Tak jak obiecałam, dziś na blogu przepis na indyjskie chlebki naan. Wyglądem i smakiem przypominają trochę chlebki pita. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu i
W poszukiwaniu inspiracjiCzy słyszeliście o chlebie z kaszą gryczaną? Taką normalną, ugotowaną, z torebki. Pomysł może wydawać się szalony, ale efekt stuprocentowo udany! Lekka gorycz kaszy i orzechów
Smakowity Blog KulinarnyAromatyczne pietruszkowo-cytrynowe pesto można wykorzystać jako składnik sosu do pizzy, dressingu sałatkowego lub pasty kanapkowej. Ja użyłam je do posmarowania focaccii. Przepis na ciasto znalazłam
Czerwień i błękitLubicie zapach pieczonego chleba w domu? Ja uwielbiam. A kto nie lubi, świeżego, jeszcze trochę ciepłego z chrupiącą skórką kawałka chleba z masłem? Wspaniałe, ten zapach
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Do pieczenia chleba trzeba mieć cierpliwość. Niby nic mąka, woda, zaczyn lub zakwas i sól, a jednak zajęcie dość absorbujące. No ale dla tego smaku, zapachu
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Kiedy nie mamy zbyt wystarczająco dużo czasu chwytami się rzeczy, które robi się błyskawicznie. Tym razem przygotowałam smaczne i sycące kanapki. Idealne na drugie śniadanie lub
Truskawkowa FiestaDawno nie piekłam chleba. Przeważnie bułki na różne sposoby, a chleb jakoś rzadko. W poszukiwaniu czegoś nowego trafiłam do Doroty z Moje Wypieki, a tam na
Codzienna kuchnia niecodziennaPaluchy drożdżowe z żółtym serem. 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli żółty ser łyżeczka estragonu przyprawa do gyrosa 1 jajko
BullioBardzo smaczny i długo pozostający świeży chleb na zakwasie z ziarnami. 1 szklanka pestek słonecznika 1 szklanka siemienia lnianego 1 szklanka otrąb pszennych 1 szklanka płatków
BullioMiękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko
BullioŻytnio-pszenne bułki z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego. Z podanej porcji wychodzi około 10 średniej wielkości bułek. 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu
BullioPyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja
BullioPołączenie smaku pizzy i gyrosa. Z ogórkiem konserwowym, kukurydzą i czerwoną cebulą. Pizza jest bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi przyprawy do gyrosa. Przepis na ciasto i sos
BullioŚwietne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g
Bullio