polewa - 11092 przepisów (strona:578/740)

Czarne spaghetti z boczkiem i sosem pomidorowym 204

chrupiące. Na tej samej patelni podsmażamy pieczarki. Na końcu dodajemy oliwki i wcześniej podsmażony boczek z szynką. Mieszamy dokładnie składniki   i chwilę podsmażamy aby smaki się wymieszały. Makaron polewamy sosem, nakładamy pozostałe dodatki i posypujemy obficie parmezanem

Mania Gotowania
Polędwiczki wieprzowe w glazurze z miodu i sosu teriyaki 240

około 2 minuty z każdej strony). Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Składniki sosu dokładnie mieszamy. W powstałej marynacie obtaczamy dokładnie polędwiczkę. Układamy ją w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym odrobina oliwy. Polewamy mięso pozostałą marynatą. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Kroimy w plastry. Ja podałam polędwiczki z pieczonymi ziemniaczkami posypanymi parmezanem i doprawionymi rozmarynem

Mania Gotowania
Lasagne bolognese krok po kroku 341

się rozpuścił i przyprawiamy sos. Ser żółty ścieramy na tarce. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą. Ja używam naczynia prostokątnego. Układamy płaty lasagne na dnie naczynia. Nakładamy mięso z sosem, polewamy sosem beszamelowym, posypujemy odrobina sera i przykrywamy kolejnym płatem. Moja lasagne ma zazwyczaj dwie lub trzy warstwy mięsa. Wierzch zapiekanki smaruje pozostałym sosem beszamelowym oraz posypuje obficie serem. Pieczemy

Mania Gotowania
Makaron z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym oraz najlepszy sposób na oczyszczenie kurek 365

łyżkami parmezanu, doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną ziół. Mieszamy dokładnie. Do grzybów dodajemy kurczaka oraz śmietanę. Podsmażamy jeszcze przez około 3 minuty. Dodajemy posiekaną pietruszkę i mieszamy. Przygotowany makaron polewamy sosem i posypujemy pozostałym   parmezanem

Mania Gotowania
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 231

gotuje... | blog: Młoda mama gotuje... Krówki Ciągutki autorka: Zegarynka5 | blog: Zegarynka5 Tarta limonkowa i domowy kajmak autorka: mapa295 | blog: Ciastkoterapia Koktajl - deser owocowy z mlekiem kokosowym, bitą śmietaną i polewą krówkową autorka: ptakova | blog: Healthy Living / gdy zdrowie smakuje najlepiej

Mania Gotowania
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym 377

ogniu około 5-7 minut. Doprawiamy pieprzem. Następnie dodajemy miód i musztardę i sok z 1/2 cytryny. Mieszamy, chwilę podgrzewamy aby składniki się połączyły. Polędwiczkę kroimy w plastry i polewamy sosem . insertCookd("50a867d584886d9d043d63a7efdf7866

Mania Gotowania
Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada 167

przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut.   Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Dżem podgrzewamy w rondelku na małym ogniu. Dodajemy żelatynę. Aby żelatyna równomiernie się rozpuściła możemy ją rozrobić w niewielkiej ilości gorącej wody. Dokładnie mieszamy żelatynę z dżemem. Masę studzimy i wkładamy

Mania Gotowania
Pieczeń a'la Orloff 225

mięsem. Dwiema długimi wykałaczkami przebijamy mięso wzdłuż na wylot, tak aby wszystkie składniki pozostały na miejscu. Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 10 minut. Następnie polewamy obficie pozostałym sosem i pieczemy około 20-25 minut (by sos, zarumienił się i zrobiła się skorupka). Podajemy z pieczonymi warzywami

Mania Gotowania
Kofta kebab z bułką pita 206

około 2-3 minuty. Podgrzewamy chlebki pita w piekarniku, najlepiej najpierw posmarować je lekko wodą lub oliwą aby zbytnio się nie spiekły. Do kieszeni chlebków wkładamy mięso i warzywa. Polewamy sosem

Mania Gotowania
Marchewka glazurowana 370

być zbyt miękka, gdyż będziemy ja jeszcze podsmażać. Ugotowana marchew dokładnie osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukier i czekamy aż się rozpuści. Wkładamy marchewki, doprawiamy solą i pieprzem, polewamy miodem, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym. Mieszamy, tak by marchewki się dokładnie pokryły masłem z przyprawami. Smażymy marchewki przez około 3 minuty, aby się zeszkliły, a glazura zbrązowiała. Podajemy

Mania Gotowania
Kurczak z papryką i pieczarkami zapiekany pod beszamelem 419

podsmażamy aby się zeszkliła. Dodajemy paprykę i pieczarki,  smażymy ok. 5 minut, aż wszystko zmięknie. Mięso przekładamy na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego odrobiną oliwy. Pokrywamy mięso warstwą warzyw, polewamy sosem, posypujemy makaronem oraz serem. Pieczemy około 20 minut, aż wierzch lekko zbrązowieje

Mania Gotowania
Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym 377

mleka będzie zbyt gęsty możemy go jeszcze rozcieńczyć. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą. Ja używam naczynia prostokątnego. Układamy płaty lasagne na dnie. Nakładamy mięso z sosem, warstwę szpinaku i polewamy sosem beszamelowym. Posypujemy odrobiną sera i przykrywamy kolejnym płatem. Moja lasagne ma zazwyczaj dwie lub trzy warstwy mięsa. Wierzch zapiekanki smaruje pozostałym sosem beszamelowym oraz posypuje obficie serem. Pieczemy

Mania Gotowania
Ciasto czekoladowe z wiśniami 423

smaku. Jeśli chcielibyście wykorzystać czekoladę deserową zamiast mlecznej, do ciasta należy dodać więcej cukru. Wielbiciele ciast przepełnionych owocami śmiało mogą też zwiększyć ilość wiśni. Ciasto można po upieczeniu udekorować polewą czekoladową, ja uznałam, że samo w sobie jest bardzo aromatyczne i nie ma takiej potrzeby

Smakołyki Bereniki
Mexican Nachos czyli Zapiekanka z Chipsami :) 256

paseczki, fasole odcedzamy z zalewy a ser scieramy na tarce o grubych lub małych oczkach. Do naczynia żaroodpornego, formy do tarty lub jakiegoś naczynia do pieczenia wsypujemy część nachos. Polewamy je sosem, posypujemy salami, fasolą i serem. Wysypujemy resztę nachos z opakowania i powtarzamy te same czynności.   Wstawiamy do piekarnika w 180 - 200st. na ok 15min aż ser się

Olikowa kuchnia