W ramach w kolejnego "Wypiekania na śniadanie" na warsztat został wzięty chlebek nadziewany szpinakiem i fetą pochodzący z książki Women's Weekly "
Bernika - moj kulinarny pamietnikpizza mniej rozpowszechniona w Polsce a zdecydowanie powinna Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaDelikatny, zażółcony dynią :) Pomysł podpatrzyłam na Fabryka Kulinarnych Inspiracji , szukając koncepcji na wykorzystanie dyni-monstrum , jaka przezimowała u mnie w piwnicy po ostatniej jesieni. Zachwycił mnie
Grunt to przepis!Przepis ten zobaczyłam wczoraj na blogu Łukasza pod ciekawą nazwą "Smalec z fasoli" i od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Przeczucie mnie nie myliło - wyszło
Kto ugości moich gości?Ten wpis czekał chyba rok na wykonanie. Miał być przeznaczony na wspólne pieczenie, ale koniec końców tak się nie stało. Ponieważ jednak brioszki wyszły
Sto kolorów kuchniZdrowe pieczywko to coś świetnego Zrobiłam jedną z oliwkami i suszonymi pomidorami Oraz bez ich dodatku Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaChleb domowy, jest zawsze wyjątkowy. Bo jak sami go przygotowujemy, to najlepsze składniki dodajemy. Ja mąkę z zaczynem drożdżowym zmieszałam, ziaren słonecznika, siemienia lnianego i płatków
Moniki SmakołykiCoraz więcej przepisów wpasowujących się w Święta Wielkanocne. Ja dzisiaj wam również chciałabym przedstawić moją kolejną propozycję, którą są miseczki chlebowe na kefirze. Już raz piekłam
dom-agi.plŚwietne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g
BullioC hlebek samo zdrowie z chrupiącą skórką z każdej strony :), zachowujący świeżość i wilgoć przez kilka dni, bez dodatku pszenicy. Zestaw zmielonych ziaren (gryka, len, dynia
SzczyptaSmaQNajtrudniej jest zacząć. Poważnie. Czasem zdarza się, że mam cały post w głowie zanim jeszcze zacznę pisać. A czasem, jak dziś, nie umiem sklecić dwóch zdań
Gotuj z Blue RavenZbliża się Wielkanoc, więc mam dla Was propozycję upieczenia pysznego chleba na świąteczne śniadanie. Nie potrzeba do niego zakwasu, ani nie musimy go ugniatać. Wystarczy przygotować
Przepisy AleksandryOstatnimi czasy przeprosiłam się z moim zakwasem i powiem, że były to bardzo udane przeprosiny:) Przepis na ten chlebek znalazłam już dość dawno i
Krakowskie smaki AniWielkanocne śniadanie wcale nie musi być nudne, a może tak zrobić coś innego? Proponuje przepyszną pastę jajeczną z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami, z dodatkiem fety
SMYKWKUCHNINie ma to jak swojski, domowy chleb. A najbardziej docenia się go na obczyźnie. Żaden chleb w Irlandii nie może się równać z naszym, zwykłym, najprostszym
mojewypiekiinietylko