polewa - 11092 przepisów (strona:511/740)

Naleśniki zapiekane z serem pod migdałowo – pomarańczową pierzynką 177

płatki migdałów. CAŁOŚĆ : Naczynie do zapiekania smarujemy olejem rzepakowym. Naleśniki smarujemy serowym farszem po całości. Zakładamy boki do środka i zwijamy w ruloniki. Układamy obok siebie w naczyniu. Całość polewamy sosem pomarańczowo – migdałowym. Dla zwiększenia aromatu obok układamy przekrojone ( sparzone wcześniej ) pomarańcze. Wkładamy do nagrzanego na 180 C piekarnika na ok. 30 – 40 minut. Podajemy gorące posypane cukrem

Ostra na Słodko
Kruche donaty z białą czekoladą 221

pomocą szklanki wycinamy koła , a za pomocą kieliczka lub zakrętki dziurkę w środku. Wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano. Odsączamy na papierowym ręczniku. Polewamy rozpuszczoną białą czekoladą i posypujemy dekoracją. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Kushari / Kuszari 194

sosu i dusimy ok. 20 minut , co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. CAŁOŚĆ: Nakładamy makaron , na to ryż , soczewicę zmieszaną z ciecierzycą i obficie polewamy gorącym sosem. Smacznego

Ostra na Słodko
BABKA KOKOSOWA Z MAKIEM 155

bardzo delikatnie mieszamy – tylko w jedną stronę! Wlewamy do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej odrobiną bułki tartej. Pieczemy ok. 40 min / 180 C ( do suchego patyczka ). Studzimy , polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem , zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Naleśniki z musem truskawkowym i białą czekoladą 296

mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki. Odkładamy w ciepłe miejsce. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy pokrojone truskawki i cukier. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przygotowanym musem nadziewamy naleśniki , zwijamy w roladki , polewamy roztopioną czekoladą. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
SERNIK WIEDEŃSKI 490

Pieczemy 60 min . w nagrzanym do 200C piekarniku. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika ( ale jeśli widzimy , że temperatura jest za wysoka zmniejszamy ją ). Studzimy w uchylonym. Polewamy roztopioną czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Ostra na Słodko
SERNIK GOTOWANY , Z KARMELEM I ORZECHAMI 492

odstawiamy do lodówki ( najlepiej na noc ). DODATKOWO : Na patelni roztapiamy kostkę do pieczenia Kasię , wsypujemy orzechy i chwilę prażymy. Zasypujemy cukrem i na wolnym ogniu roztapiamy. Gorącym karmelem polewamy ciasto i kroimy na porcje póki ciepłe. Zajadamy! Smacznego! Inne niesamowicie smaczne przepis , nie tylko na Święta znajdziecie na http://www.mojeciasto.pl/ A dla tych z Was , którzy zamiast gramów wolą robic

Ostra na Słodko
BROWNIE CUPCAKES Z KREMEM PRALINOWYM 257

Czekolada … brownie … polewy … pralinki … ajj , już na samą myśl niejednemu z nas cieknie ślinka! Dziś mam dla Was przepis , który z całą pewnością zachwyci wszystkich wielbicieli czekolady i czekoladowych wypieków . Ale nie tylko! Gwarantuję , że po dokładkę sięgną nawet Ci , którzy czekolady bez czekolady żyć mogą! Połączenie mięciutkich , delikatnych , czekoladowych babeczek brownie …. kruchych z zewnątrz

Ostra na Słodko
BABKA KARMELOWA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 274

waniliowy – 80 g * jajko – 5 szt * masło – 100 g * cukier – 2 łyżki * laska wanilii – 1 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * czekolada na polewę – 100 g * orzechy ziemne – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Masło roztapiamy , studzimy. Masę toffi podgrzewamy , a następnie wylewamy do miski. Dodajemy roztopione masło i dokładnie razem miksujemy. Oddzielamy białka

Ostra na Słodko
Knoppers domowy – wafelki z masą mleczno – nugatową 1351

masę , dodajemy krem orzechowy , kakao i orzechy – dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ : Pierwszy wafel smarujemy połową masy nugatowej , przykrywamy. Smarujemy całą masą mleczną , przykrywamy. Smarujemy resztą masy nugatowej , przykrywamy , dociskamy. Polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy prażonymi orzeszkami. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 326

gotujemy ok. 4-5 minut. Dodajemy śmietanę i sól , g otujemy minutę. Dodajemy olejek do ciast waniliowy i gotujemy jeszcze 2 minuty , d okładnie mieszamy. CAŁOŚĆ : Słonym karmelem obficie polewamy czekoladowe ciasto i posypujemy pokruszonymi krakersami. Smacznego! Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest najzdrowszy wśród olei roślinnych. Jego spożywanie doskonale wpływa na układ krążenia zmniejszając

Ostra na Słodko
Czekośliwka – powidła śliwkowe z czekoladą 179

kakao – 3 łyżki * woda – 1 szkl * wanilia – 1 laska SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Śliwki myjemy , wydrążamy pestki. Przekładamy na dużą , głęboką patelnię ( najlepiej taką , która nie przywiera ). Polewamy wodą i na niewielkim ogniu dusimy, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką. Im mniej wody zostaje – tym częściej miejszamy. Dodajemy cukier i mieszamy tak , by się rozpuścił – cały czas

Ostra na Słodko
Boczek pieczony – pyszny! 158

czasie boczek wraz z marynatą wkładamy na blachę , podlewamy bulionem , przykrywamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. Po ok. 30 min. przewracamy i polewamy powstałym sosem ( po kolejnych 30 min. czynność powtarzamy ). Takiej wielkości boczek piecze się ok. 100 – 140 min w zależności od mocy piekarnika. Smacznego

Ostra na Słodko
Sałatka z łososiem i smażonym tofu 218

ręczniku, posypujemy ziołami prowansalskimi, odrobiną soli i pieprzu. Ogórka kroimy w półtalarki, łososia siekamy. Na talerzu układamy sałaty,skrapiamy dressingiem, dodajemy usmażone tofu, posiekanego łososia , świeży ogórek i wszystko polewamy resztą chrupiącego dressingu. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Naleśniki w gorącym sosie ananasowym 191

mieszamy i podgrzewamy ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy resztę ananasa i dusimy kolejne 5 minut. Wlewamy rum , mieszamy. CAŁOŚĆ: Przygotowanym nadzieniem smarujemy delikatnie naleśniki , składamy w trójkąty , polewamy jeszcze odrobiną sosu i posypujemy wiórkami. Podajemy gorące!!! Smacznego! Do zrobienia wykorzystałam napój sojowy lekko słodki Alpro

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania