cukrem wanilinowym. Studzimy. Masło ucieramy mikserem i dodajemy pomału przestudzone mleko. Cały czas miksujemy dodając wolniutko mleko w proszku. CAŁOŚĆ: Z upieczonych muffinek delikatnie ścinamy górę. Dekorujemy kremem. Polewamy lukrem i posypujemy cukiereczkami
Ostra na SłodkoSernik czekoladowy chodził za mną … chodził i wychodził! Intensywnie czekoladowy , ale nie gorzki … Delikatny … Niesamowicie kremowy i puszysty … Dzięki dodatkowi polewy z masła czekoladowego i wstążek z czekolady nabiera iście królewskiego charakteru. Kto się skusi? SKŁADNIKI: ( tortownica 18cm ) SPÓD: * herbatniki – 100 g * kakao – 1 łyżka * masło – 2 łyżki MASA: * ser biały mielony
Ostra na SłodkoPaprykę , pomidory , ogórki kroimy w kosteczkę. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Oliwki kroimy na pół. Wszystko razem dokładnie , ale delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy chrupiącymi grzankami i całość polewamy Sosem sałatkowym francuskim. Zajadamy odrazu! Smacznego
Ostra na SłodkoDodajemy posiekany czosnek,pieprz i chili. Oczyszczone filety obtaczamy dokładnie w marynacie,zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na ok.1godz. Po tym czasie układamy pojedynczo na folii aluminiowej,polewamy marynatą i wkładamy do gorącego(180C) piekarnika na ok.25-30min. SOS: Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojone na pół truskawki i zasypujemy brązowym cukrem. Delikatnie mieszamy aż cukier się rozpuści
Ostra na Słodkogofry uzyskamy w gofrownicy o mocy 1700W). Wylewamy masę porcjami i pieczemy na złoto po kilka minut. Lekko przestudzone gofry dekorujemy serkiem wyciśniętym z rękawa cukierniczego i świeżymi warzywami. Polewamy odrobiną kremu balsamicznego i posypujemy szczyptą soli. PORADA: Po upieczeniu studzimy gofry na kratce – dzięki temu pozostaną puszyste i chrupiące. Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica
Ostra na Słodkominut. Po tym czasie układamy je w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy plastrami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi. Dodajemy pokrojone na pół oliwki i posiekaną świeżą bazylię. Całość posypujemy odrobiną soli i polewamy oliwą z oliwek. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 25-30 minut. ( Jeśli ser będzie nam się spiekał możemy całość pokryć folią aluminiową ). Podajemy gorące z ugotowanym
Ostra na Słodkowysmarowanej masłem. Jeśli używamy klasycznej metalowej formy oprócz wysmarowania masłem , posypmy jeszcze odrobiną tartej bułki. Wstawiamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50-60 minut. Odstawiamy do ostudzenia! Polewamy roztopioną mleczną czekoladą i posypujemy orzechami arachidowymi! UWAGA! Czas pieczenia zależy również od jakości i mocy piekarnika – dlatego musimy sami dobrać odpowiedni czas , sprawdzając upieczenie za pomocą patyczka. Przepis
Ostra na Słodkomocno parować podpalamy ( uważając! ). Gdy alkohol się wypali Agnolotti wyciągamy na talerze , na których zamierzamy podawać. Do sosu , który został na patelni dodajemy cząstki pomarańczy i chwilkę razem podgrzewamy. Polewamy pierożki , posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkoawokado. DRESSING: Resztę bazylii siekamy. Mieszamy z olejem,w którym moczyły się pomidory i miodem.Dodajemy pozostały sok z limonki oraz szczyptę soli morskiej. CAŁOŚĆ: Przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone miseczki. Polewamy dressingiem. Posypujemy szczyptą kolorowego pieprzu i odrobiną soli morskiej. Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica S.A. z wykorzystaniem produktu – Kujawskiego z ziołami
Ostra na Słodkogdyż czosnek zrobi się gorzki. W tym czasie w osobny garnku z osoloną wodą i reszta oliwy gotujemy al dente 2 rodzaje makaronu. Odcedzamy i ponownie wkładamy do garnka. Polewamy sosem z oliwy i czosnku i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i świeżo zmielony pieprz. Podajemy natychmiast. Smacznego
Ostra na Słodkominut na bardzo wolnym ogniu. Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. * Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilość mąki – zależy to od tego jak bardzo mokry jest ser. Polewamy zrumienioną na masełku bułką tartą. Smacznego
Ostra na Słodkokawałki. Olej z pomidorów rozgrzewamy na patelni , wrzucamy posiekany czosnek , chwilkę razem mieszamy. Dodajemy odsączoną fasolkę i pokrojone pomidory. Przesmażamy kilka minut. Podajemy gorące z ugotowanym mięsem. Całość polewamy olejem czosnkowym powstałym ze smażenia. Gotowe
Ostra na Słodkotermo obiegiem , później wyłączyłam ). Musimy obserwować ciasto i jeśli zacznie się przypiekać , wyłączmy termo obieg wcześniej. Po upieczeniu chwilę studzimy. Roztapiamy czekoladę dodając do niej 50 ml mleka. Polewamy ciasto i posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Smacznego
Ostra na Słodkocukrem wanilinowym i śmietanfixem , a następie delikatnie wyciągamy na zastygnięty krem pomarańczowy. Dokładnie i delikatnie rozsmarowujemy. Przykrywamy herbatnikami naprzemiennie , tak by tworzyły szachownicę. Dekorujemy cząstkami mandarynek przyklejonymi na polewę czekoladową. Wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godziny. Smacznego
Ostra na Słodkojeszcze jedną warstwą kremu czekoladowego. Przykrywamy grubym biszkoptem , dociskamy. Całości pokrywamy z każdej strony resztą kremu czekoladowego i ostawiamy do lodówki najlepiej na całą noc – do przegryzienia. Dekorujemy polewą czekoladową. Smacznego
Ostra na Słodko