wylewamy bitą śmietanę i wygładzamy. Pozostały krem do tortu , delikatnie płaską łyżką, łopatką rozsmarowujemy po bokach tortu , tak aby nie było dziur. 6.Dekoracja: Na bitą śmietanę kładziemy owoce , polewamy sosem czekoladowym itp. Boki tortu posypać pałeczkami czekoladowymi. ( jest to trochę denerwujące , najlepszy sposób to : moczymy palec w wodzie ,mokry palec w posypce i delikatnie przylepiamy posypkę do boku tortu
Gotuj Z Muzykąpatelnię. Następnie doprawiamy całość do pożądanego smaku i przykrywamy patelnię pokrywką i na małym ogniu dusimy całość przez ok.30 minut. 3. W płaskim naczyniu rozkładamy kawałki ryby i polewamy ją sosem. Wygładzamy i danie gotowe ;) Taka pozytywna piosenka na ten pozytywny świąteczny okres ;) Wesołych świąt ;) Michał
Gotuj Z Muzykązaczynamy mieszać tak długo dopóki masa będzie jednolita i bez grudek. Potem dodajemy resztę składników i przyprawiamy solą do smaku. Sos gotowy. 3. Upieczoną babkę wykładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem. Dzisiejszą piosenkę dodaje z archiwum muzycznego mojego taty ;) Stara dobra piosenka ;) Życzę smacznego pozdrawiam Michał
Gotuj Z Muzykążaroodpornego naczynia wykładamy warstwę ziemniaków ( tak jak na zdjęciu) i odrobinę solimy: Następnie wykładamy usmażonego kurczaka: Później pieczarki z cebulą: Na koniec wykładamy resztę ziemniaków i polewamy to wszystko sosem beszamelowym: 4. Wstawiamy naczynie do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 40 minut. Po tym czasie wykładamy i zajadamy ;) A tu ode mnie przyjemna dla ucha pioseneczka
Gotuj Z MuzykąNastawiamy piekarnik na 180 C. Tortownice smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wylewamy masę na formę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 50 minut. Można polać polewą czekoladową. Dziś polecam spokojniejszą piosenkę niż w ostatnim przepisie ;) Świetna gra na gitarze, wzruszający teledysk jak i tekst utworu. Ed Sheeran - The A Team Pozdrawiam oraz życzę udanego tygodnia
Gotuj Z Muzykądodajemy koncentrat pomidorowy,śmietanę i drobno pokrojone ząbki czosnku. Przyprawiamy do smaku i sos gotowy. Zapiekankę można można jeść z ziemniakami lub bez. Kroimy, wykładamy na talerz i polewamy sosem. Dziś udostępniam wspaniałą piosenkę zespołu Kings Of Leon: "Pyro" Pozdrawiam Michał
Gotuj Z Muzykąsię zagotuje. Następnie rozrabiamy wodę z mąką (uwaga na grudki) i wlewamy do garnka. Mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy i sos gotowy. 6. Placuszki układamy na talerzu i polewamy sosem. Życzę smacznego :) To że na pewien okres postanowiłem "zerwać" z blogiem nie oznacza to że "zerwałem" z muzyką :). Dalej muzyka daje mi paliwo na każdy dzień. Udostępniam dziś
Gotuj Z Muzykąukładamy papryki ( można lekko skropić oliwą ). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 200C i pieczemy ok. 20 min. Trzemy na tarce ser i mieszamy ze śmietaną. Dodajemy sól, pieprz. Polewamy zapieczone papryki i wkładamy do piekarnika na kolejne 20 minut. Wyciągamy i zajadamy jeszcze ciepłe
Ostra na Słodkocytryny , olejem i przyprawami. Smarujemy dokładnie! mięso. Przykrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Wyjmujemy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego. Polewamy pozostałą marynatą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ( często przewracając oraz polewając marynatą ) przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką posypane
Ostra na Słodkosoli i pieprzu. Fasolę i kukurydzę odcedzamy. Paprykę kroimy w słupki. Pora sparzamy wrzątkiem. Kroimy w drobną kosteczkę. Pomidora kroimy w półplasterki. Na plackach układamy mięso i przygotowane warzywa. Polewamy sosami. Smacznego
Ostra na Słodkogotujemy. Dodajemy konfiturę żurawinową ( u mnie Provitus ). Doprawiamy solą i kilka minut wszystko razem gotujemy ( sos musi delikatnie się zredukować ). Kurczaka ( jeśli jest gotowy ) wyciągamy na talerz … polewamy gorącym sosem. Ozdabiamy suszoną żurawiną. Zajadamy z ulubionymi dodatkami
Ostra na SłodkoCiemną muffinkę drobniutko siekamy. KREM: Gotujemy budyń na mleku , studzimy. Masło uciekamy z cukrem. Cały czas ucierając, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na koniec wlewamy likier i dokładnie mieszamy. Polewamy muffinki … posypujemy pokruszonym ciemnym ciastem i zdobimy cząstkami mandarynek
Ostra na SłodkoGotujemy. Dodajemy śmietankę 18%. Chwilkę grzejemy. Doprawiamy solą , pieprzem i gałką. Dorzucamy drobniutko posiekany koperek. Dodajemy śmietanę ubitą z żółtkami. Mieszamy. Odstawiamy z ognia. Gotowe mięso układamy na makaronie. Polewamy sosem. Możemy jeszcze posypac kolorowym pieprzem , dla wzmocnienia smaku
Ostra na Słodkopokrojonego w półtalarki pora. Smażymy ok. 10 minut. Oprószamy mąką. Podlewamy 1 szklanką wody spod gotujących się pulpetów. Gotujemy jeszcze kilka minut. Dodajemy chrzan i śmietanę. Doprawiamy do smaku. Polewamy gorące pulpeciki. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Ostra na Słodko