Przekładany chleb z wędzonym serem i pieczonym czosnkiem

Przekładany chleb z wędzonym serem i pieczonym czosnkiem

Przekładany chleb z wędzonym serem i pieczonym czosnkiem

Przepis na : śniadanie

Akcja ogłoszona na blogu "Kuchnia Ireny i Andrzeja" zainspirowała mnie żeby zrobić chleb którego nie tylko ja ale i inni blogerzy nie zrobili do tej pory. Poświeciłam sporo czasu przeczesując internet w poszukiwaniu takiego chleba. W końcu trafiłam na przepis nietypowy bo wcale nie wyglądał jak chleb, w dodatku bardzo łatwy i wyśmienity na każdą okazję od śniadania po przyjęcie dla gości. Można jeść go na wiele sposobów, od posmarowania masłem po "tąkanie" jak mówią Ślązacy w ciepłej, ar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Karmel-itka., 9 września 2012 02:25:03

o rany, o rany! coś pięknego.a cóż to za akcja ze Smakowitą?

Izaa, 9 września 2012 02:38:32

ale świetny przepis wyszukałas :))

mojetworyprzetwory, 9 września 2012 07:39:18

Pyszniutki! Przepis napewno wykorzystam!

ulcik - www.kuchnianawzgorzu.pl, 9 września 2012 08:17:50

cudowny i ten czosnek i ser

Bernadeta, 9 września 2012 11:45:46

Karmel-itko wejdz na linka i zobacz. dziekuje.

Bernadeta, 9 września 2012 11:48:11

dziekuje, to naprawde fajny chleb, a dodatki mozna dawca jakie sie chce idealny dla gosci, tanio ich mozna nakarmic :). nie radze dawac drozdzy swiezych bo wychodzi bardziej wilgotny.

Istria, 9 września 2012 12:28:54

Bardzo ciekawy chleb:) Przepis zapisany do wypróbowania:)

Jola - Pyszna kuchnia, 9 września 2012 12:52:07

jaki cudny, z pewnością skorzystam z tego przepisu.Pozdrawiam :)

Brenia, 9 września 2012 15:57:47

Wow, wygląda super, nic więcej do niego nie potrzeba :)

przecinkowa, 9 września 2012 17:17:55

Jaki cudny! Az mi zapachniało przed monitorem ;)

aga, 9 września 2012 20:00:02

Podoba mi się to pieczywko i dodatek sera wędzonego jak najbardziej mnie przekonuje. Wygląda pięknie!!!

Dorota, 9 września 2012 20:28:00

Powiem tak, zauroczyłas mnie tym chlebem, mus go zrobić:-)

wiosenka27, 9 września 2012 21:32:43

O matko, ale pyszności:)

Bernadeta, 9 września 2012 22:02:55

dziekuje polecam ten wypiek.

siankoo, 9 września 2012 23:08:00

oj, ale pysznie wygląda, zapisuje:)

Basia, 9 września 2012 23:18:27

Jaki cudny chlebek, konieczny do spróbowania :-)Pozdrawiam serdecznie :-)

ugotujmyto.pl, 10 września 2012 17:56:06

Ale pyszności...na pewno zrobię bo to moje smaki:)!

Siekierą po Jajach, 11 września 2012 00:26:25

Rzekłabym, że smerfastyczny!

Ola, 11 września 2012 23:32:53

strasznie mi się podoba!

Viola, 13 września 2012 00:14:09

O matuniu jaki cudny!!! Koniecznie muszę skorzystać z pomysłu!! Napatrzeć się nie mogę!

Arnika, 16 września 2012 13:30:14

Wspaniały chlebek! Cudeńko... Gratuluję wspaniałego wypieku i nagrody!:) Pozdrawiam!

Bernadeta, 16 września 2012 14:09:21

Dziekuje! i pozdrawiam.

Anonymous, 15 maja 2013 15:54:15

Mam pytanie, czy do wypieku tego chleba mogę użyć mąki żytniej czy gryczanej?

Bernadeta, 15 maja 2013 17:56:42

jeśli już miałabym wybierać to lepiej żytniej aczkolwiek oby nie była za ciężka. z gryczana jeszcze nie miałam do czynienia.

Agiatis MojaKulinarnaPrzygoda, 16 października 2013 15:51:16

Właśnie wcinam, trochę przepis zmodyfikowałam. Użyłam jednego rodzaju mąki, dodałam dwa sery: parmezan i ser zółty z ziół oregano i pominęłam czosnek. Chlebek doskonały. Polecam!

Bernadeta, 20 października 2013 01:53:00

ciesze się ze się skusiłaś i smakuje. pozdrawiam.