swój świąteczny stół. Ja życzę was smacznego jajka i do zobaczenia po świętach, odpoczywajcie i bawcie się. Pozdrawiam Mazurek z masą kajmakową http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2013/03/mazurek-z-masa-kajmakowa.html Babka ajerkoniakowa w polewie z białek czekolady http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2013/03/babka-ajerkoniakowa-w-biaej-czekoladzie.html Babka czekoladowo pomarańczowa http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2013/03/babka-czekoladowo-pomaranczowa.html Babka cafe latte http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/babka-cafe-late.html Babka kawowa http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/babka-kawowa.html Mazurek pomarańczowy http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/wielkanocny-mazurek-pomaranczowy.html Babka
ciastkarnia na kruchym spodziegotujemy gruszki przez 20 do 30 minut, tak aby były miękkie ale nie rozpadały się. Ugotowane owoce wyciągamy cedzakiem na talerz. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy ją gruszki. Na koniec deser posypujemy migdałami. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziezajęło około 10 minut). Zdejmujemy z ognia, solimy i pieprzymy dla smaku. 4. Na talerzach układamy rukolę, następnie wątróbkę, a na niej liście melisy. Posypujemy pozostałymi malinami i polewamy naszym sosem. Smacznego! :) Danie inspirowane przepisem z magazynu "Moje Gotowanie
My Culinary Artzgęstniała. 2. Jak odpowiednio zgęstnieje dodajemy szczypte cynamonu, sparzone rodzynki i razem mieszamy. Maliny razem z miodem rozduszamy w garnuszku. Gorącą owsiankę przelewamy do salaterki a na górę polewamy malinami.Smacznego Rada. Jak ktoś woli słodszą owsiankę to po zgęstnieniu może dodać cukier, osobiście bez dwóch łyżek cukru ja bym jej nie tykał . The post Owsianka z malinami appeared first
zjem to blog kulinarnypółmisku, pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki i układamy na szpinaku. Ser pleśniowy kroimy w małą kostkę. Szynkę (najczęściej jest do kupienia w plasterkach) kroimy na mniejsze kawałki. Całość polewamy dresingiem i życzymy sobie smacznego
Delicious Titbitskroimy w ćwiartki. Ser i mango kroimy w kostkę. Całość rozkładamy na liściach sałaty, dodajemy krążki cebuli i kilka oliwek (wg. uznania). Składniki na sos mieszamy w szklance i polewamy nim sałatkę. Gotowe
My Culinary Arttalerzu na zmianę: plaster łososia, pomidor, mozzarella, łosoś, pomidor.. itd. 2. Dymkę kroimy w krążki, posypujemy nią sałatkę. Dodajemy kapary i oliwki. 3. Oliwę mieszamy z octem i polewamy nią sałatkę. Na koniec dodajemy trochę pieprzu. Smacznego! :) Uwaga: nie dodajemy soli! Kapary oraz łosoś są wystarczająco słone
My Culinary Artodrobinę masła klarowanego i wrzucamy steki. Smażymy 2-3 minuty z każdej strony. 4. Zdejmujemy steki z patelni i zostawiamy na kilka minut aby "odetchnęły". Przekładamy na talerz i polewamy powstałym sosem z talerza i patelni. Podajemy z masłem czosnkowym lub puree czosnkowym (jak na zdjęciu. do ziemniaków tuż przed ugniataniem dodajemy dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku). Gotowe! :) Wskazówka
My Culinary Artsmażymy około 5-7 minut. Wlewamy śmietanę i całość gotujemy często mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodajemy pietruszkę i mieszamy. 3. Tagliatelle przygotowujemy wedle zaleceń producenta. Rozkładamy na głębokie talerze, polewamy naszym sosem i dekorujemy pietruszką. Wskazówka: Gotowe danie można posypać zmiksowanymi orzechami włoskimi. Smacznego
My Culinary Artcukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl z gorącą wodą i odstawiamy do przestygnięcia. Gdy zacznie tężeć, wlewamy cienkim strumieniem do ubitej śmietanki, cały czas miksując. Tak przygotowaną pianką polewamy sernik i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Gotowe! TUTAJ znajdziecie przepis na lody z herbatą Matcha. Uwagi: do dekoracji użyłam szczypty herbaty macha i 1 łyżki ubitej wcześniej
My Culinary Artsmakiem kaparów). 3. Pierś z kurczaka piersi grillujemy na specjalnej patelni lub smażymy na niewielkiej ilości masła klarowanego. Wykładamy na talerz, a gdy mięso "odetchnie" (2-3 minuty), polewamy naszym sosem. Podajemy z młodymi gotowanymi ziemniaczkami i świeżymi warzywami, polanymi odrobiną sosu balsamicznego. Smacznego! :) Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz
My Culinary Artmałą chochelką, formując placuszki (nie rozlewamy ciasta po patelni jak naszych naleśników). Smażymy ok. 2 minuty z każdej strony, aż pancakes się zarumienią. 3. Pancakes układamy jeden na drugim, polewamy syropem klonowym i dodajemy brzoskwinię i prażone migdały. Smacznego! :) Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz
My Culinary Artzarumienienia). Wyciągamy i odstawiamy do lekkiego ostudzenia. ~ 2. Śmietanę utrzepujemy z jajkami i cukrem do całkowitego połączenia składników. Na ostudzone ciasto wykładamy malinki wedle uznania i polewamy naszą śmietanową masą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30-40 minut - na wierzchu powinna pojawić się delikatna skorupka. Odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe
My Culinary Artoliwki pozostawiamy w całości. Ser feta możemy pokroić w kostkę lub w plastry (właściwe podanie to plastry). Na półmisku układamy wszystkie warzywa, na nich układamy ser feta. Całość polewamy oliwą z oliwek i posypujemy oregano. Smacznego! :) Uwagi: Do prawdziwej sałatki greckiej nie dodaje się sałaty, jednak możecie ją podać w stylu anglosaskim - z posiekaną sałatą lodową i sosem vinaigrette
My Culinary Artbambusowym parowniku układamy liść lub dwa kapusty pekińskiej (żeby sos nie wyciekał). Wrzucamy połowę imbiru, szczypioru i papryki. Układamy nasze filety z łososia skórą do dołu, polewamy przygotowanym wcześniej sosem i przykrywamy resztą składników. Na koniec pęczek świeżej kolendry. Zamykamy i gotujemy na parze 20 minut. Gotowe! :) Wskazówka: Na dolnym poziomie parownika dodatkowo zrobiłam młode ziemniaczki z szalotką. Wspaniale uzupełniają
Tajskie smaki