Mieszamy z marchewką, obraną specjalną obieraczką, która obiera w długie, wąski paski. Dodajemy pokrojonego w paski ugotowanego buraka, układamy na sałatce kawałki żółtego sera pleśniowego. Posypujemy sałatkę grzankami i polewamy sosem vinegret. Sos przygotowujemy z wymienionych składników i odstawiamy na co najmniej 2 godziny
Aga w kuchniukładamy kawałki żółtego sera pleśniowego i obrany ze skórki świeży włoski orzech. Gruszkę przekrawamy na pół i kroimy w plasterki, układamy na talerzu. Figę kroimy w ćwiartki. Całą sałatkę polewamy sosem włoskim rozrobionym z oliwą z oliwek. Podajemy na kolację. Można także podać z białym serem pleśniowym, polecam
Aga w kuchnifigi kroimy w ćwiartki i układamy na sałacie. Plasterki sera pleśniowego kruszymy i układamy między figami, Na koniec gruszkę kroimy w długie, cienkie paseczki i układamy na rukoli. Całość polewamy sosem przygotowanym z wymieszania sosu Fit up z oliwą z oliwek. Polecam, sałatka jest pyszna
Aga w kuchnisoku z cytryny, szczypta cukru. Przygotowanie: Marchewki obieramy i ścieramy na tarce lub w specjalnej maszynce z tarczami na ścierania. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda i ścieramy. Polewamy sokiem z cytryny. Mieszamy marchewkę z jabłkami. Na końcu dodajemy kawałki ananasa i wlewamy pół soku z puszki. Mieszamy, dodajemy szczyptę cukru. Surówka idealnie pasuje jako dodatek do obiadu
Aga w kuchnitalerzu układamy liście rukoli. Ugotowanego buraka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. ser pleśniowy rozrywamy na mniejsze kawałki i układamy na sałacie. Następnie sałatkę polewamy sosem vinegret. Sos przygotowujemy z wymienionych składników i odstawiamy na co najmniej 2 godziny. Na koniec posypujemy sałatkę płatkami migdałowymi oraz suszoną żurawiną
Aga w kuchnipapierowej torebki i smażymy z obu stron. Następnie kroimy kurczaka w paseczki i układamy na sałacie. Sos przygotowujemy z wyciśniętego czosnku, wymieszanego z oliwą z oliwek i tymiankiem. Polewamy sosem sałatkę
Aga w kuchniTarsmak. Przygotowanie: Piersi kurczaka myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikami papierowymi. Nacieramy solą i pieprzem. Kroimy w kawałki ok. 2,5x 2,5 cm i polewamy odrobiną oleju. Dodajemy pozostałe przyprawy i mieszamy. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Paprykę kroimy w kwadraty ok 2x 2 cm. Na przemian nadziewamy kurczaka, paprykę żółtą, kurczaka
Aga w kuchnitalerzu. Plasterki cytrusów kroimy na 8 kawałków i odcinamy skórki. Układamy kawałki pokrojonego plasterka ananasa oraz maliny. Przygotowujemy sos z soku z cytryny, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Polewamy sałatkę sosem przed samym podaniem
Aga w kuchniłyżeczki żelatyny, mieszamy, aż do rozpuszczenia. Przelewamy masę śmietanową do 1/3 wysokości szklanek. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Maliny podgrzewamy, możemy je trochę osłodzić i miksujemy blenderem. Polewamy gorącymi malinami pannę cottę
Aga w kuchnitalerzu. Następnie kroimy sera camembert w trójkąciki i układamy na talerzu. Dodajemy kilka malin i rozłupane orzechy włoskie. Pozostałe maliny posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem. Takim malinowym musem polewamy sałatkę przed podaniem
Aga w kuchniodcedzamy i rozkładamy do dwóch naczyń żaroodpornych. Piersi kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy. Smażymy kurczaka na patelni. Po usmażeniu kurczaka odcedzamy z tłuszczu i układamy na makaronie. Zapiekankę polewamy sosem meksykańskim. Na tym samym tłuszczu co smażyliśmy kurczaka, podsmażamy por i cebulę z której robimy kolejną warstwę zapiekanki. Następnie kroimy paprykę w kostkę i pomidora, układamy na niej kawałki
Aga w kuchniłyżeczka papryki Kamis, 1/2 łyżeczki chilli Kamis, 2 łyżki miodu, sól, pieprz, ryż basmati Kupiec. Przygotowanie: Żeberka kroimy co drugą kość. Posypujemy je przyprawami i polewamy miodem. Dokładnie wcieramy przyprawy. Odstawiamy żeberka na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez 10 minut w 250 stopniach, a przez kolejne 60 minut
Aga w kuchnimiseczce. Układamy połówki żółtych pomidorków, obrane orzechy włoskie i kiełki. Następnie robimy sos z oliwy z oliwek, soku z cytryny, pieprzu i soli. Sos mieszamy w shakerze i polewamy przed samym podaniem. Idealnie smakuje z bruschettą lub innym pieczywem
Aga w kuchnicienkie paseczki, pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Warzywa dodajemy do mieszanki sałat. Składniki do sosu: oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła, pieprz i sól mieszamy w shakerze. Polewamy taki sosem sałatkę i mieszamy. Idealnie pasuje do mięs czy ryb, trochę wiosny w środku zimy
Aga w kuchnipodłużnej miseczce układamy listki rukoli. Następnie na zmianę układamy plasterki pomidorków koktajlowych i mozzarelli (najlepiej tych małych, bo pasują wielkością do pomidorków). Sałatkę polewamy oliwą z oliwek i posypujemy suszoną bazylią. Caprese sprawdza się na każdym przyjęciu :) Można każdemu podać z osobna
Aga w kuchni