Pancakes z brzoskwiniami i syropem klonowym

Pancakes z brzoskwiniami i syropem klonowym

Pancakes z brzoskwiniami i syropem klonowym

Przepis na : deser

Poniżej przedstawiam przepis na klasyczne amerykańskie pancakes na maślance. Pyszna propozycja na śniadanie lub bezmięsny obiad. Dodatki można dodawać wedle uznania - typowo amerykańska wersja to ta z bekonem i syropem klonowym. Od razu uprzedzam, że 6 placuszków dla jednej osoby to zdecydowanie za dużo (no, chyba że ktoś jest bardzo głodny :) ). Składniki (12-15 pancakes): 1 szkl. maślanki 1 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. cukru trzcinowego (lub cukru pudru) 8-10 łyżek oliwy z oliwek 1 małe jajko 1 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.