gotujemy ze skórką, tak żeby były miękkie ( około 40-50 minut). Studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze części i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałych składników robimy zalewę i polewamy nią buraki. Mieszamy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. W trakcie pieczenia warto zamieszać kilka razy buraczki, aby równomiernie nam się przypiekały. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkapierwszą warstwę. Kiedy zastygnie wylewamy część rozrobionej wcześniej galaretki i znów wstawiamy do lodówki. Czynimy to samo z trzecią częścią mleka i ostatnią galaretką. Wylewamy na blaszkę i polewamy pozostałą częścią galaretki. Efekt podwójnie "spodniego" ciasta uzyskałam przez przypadek. Myślałam, że ciacho będzie wyższe i zrobiłam w największej blaszce. Co się okazało małym nieporozumieniem Więc kiedy galaretka na wierzchu
Malinowe Pocałunkipodajemy konfitury. Placki smażymy na mocno rozgrzanej patelni (można z odrobiną! tłuszczu) ok. 2 minuty z jednej strony a następnie z drugiej do zrumienienia. Wykładamy na talerz, polewamy jogurtem, układamy owoce, konfitury, powidła lub to, co nam się tylko wymarzy i zajadamy jeszcze gorące. Smacznego... :) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Symfonia Smakówbiszkoptu smarujemy połową mlecznej masy, wylewamy na nią przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Następnie pozostała masa mleczna i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Ostatnią czekoladę rozpuszczamy z 6 łyżkami mleka i polewamy wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce. I tak otrzymamy olbrzymią blachę diabelnie kuszącego ciasta. Miłośnicy czekolady i mleka w proszku będą w siódmym niebie. Życzę smacznego
Malinowe PocałunkiPosypujemy ją 2 łyżeczkami cukru i pozwalamy się jemu roztopić, obracając gruszkę. Czekamy, aż sos zacznie przybierać brązowy odcień. Gruszkę obtaczamy w tym sosie i wykładamy na upieczone naleśniki. Polewamy pozostałą ilością karmelu z patelni
Malinowe Pocałunkiwiększe cebule 4 papryki pieczarki 10 plastrów boczku wędzonego oliwa ulubione przyprawy Party Dip Barbecue Prymat Mięso kroimy w kostkę ok 3 cm. starając się, aby kawałki były równe. Polewamy je oliwą posypujemy ulubionymi przyprawami. Mieszamy wszystko dokładnie tak aby przyprawy i olej pokryły każdy kawałek naszego mięsa. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Najlepszą opcją jest cała noc . Patyczki
Malinowe Pocałunkisię bardzo gęste. Przypominające ciągnący się karmel. Trzeba uważać, aby nie przypalić naszego sosu. Figi kroimy w plastry, w kawałki... tak jak nam odpowiada. Układamy je na tarcie i polewamy jeszcze ciepłym karmelem z wina. Boskie ciasto, wyjątkowe.... Kolejną moją propozycją jest zrobienie lukru z winem. Upieczone rożki francuskie z serem zostały pokryte lukrem z cukru pudru i różowego wina
Malinowe Pocałunkioleju. Ogórka kroimy w półplasterki, pomidorki na pół,rzodkiewkę na 4, szczypiorek siekamy. Sałatę mieszamy delikatnie z warzywami. Na koniec posypujemy smażonym zimnym serem, szczypiorkiem i słonecznikiem. Przed podaniem polewamy sosem. Szybko i smacznie! Polecam
Malinowe Pocałunkilimonki, miód, starty kawałek korzenia imbiru, pokrojoną w drobną kosteczkę papryczkę chili, oliwę, ocet balsamiczny (wszystkie te składniki dodajemy do smaku). Zakręcamy i zaczynamy energicznie mieszać. Tak przygotowaną emulsją polewamy delikatnie naszą kapustę. Wino z szalotką stawiamy na gazie i redukujemy jego ilość do ok 2 łyżek. Wyjmujemy szalotkę i dodajemy zimne masło w małych kawałkach. Po każdym razie
Malinowe Pocałunkiwody (praski nie otwieramy) i odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia najlepiej na ok 10 godzin. Po upływie tego czasu otwieramy szynkowar i odwracamy go do góry dnem polewamy wrzątkiem delikatnie ostukujemy i czekamy, aż wypadnie. Ciszymy się idealnym smakiem swojej własnej wędliny
Malinowe Pocałunkisposób 3 różne odcienie różu. Wstawiamy na kilka godzina do lodówki. Przed wyjęciem wkładamy blaszkę do gorącej wody i wyjmujemy na paterę. Pianka delikatnie się rozpuści tworząc polewę. Ja udekorowałam ją pierwszymi fiołkami z grodu. Córka zadowolona, więc efekt zamierzony uzyskany
Malinowe Pocałunkisię karmelizować. Trwa to ok 15 min. Należy pilnować aby nie przypalić karmelu. Następnie od razu dodajemy masło i śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy. Czekamy aż ostygnie i polewamy nim kawałki naszego sernika. Dekorujemy zgodnie z naszymi upodobaniami. Taki sos można przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce ok 2 tygodni. Tylko przed podaniem należy go odgrzać, ponieważ robi
Malinowe PocałunkiZiemniaki łączymy dokładnie z gorącym mięsem i mlekiem, doprawiamy do smaku i wbijamy jaja. Dosypujemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i całość dokładnie mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem i polewamy go olejem rzepakowym. Wylewamy naszą masę ziemniaczaną i wierzch dokładanie skrapiamy olejem rzepakowym. Pieczemy w 180 stopniach przez ok godzinę. Góra baby ziemniaczanej powinna mieć piękny brązowy kolor. Gorąco polecam
Malinowe Pocałunkiprzeciśniętym przez praskę, lub posiekanym czosnkiem. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Do miski przekładamy brokuły, układamy jaja, ogórki, kabanosy, pomidorki i całość posypujemy pestkami słonecznika. Przed samym podaniem polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego
Malinowe Pocałunkikilka min z każdej ze stron. Truskawki wkładamy do blendera dodajemy serek i miksujemy. Kiedy uzyskamy gładką i lodową konsystencję układamy w naczyniach morele i nakładamy gotowe lody. Morele polewamy syropem z fiołkami, bądź miodem. Smak obłędny. Idealny deser na zakończenie lata. A lody Almette zostaną z nami na dłużej
Malinowe Pocałunki