Przepis na : śniadanie
Akcja ogłoszona na blogu "Kuchnia Ireny i Andrzeja" zainspirowała mnie żeby zrobić chleb którego nie tylko ja ale i inni blogerzy nie zrobili do tej pory. Poświeciłam sporo czasu przeczesując internet w poszukiwaniu takiego chleba. W końcu trafiłam na przepis nietypowy bo wcale nie wyglądał jak chleb, w dodatku bardzo łatwy i wyśmienity na każdą okazję od śniadania po przyjęcie dla gości. Można jeść go na wiele sposobów, od posmarowania masłem po "tąkanie" jak mówią Ślązacy w ciepłej, ar... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...dziekuje, to naprawde fajny chleb, a dodatki mozna dawca jakie sie chce idealny dla gosci, tanio ich mozna nakarmic :). nie radze dawac drozdzy swiezych bo wychodzi bardziej wilgotny.
jaki cudny, z pewnością skorzystam z tego przepisu.Pozdrawiam :)
Podoba mi się to pieczywko i dodatek sera wędzonego jak najbardziej mnie przekonuje. Wygląda pięknie!!!
Jaki cudny chlebek, konieczny do spróbowania :-)Pozdrawiam serdecznie :-)
O matuniu jaki cudny!!! Koniecznie muszę skorzystać z pomysłu!! Napatrzeć się nie mogę!
Wspaniały chlebek! Cudeńko... Gratuluję wspaniałego wypieku i nagrody!:) Pozdrawiam!
Mam pytanie, czy do wypieku tego chleba mogę użyć mąki żytniej czy gryczanej?
jeśli już miałabym wybierać to lepiej żytniej aczkolwiek oby nie była za ciężka. z gryczana jeszcze nie miałam do czynienia.
Właśnie wcinam, trochę przepis zmodyfikowałam. Użyłam jednego rodzaju mąki, dodałam dwa sery: parmezan i ser zółty z ziół oregano i pominęłam czosnek. Chlebek doskonały. Polecam!