dalej dusimy. Łączymy składniki z obu naczyń, doprawiamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem, a całość posypujemy parmezanem. Moje posty
Słodka StronaSchoko Bons pokroić na kawałki i w kąpieli wodnej roztopić wraz z 3 łyżkami mleka. Po pucharków wlewamy na zmianę: kaszkę, rozpuszczone cukierki, kaszkę itd. Górę deseru polewamy czekoladą rozpuszczoną z 3 łyżkami mleka. Przyozdabiamy cukierkami (przeciętymi na pół) i całość posypujemy siekanymi orzechami laskowymi. źródło inspiracji: przepis Luny z mojegotowanie.pl - zmodyfikowany Moje posty
Słodka Stronanią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron)**. Każdą bułkę przekrawamy wzdłuż. Na spód kładziemy usmażonego kurczaka, na niego dajemy poszatkowaną sałatę, polewamy sosem chili, a następnie przykrywamy górną częścią bułki. *gdy masa okaże sie "za rzadka" można dodać więcej bułki tartej **ważne aby nie "przesmażyć" kurczaka, ponieważ może on stać
Słodka Stronapekińska, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch dajemy kurczaka i wszystko posypujemy tartym serem. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty
Słodka Stronatylko pierogi wypłyną na wierzch zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. W tym samym czasie cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Powstałą omastą polewamy gotowe pierogi. Moje posty
Słodka Stronapodgrzewamy do powstania jednolitej konsystencji. Następnie wrzucamy serki topione, dodajemy po 1/3 łyżeczki przypraw i dusimy ok. 4 minuty. Na ugotowany al dente makaron wykładamy kawałki kurczaka, całość polewamy sosem i posypujemy tartym serem. Moje posty
Słodka StronaHerbatniki siekamy w food procesorze lub blenderze "na piasek". W pucharkach lub kieliszkach układamy warstwami: zmielone herbatniki, masa serowa, sos truskawkowy itd. Na wierzch każdego deseru wykładamy śmietanę, polewamy sosem i oprószamy "herbatnikowym piaskiem". Moje posty
Słodka Stronalepimy pierogi. Gotowe wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju. Gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Pierogi polewamy podsmażoną cebulką z masłem. Moje posty
Słodka Stronaprzykryciem przez kolejne 15 minut. Zaprawa do ryżu: Ocet, cukier i sól wlewamy do małego rondelka i lekko podgrzewamy ciągle mieszając do momentu rozpuszczenia składników (nie wolno gotować). Dressingiem polewamy ugotowany ryz i studzimy. Ryż musi być całkowicie wystudzony zanim rozpoczniemy robienie sushi. W przeciwnym razie nori stanie się gumowate i niesmaczne. Przygotujmy miseczkę z wodą w której będziemy moczyć
Słodka Stronarozgrzany olej*. Smażymy po ok. 4-5 minut z każdej ze stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przekładamy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polewamy ciepłym sosem słodko kwaśnym. Podajemy z ryżem lub ziemniakami w dowolnej postaci oraz dowolnymi surówkami. * zaleca się smażenie ryby w dość głębokim tłuszczu Moje posty
Słodka Stronaminut. Na ostudzone ciasto wykładamy masło orzechowe i rozsmarowujemy po całej powierzchni mazurka. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło wraz z połamaną czekoladą i przygotowaną polewę rozprowadzamy na cieście - studzimy. W garnku, na małym ogniu podgrzewamy miód wraz z cukrem co całkowitego rozpuszczenia. Następnie ściągamy z ognia, dodajemy łyżeczkę margaryny, szczyptę sody i energicznie mieszamy
Słodka Stronamiseczce i zalewamy wrzątkiem (czynność ta spowoduje, że galaretka stężeje mimo, że surowe owoce kiwi uniemożliwiają zastyganie żelatyny) - odcedzamy. Krążkami kiwi dekorujemy górę ciasta i całość polewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce minimum 4 godziny. *źródło inspiracji: przepis sunny z wielkiezarcie.com Moje posty
Słodka Stronakoniec dodając cukier puder i jogurt. Ciągle mieszając powoli wlewamy żelatynę. Powstałą masę wykładamy na biszkopt. Przykrywamy górną częścią ciasta. Górę tortu możemy udekorować truskawkami. Całość polewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce przez minimum 4 godziny. Moje posty
Słodka Stronawierzch deserów. Syrop z granatów: Sok podgrzewamy na niewielkim ogniu wraz z cukrem. Gotujemy ok. 8 minut dość często mieszając. Pod koniec dodajemy ziarenka granatów - studzimy. Desery polewamy powstałym syropem tuż przed podaniem. * źródło inspiracji: przepis z wege.qkiz.pl Moje posty
Słodka Stronaosolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju (dzięki temu pierogi nie posklejają się). Gotujemy do momentu wypłynięcia, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Pierogi polewamy roztopionym masłem. Moje posty
Słodka Strona