Chlebak pusty. To do dzieła! Czego używamy? -550 gram mąki pszennej TYP550 -150 gram mąki żytniej TYP720 -30 gram miękkiego masła -30 gram drożdży świeżych -garść
BaRepasSkładniki: 150 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej szklanka ciepłej wody 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżko oleju 150
Kulinarny PamiętnikKolejny chlebek na zakwasie, tym razem z dodatkiem sezamu i posmakiem czosnku. Bardzo lubie chlebek z czosnkiem jednak taki chlebek dłużej rośnie no i nie wyrasta
Monia miesza i gotujeDzisiaj kolejny raz uczestniczyłam w akcji wspólnego Wypiekania na śniadanie . Już jakiś czas temu chciałam upiec okrągłe chałki, które znalazłam na amerykańskich stronach, które de facto
Bernika - moj kulinarny pamietnikwłoska prosta przystawka dobra na rozbiegi kolacji a same grissini jako dodatek do zup lub przekąska do filmu :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaOdkąd pamiętam, chałka była moim ulubionym śniadaniowym wypiekiem . Kupowana od czasu do czasu w pobliskiej piekarni, stanowiła najlepszy przysmak w leniwy poranek . Aby
Food SquareIstna orgia smaków i zapachów! Przy pieczeniu tego chlebka, inspirowałam się dość luźno przepisem Ewy z bloga BaBy w kuchni . Dziewczyny prezentują na swojej stronie
Grunt to przepis!Domowe bułki wbrew pozorom, nie są wcale takie trudne do zrobienia jak się może wydawać, za to w smaku są pyszne. Tak zrobione bułki możecie jeść
Smakowy RajBez zagniatania ciasta,prosty przepis na chlebek z amarantusem Składniki: 250 g mąki pszennej 200g maki orkiszowej 100 g mąki żytniej 400
w mojej kuchniW marcu Amber zaprosiła nas do wspólnego upieczenia chleba pszenno-żytniego z prażoną mąką. Ten ciekawy przepis został wybrany przez Jolę z bloga Smak Mojego Domu
UgotujmyTo.plKolejny miesiąc, kolejne wspólne pieczenie . Tym razem przepis wybrała Jola . Dawno temu robiłam podobny wypiek, chyba też w ramach wspólnego pieczenia. Niestety chleb
Sto kolorów kuchniMarcowa piekarnia u Amber to chleb pszenno - żytni z prażoną mąką. Pyszny! Trudno się dziwić - wszystkie chleby upieczone według przepisów z
Stare GaryCoś dla koneserów kontrastowych smaków, czyli chlebek słodko-pikantny Z okazji jesiennych wspomnień czar , prezentuję chleb, którym zajadałam się w minionym sezonie dyniowym - ze startym
Grunt to przepis!Ostatnio niestety zaczął dokuczać mi żołądek. Ataki bólu potrafiły mnie dopaść w najmniej oczekiwanym momencie. Lekarz zalecił mi wprowadzenie do diety siemię lniane (poza lekami oczywiście
My Culinary Art