dodając trochę cukru trzcinowego. Łososia odwijamy z folii. Ryż układamy na 2 talerzach, kroimy łososia w cienkie paski (mój jak widać trochę się rozpadł), kładziemy na ryżu i polewamy sosem. Na wierzch układamy listki świeżej kolendry. Post Łosoś w sake pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuczęści i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewypieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Tak samo kroimy obrane jabłka i cebulę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i tuńczyka z puszki. Solimy, pieprzymy, polewamy oliwą i ...gotowe
Moje Kuchenne Rewelacje150g) 1 opakownie pomidorków cherry (250g) pęczek świeżej bazylii pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Pomidorki przekrawamy na pół, bazylię siekamy. Mieszamy wszystko z mozzarellą. Pieprzymy i polewamy oliwą. Gotowe !!! Najlepsza z chłodnym
Moje Kuchenne Rewelacjebrytfanny i podlać wodą. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 2,5 godziny. Przez pierwsze 2 godziny pod przykryciem, pózniej odkryć. Od czasu do czasu polewać wytapiającym się tłuszczem. Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze na 15 minut. Gęś pokroić. Połowę nadzienia zmiksować ze szklanką tłuszczu spod gęsi. Podawać powstały sos w sosjerce
Moje Kuchenne Rewelacjepomidor 3 jajka na twardo sos chili słodko-pikantny PRZYGOTOWANIE Sałaty przekładamy do miski. Szynkę i papryki kroimy w kostkę, pomidora w szesnastki, a jajka w ósemki. Polewamy według upodobań sosem chili słodko-pikantnym. Podajemy
Moje Kuchenne Rewelacjeokoło 5 minut. Jeśli były mrożone przelewamy wcześniej wrzątkiem na sitku. Po przestudzeniu dodajemy do sałatki. Śmietanę łączymy z keczupem, przeciskamy ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy sałatkę. Na końcu delikatnie mieszamy
Moje Kuchenne Rewelacjeminut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i zostawiamy ciastka na 10 minut. Po ostudzeniu przekrajamy je na pół i przekładamy bitą śmietaną. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
Salonik smakówogonki. Truskawki kroimy na połówki lub ćwiartki. Fetę i awokado kroimy w kosteczkę - skrapiamy awokado sokiem z cytryny by nie ściemniał. Przyprawiamy pieprzem i szczyptą chili. Składniki dressingu mieszamy, polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy i podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjekroimy w kostkę. Układamy na środku rukoli. Dookoła kładziemy plasterki serka camembert. Orzechy kruszymy i posypujemy sałatkę. Składniki sosu mieszamy - najlepiej w małym słoiczku, energicznie wstrząsając - i polewamy całość. Pyszna i lekka sałatka gotowa
Moje Kuchenne RewelacjePrzecedzamy sos przez sitko. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Na połowę prostokątów z ciasta nakładamy bitą śmietanę i umyte maliny oraz borówki. Przykrywamy pozostałym ciastem, posypujemy cukrem pudrem, polewamy malinowym sosem i podajemy
Moje Kuchenne RewelacjePaprykę kroimy w dużą kostkę, szczypiorek siekamy. Mieszamy wszystkie składniki. Przygotowujemy sos : miód rozcieramy z sosem sojowym i winem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę i zajadamy ze smakiem
Moje Kuchenne Rewelacjecebulą, szynką oraz pieczarkami. OM NOM NOM! 9. POMIDORY + FETA (2 min): na wymieszane tortellini kładziemy pokrojone suszone pomidory, a następnie palcami równomiernie rozkruszamy fetę na wierzchu potrawy. Całość polewamy pozostałością oliwy z pomidorów oraz posypujemy oregano oraz bazylią. OM NOM NOM! 10. ZAPIEKANIE (15 min): całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika, włączamy termoobieg i pieczemy 10 min. Następnie przełączamy tryb
Nerds Kitchenwarstwami z powodu zwężonego dna. My użyliśmy formy do zapiekanek. Kolejność warstw: kurczak, cebula, ogórki konserwowe, kukurydza osączoną z puszki, ½ sosu czosnkowego, kapusta pekińska, reszta sosu a na koniec polewamy keczupem z wierzchu. 8. CHŁODZENIE: sałatkę należy schłodzić w lodówce i podawać najlepiej po kilku godzinach albo nawet całym dniu, wtedy wszystkie smaki się przegryzą. 9. PODANIE
Nerds Kitchenczasem sos zacznie gęstnieć, a kiedy się zagotuje, ściągamy go z palnika. Powinien mieć konsystencję nieco gęstszą niż na naleśniki, ale na tyle rzadką aby łatwo było nim polewać nam kolejne warstwy. Jeśli jest za gęsty, dolejcie trochę zimnego mleka i dokładnie wymieszajcie. 5. MAKARON (5 min): > płaty lasagne wkładamy do miski lub formy, w której będziemy zapiekać lasagne
Nerds Kitchen