mieszanką Szczelnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny ( tym razem marynowałam mięso ponad 20 godzin). Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego (takiego z przykrywką), polewamy resztą marynaty, przykrywamy i pieczemy w 90 stopniach przez 8 godzin. W między czasie przewracamy je około 2 razy. Bułki możemy przygotować dzień wcześniej albo w czasie gdy mięso się
Mienta blogszpinak wkładamy do miski (lub układamy bezpośrednio na talerzach), dodajemy pokrojony w kostkę (ok. 1,5 cm) ser gorgonzolę (ten z niebieską pleśnią), plastry gruszki i prażone orzechy. Całość polewamy sosem i delikatnie mieszamy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaodparuje i osiągniemy konsystencję sosu. Gotowy sos można przetrzeć przez sito (kwestia gustu). Wyjmujemy filiżanki z lodówki, zanurzamy je na kilka sekund w gorącej wodzie i przekładamy na talerzyk. Polewamy sosem i dekorujemy malinami. Smacznego
Oryginalny smakprzykryciem około 25 min. Sos: Do rondelka wlewamy śmietankę, wino i dodajemy pokruszony ser. Gotujemy na małym ogniu, aż ser się rozpuści od czasu do czasu mieszając. Gotowym sosem polewamy roladki. Smacznego
Oryginalny smakresztę składników i bardzo dokładnie mieszamy. Sałatę rzymską myjemy, odsączamy z wody i przekładamy na talerz. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i układamy pokrojone w plastry mięso. Wszystko polewamy sosem, posypujemy grzankami i parmezanem. Smacznego
Oryginalny smakmielimy, na gładką masę. Dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy i formujemy kuleczki o średnicy około 2 cm. W każdą kuleczkę delikatnie wbijamy wykałaczkę. Przygotowujemy karmel i trzymając za wykałaczkę polewamy nim sezamowe kuleczki (uważajcie na palce, oparzenie od karmelu na prawdę boli !). Czynność ta wymaga trochę wprawy, ale… praktyka czyni mistrza Wykałaczkę z oblaną kuleczką wbijamy w plastelinę
Oryginalny smakrazem mieszamy, do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy pieprzem i solą. Rukolę płuczemy, osuszamy, przekładamy na talerz, dodajemy przekrojone na pół pomidorki (większe kroimy na ćwiartki) i starty parmezan. Wszystko polewamy przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy. Plasterki prosciutto przekrawamy na pół, zwijamy w ruloniki i układamy w sałatce. Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika i posypujemy nimi gotową sałatkę. Smacznego
Oryginalny smakEfektowna filiżanka z białej czekolady wypełniona pysznym musem truskawkowym… Tak podany deser na pewno zachwyci gości Składniki: Filiżanki (4 szt.): 3 tabliczki białej czekolady (lub gotowej polewy czekoladowej) czerwony barwnik spożywczy foremki silikonowe (opcjonalnie po serkach, jogurtach) Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa „Winiary” 400 g truskawek 125 ml śmietanki 30% Przygotowanie: Filiżanki: Trzy połamane tabliczki czekolady rozpuszczamy
Oryginalny smakGalaretkę truskawkową kroimy w kostkę. Udawane naleśniki wyjmujemy z lodówki. Na każdego z nich kładziemy serek mascarpone, pokrojoną galaretkę i truskawki. Delikatnie zwijamy, powoli odrywając folię. Roztapiamy czekoladę i polewamy naleśniczki. Dekorujemy truskawkami, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Oryginalny smakkozi ser. Łososia pokrojonego w cieniutkie plasterki zwijamy w małe ruloniki i układamy w sałatce. Wszystkie składniki na dressing dokładnie mieszamy, aż się połączą. Doprawiamy solą i pieprzem i polewamy sałatkę. Smacznego
Oryginalny smakrondelka wlewamy śmietankę i wsypujemy starty na najmniejszych oczkach oscypek. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy białym pieprzem. Mus delikatnie wyciągamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem. Smacznego
Oryginalny smakGotujemy na małym ogniu (pod przykryciem), aż papryka zmięknie i sos zgęstnieje. Następnie dodajemy śmietankę, mieszamy i chwilkę gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe bakłażany przekładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego
Oryginalny smakbalsamiczny: Do małego rondelka wlewamy ocet balsamiczny i dodajemy miód. Gotujemy na małym ogniu, mieszając, aż sos będzie miał konsystencję syropu. Na talerzu układamy szparagi, kotlety jagnięce i polewamy sosem balsamicznym. Podajemy z upieczonymi ziemniakami. Smacznego
Oryginalny smakrondelka wlewamy wodę, dodajemy pastę tamaryndową, sos rybny i cukier. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Jajka przekładamy na talerz, posypujemy usmażoną szalotką i chili. Wszystko polewamy sosem i posypujemy posiekaną kolendrą. Smacznego
Oryginalny smaklekko zgęstnieje. Wyłączamy gaz i zostawiamy na kilka minut, aby opadła piana. Foremki na kilka sekund zanurzamy w gorącej wodzie, delikatnie wyciągamy galaretkę i przekładamy na talerz. Gotowy deser polewamy sosem. Smacznego
Oryginalny smak