parowarze) 2. W międzyczasie przygotowujemy dip: do jogurtu dodajemy posiekany drobniutko czosnek i posiekanego ogórka oraz koperek i solimy. 3. Jemy maczając kalafiora w dipie, lub polewamy. Wersja na zimno - jako dodatek, sałatka: 1. Kalafiora (z jak najmniejszą ilością tych "ogonków") gotujemy krócej - na półtwardo. (w wodzie, wrzucony do wrzątku: 5 - 8 min; należy sprawdzać) 2. Z podanych składników
Malowane smakiemwody (tę czynność ułatwia nam miarka wewnątrz garnka) z 3 łyżkami cukru (zależy od ilości owoców my gotowaliśmy dwie gruszki ) przez około 5 minut. Następnie owoc polewamy rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy listkiem mięty. My nasze gruszki gotowaliśmy w małym garnuszku o pojemności 2,9 l LINK Deser ten jest bardzo smaczny dla miłośników owoców
cookplmieszamy w mikserze do sosów. Kiełki układamy na półmisku, układamy jabłka pokrojone w cienkie księżyce, buraczki pocięte w cienkie okręgi, pomidorki w ćwiartkach, orzechy. Wszystko polewamy sosem. Smacznego! KROKUS wyposaża Niezły Młynek w przetwory
Niezły Młynekmoim rodzinnym domu marnowało się dużo chleba i zazwyczaj zanosiliśmy go ptakom z pobliskiego stawu. Z Mężem mamy inne podejście i próbujemy wykorzystać wczorajsze pieczywo do ostatniego okruszka. Najczęściej polewam je oliwą i opiekam w piekarniku lub na patelni grillowej. Takie grzanki są przepyszne, szczególnie z pastami do chleba , albo z dojrzałym pomidorem. Rozdrobnione czerstwe pieczywo dodaję także zamiast bułki
Chilli Czosnek i Oliwabazą do naszego sosu, dodajemy wino i przyprawy smażymy aż sos stanie się gęsty. Steki wykładamy na talerz i na każdy stek kładziemy krążek masełka ziołowego oraz polewamy sosem. Smacznego
Niezły Młynekprzepisu można tworzyć wersje smakowe ciasta, np. biszkopt pomarańczowy, kakaowy itp. Biszkopt (ostudzony) kroimy na blaty, nasączamy alkoholem i wedle gustu przekładamy owocami, dżemem lub bitą śmietaną. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą, galaretką owocową lub kremówką i owocami. tiramisu
prawdziwe jedzeniedodajemy szpinak i smażymy, aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Mięso grillujemy z obu stron na rumiano i układamy na talerzu. Polewamy sosem. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkadodajemy do szpinaku. Mieszamy na średnim ogniu póki ser się nie rozpuści. Jeśli sos zrobi się zbyt gęsty można dodać kapkę śmietany 12%. Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem. Osoby, które nie przepadają za smakiem szpinaku, mogą spróbować wariant na bazie pomidorów
Kolizje Smakównagrzewamy na 180 st. Dokładnie umyte ziemniaki i cukinię kroimy na ćwiartki, czosnek w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy przy pomocy silikonowego pędzelka oliwą z rozmarynem, wrzucamy warzywa, posypujemy solą, polewamy oliwą, mieszamy. Przekładamy do piekarnika i pieczemy, aż ziemniaki będą miękkie, podajemy posypane posiekaną natką
Moja smaczna kuchniabiałej czekolady - przekładamy osuszonymi truskawkami - przykrywamy bezą - na wierzch układamy ponownie 2łyżki masy i truskawki KARMEL: - w rondelku rozpuszczamy cukier i miód , ciągle mieszając, doprowadzamy do wrzenia - polewamy deser karmelem SMACZNEGO! Gwarantuję, że będzie to niezapomniana chwila .. ;-) Zapraszam na FB SmykWKuchni! Buziaki! Przepis bierze udział w konkursie
SMYKWKUCHNImozzarelle kroimy w kostkę. Kładziemy na sałatę. Oliwki kroimy w krążki, cebulę w piórka. Również kładziemy na talerze. Teraz czas na krewetki, układamy je na talerzach. Na końcu polewamy wszystko odrobiną oliwy z oliwek i voila! Gotowe
Mango Papajagodzinie odwracamy delikatnie kawałki mięsa na drugą stronę. Mieszamy rzadko i bardzo ostrożnie, tylko po to by nic nie przywierało do dna. Ostrożnie wyjmujemy kawałki mięsa na talerze i polewamy warzywnym sosem. Podajemy z bagietką, ryżem, kaszą lub samo. Smacznego
Smaczne Zdroweminut od momenty, gdy wino zacznie wrzeć. Czekoladę rozpuszczamy (my poszłyśmy na łatwiznę, rozpuściłyśmy ją nie do końca, więc powstała nam gęsta, niejednolita masa) w kąpieli wodnej. Polewamy czekoladą gruszki lub tak jak my, układamy je na kleksach z masy czekoladowej. Posypujemy płatkami migdałów. SMACZNEGO! Serioo? Bawcie się w #friendsie przy każdej okazji! Pozdrawiamy! Karmel-itka z ekipą
W kuchni Karmel-itkiforemek. Zostawiamy do stężenia w lodówce na godzinę.. Gdy panna cotta stężała, przed wyjęciem z foremek wstawiamy na 10 sekund do wrzątku, po czym przekładamy deser na talerz. Polewamy syropem z pomarańczy. W rondelku umieszczamy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy, cukier, oraz skórkę otartą z połowy pomarańczy, całość doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy na małym ogniu, do zredukowania syropu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl z gorącą wodą i odstawiamy do przestygnięcia. Gdy zacznie tężeć, wlewamy cienkim strumieniem do ubitej śmietanki, cały czas miksując. Tak przygotowaną pianką polewamy sernik. 5. Do dekoracji używamy szczypty herbaty macha i 1 łyżki ubitej wcześniej śmietanki. Robimy kropki z zielonej śmietany na powierzchni sernika, po czym przy użyciu małej łyżeczki robimy
Tajskie smaki