką tartą. Kulki wkładamy do wrzącej, osolonej wody z odrobiną oleju. Gdy wypłyną na powierzchnię, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut pod przykryciem. Wyjmujemy, polewamy masłem z bułką tartą i delektujemy się smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnywodę, solimy, dodajemy odrobinę oleju i wkładamy porcjami nasze pyzy. Gotujemy 7 minut na niewielkim ogniu od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię. Zbieramy łyżką cedzakową. Polewamy skwarkami i podajemy z surówką lub zalewamy rosołem. W każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. Smacznego
Maminek kulinarnypapier nakładamy porcje masy ziemniaczanej, formując dość duże placki. Wstawiamy do piekarnika na ok. 25 minut. Na talerzu układamy dekorację. Układamy upieczone bliny, polewamy sosem czosnkowym i delektujemy się niesamowitym smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnynagrzanego do temperatury 160 st. C na 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy żółty serem i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 minut. Zapiekanka gotowa. Polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem i delektujemy się smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnyWarzywa kroimy w plasterki lub półplasterki. Liście sałaty moczymy w zimnej wodzie ok. 10 minut, osuszamy i kroimy. Nakładamy na talerz porcje pokrojonych warzyw, polewamy sosem i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnygalaretkę (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i odstawiamy do wystygnięcia. Ostudzony biszkopt wyjmujemy z foremki i rozsmarowujemy na jego powierzchni budyń. Na warstwie budyniu układamy truskawki. Na koniec całość polewamy galaretką. Galaretka powinna być dość gęsta, żeby nie spłynęła z ciasta. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki
Smakowity Blog Kulinarny