Zapiekanka ziemniaczana z polędwiczką w sosie szpinakowym 533masła. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę, mieszamy. Dolewamy bulion. Gotujemy kilka minut, mieszając. Dodajemy śmietanę i szpinak. Układamy w blaszce lub naczyniu żaroodpornym: na dole mięso z pomidorami, polewamy sosem. Na wierzch układamy podpieczone ziemniaki. Zapiekamy kilkanaście minut. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczka
Jesienny budyń jaglany 165dżemem. Nakładamy do miseczek i dekorujemy łyżeczką dżemu. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i krótko podsmażamy na miodzie ze szczyptą cynamonu. Przekładamy na budyń. Pozostałym na patelni miodem polewamy orzechy które również podajemy z budyniem. Najlepiej smakuje na ciepło, smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
Mienta blog
Serowe ślimaki z rodzynkami 267czynność powtarzamy z druga połową ciasta. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 C przez ok 40 minut, sprawdzając wykałaczką w momencie aż ładnie się zarumienią. Jak ślimaczki ostygną polewamy je lukrem. Smacznego
Niezły Młynek
Pierogi z kiełbasą 311każdy krążek z ciasta nakładamy kulkę zmiksowanej kiełbasy i dokładnie zlepiamy pierogi. Pierogi wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy około 3-5 minut od wypłynięcia pierogów. Odcedzamy. Polewamy podsmażoną kiełbasą z cebulką i szczypiorem. The post Pierogi z kiełbasą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka curry 519szynką, to kroimy ją w kostkę. Groszek odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki razem mieszamy( ryż, kurczak, groszek, ser). Majonez łączymy z jogurtem i dodajemy drobno posiekany czosnek. Polewamy połączone składniki i przyprawiamy 2 łyżeczkami przyprawy curry i solą
Olikowa kuchnia
Prosty sos szpinakowo-serowy do gnocchi lub makaronu 209słona), mieszamy do całkowitego rozpuszczenia sera. Wlewamy śmietankę i gotujemy około 5 minut, często mieszając. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia - sos powinien znacznie zgęstnieć. PROPOZYCJA PODANIA: Na talerz wykładamy makaron/gnocchi, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Możemy również przełożyć sos do rękawa cukierniczego z końcówką-gwiazdką i ozdobić talerz sosem; na środek wykładamy makaron.gnocchi i posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego
My Culinary Art
Ciepłe lody 393ujdzie Waszej uwadze. Na sam koniec wmiksować ekstrakt. Następnie masę wyłożyć do wafelków za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego. Włożyć je do lodówki na czas przygotowania czekolady. Składniki na polewę czekoladową: 100g gorzkiej lub deserowej czekolady Kilka łyżek mleka Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przelać do miseczki lub kubka w zależności od wielkości
Fabryka pomysłów
Kurczak zapiekany z dynią 218jedną łyżką papryki słodkiej oraz szczyptą pieprzu i granulowanego czosnku. Wszystkie składniki na sos łączymy i dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, dynię oraz kurczaka. Składniki mieszamy i polewamy sosem. Na wierzch układamy plasterki sera żółtego i gałązki rozmarynu. Pieczemy w 180 C przez 1 godzinę
Zainspirowana w kuchni
Sałatka z roszponki z dyniowymi gwiazdkami 192uzyskamy. Do wydrążonej dyni roszponkę wkładamy, pomidorki w plasterki, oliwki, dokładamy. Kurczaka na sałatkę układamy, gwiazdkami dyniowymi całość rozświetlamy. Kiełkami rzodkiewki całość ozdabiamy i tuż przed podaniem sosem jogurtowym polewamy. Sos: Kapary rozdrabniamy, z jogurtem mieszamy, szczyptą pieprzu doprawiamy i sos do sałatki mamy. Smacznego
Moniki Smakołyki
Sałatka z makaronem ryżowym i krewetkami 290makaron przygotowujemy jak na opakowaniu. Paprykę, dymkę kroimy całość. Na talerzu wykładamy przygotowany makaron i dokładamy warzywa i krewetki Wszystko z sobą mieszamy i polewamy sosem. Miłego weekendu
cookpl
Grillowane ziemniaki z topionym serem camembert 213himalajska do smaku, świeży rozmaryn, listki świeżej bazylii, topiony ser camembert. Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, suszymy, układamy na foli aluminiowej, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę, gałązki rozmarynu i polewamy oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem i zawijamy folię. Ziemniaki pieczemy na grillu, aż uzyskają złotawo – brązowy kolor. Ziemniaki przekrawamy dwie części, nakładamy (na płaską część) ser topiony, posypujemy pieprzem
Moniki Smakołyki
Łosoś pieczony 281ulubionej mieszanki przypraw) Przepis: Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na trzy części. Następnie odkrajamy 4 plasterki cytryny i z pozostałej części wyciskamy sok. Sokiem tym polewamy łososia. Oliwę z oliwek łączymy z ulubionymi przyprawami i nacieramy tym naszego łososia. Odstawiamy go na ok. 1 godzinę do lodówki. Łososia przybieramy pozpostałymi kawałkami cytryny i pieczemy w wyłożonynym papierem
Emcia Pichci
Myszki na zielonej łące 269części, uszy robimy z oliwek pokrojonych w plasterki, oczy i nos z ziaren pieprzu, a ogon ze szczypiorku. Łączymy ze sobą składniki: mix sałatowy, kukurydzę, oliwki, marchew, cebulę i polewamy sosem winegret. Na sałacie układamy: ser mozzarella, na nim myszki z jajek, całość posypujemy szczypiorkiem i gotowe. Smacznego
Moniki Smakołyki
Sałatka: buraczki i feta 300przez ok. 1 minutę, odcedzamy. Z majonezu, oliwy, soku z cytryny, soli, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku robimy sos. Na buraczki układamy kawałki fety, rozkładamy różyczki brokuła, polewamy sosem. Na wierzchu przyprawiamy grubo zmielonym pieprzem
Kulinarne przygody Gatity
Szparagi gotowane na parze 231rozpuści dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Masło podgrzewamy do momentu, aż się delikatnie spieni, wtedy wrzucamy natkę, mieszamy i odstawiamy. Na osobnej patelni prażymy słonecznika. Ugotowane szparagi polewamy bułką z masłem, posypujemy słonecznikiem, soli i pieprzymy
Kulinarne przygody Gatity