może jest to zmora waszego dzieciństwa? Jeśli tak, to musicie wypróbować ten przepis, bo może się okazać, że będzie dla Was miłą odmianą i stanie się ulubionym śniadaniem na nadchodzące chłodne dni. Jak poznałam Pana męża to zastrzegł mi, że nie lubi absolutnie trzech rzeczy - owsianki, gotowanej marchewki i grochowej zupy z grzankami. Po jakimś czasie udało(...)powinna być bardzo gęsta. Podawajcie na gorąco z prażonymi orzechami i syropem klonowym, lub miodem. J eśli chcecie owocową wersje dorzućcie rodzynki i konfiturę owocową. Powodzenia i smacznego śniadania
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDziś zapraszam Was na pyszne placuszki z kabanosem . Szybka i prosta w przygotowaniu propozycja, która sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i obiad. Smak placuszków „podkręciłam” koncentratem bulionu warzywnego Krakus . Do takich placuszków możecie dodać również inne ulubione wędliny. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka maślanki 3 łyżki koncentrat bulionu warzywnego Krakus 2-3 drobiowe
Słodkie okruszkioraz kiełki. Zwiń w rulon. Podawaj z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Placki z cukinii z łososiem To zdrowe jedzenie, które świetnie sprawdzi się w roli śniadania , II śniadania czy kolacji. Przygotowanie placków zajmuje zaledwie kilkanaście minut, dlatego możesz przyrządzić je nawet przed wyjściem do pracy. Składniki: 1 duża cukinia 1 jajko 2 łyżki mleka 3 łyżki mąki
codojedzeniaDelikatne naleśniki bezglutenowe na słodko Od zawsze miałam słabość do naleśników. Jako dziecko uważałam je za jedno z najlepszych dań, które z powodzeniem można jeść zarówno na śniadanie, obiad jak i kolację. Pewnie gdybym mogła to jadłabym wtedy tylko to. Po prostu uwielbiałam naleśniki, najbardziej lubiłam te podawane z lekko kwaskowym dżemem z czarnych porzeczek czy truskawek, nieco później
Book of spellsProsty przepis na cukinię faszerowaną mięsem mielonym, papryką i natką pietruszki pod warstwą ciągnącego parmezanu. Pycha! Danie jest pyszne i sycące, polecam na obiad lub ciepłą
Oryginalny smakzupy-krem. Na śniadanie sprawdzi się do osypania jajecznicy, jajek w koszulce lub otoczenia jajek na twardo. Bardzo lubię ją z naturalnym, gęstym jogurtem, awokado i grzanką na śniadanie. Pasuje do hummusu i do ziemniaków – zarówno do zwykłych, jak i do słodkich batatów. Można nią posypać przed pieczeniem wierzch chleba, bułek, kruchych ciastek albo krakersów. Pasuje do pieczonych
Karo in the KitchenMoje serce skradły francuskie tosty, które serwuje na śniadanie. Są idealne do porannej kawy, która stawia nas na nogi. Przyrządzić je można w wersji na słodko: z owocami, miodem czy dżemem; lub w wersji na słono na przykład z bekonem i sadzonym jajkiem…pyycha! Skusiłam Was? Francuskie tosty są chrupiące, a jednocześnie nie są suche. Do przyrządzenia tostów
Rusty ForkPuszyste i wilgotne ciasto czekoladowe z truskawkami. Można również użyć malin lub innych ulubionych owoców. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie popołudniowej kawki, herbaty lub na specjalne
Oryginalny smakBanalnie prosty chłodnik ze świeżym szpinakiem, rukolą i awokado, podany z jajkiem ugotowanym na twardo i uprażonymi pestkami słonecznika. Robi się go błyskawicznie, wystarczy wszystko posiekać
Oryginalny smakOd jakiegoś czasu na sklepowych półkach i straganach można dostać kurki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Korzystając z okazji postanowiłam je kupić
Oryginalny smakDzisiaj mam dla Was przepis na puszyste i przepyszne muffiny z czarną porzeczką. Wyjątkowo proste do przygotowania, wystarczy wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do papilotek i upiec
Oryginalny smakPrzezroczysta galaretka a w niej gerbera, która również wykonana jest z galaretki Spód to zmiksowany twaróg z wanilią, kremówką i żelatyną. Całość tworzy niezwykle smaczny i
Oryginalny smakChciałam zrobić ciasto, które w smaku będzie przypominało znane i lubiane batoniki „snickers”. Kombinowałam, kombinowałam… I udało się! Ciasto jest przepyszne. Kakaowy biszkopt
Oryginalny smakPotrawa z mięsa wołowego, czerwonej papryki, fasoli i pomidorów z dodatkiem aromatycznych przypraw. Danie jest intensywne w smaku i niesamowicie smaczne, a odgrzane na drugi dzień
Oryginalny smakTahini (tahina) to pasta z uprażonych nasion sezamu i jest nieodłącznym składnikiem np. hummusu , baba ganoush. Można kupić ją w sklepach z orientalną żywnością. Ale po
Oryginalny smak