DROŻDŻOWY CHLEB NA MAŚLANCE. Kilka odsłon.

DROŻDŻOWY CHLEB NA MAŚLANCE. Kilka odsłon.

DROŻDŻOWY CHLEB NA MAŚLANCE. Kilka odsłon.

********************* Znalazłam w sieci przepis. Na chleb. Bardzo nietypowy zresztą, bo składa się ledwie z czterech składników. Mąka, sól, drożdże oraz maślanka. I to wszystko. Przetestowałam. I jestem zachwycona.  To najlepszy chleb jaki w życiu miałam okazję jeść. Oczywiście, kombinuję z różną mąką, dodatkami. Zawsze wychodzi coś zupełnie nieoczekiwanego, a pysznego. Ważne, aby maślanka była bardzo ciepła, ale nie gorąca!  By drożdży nie zaparzyć, czyli ok. 40-45 st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, mąka, ryby, chleb, pieczenie, ryba, owsiane, wegańskie, ciasto, płatki owsiane, deser, desery, torty, tort, słonecznik, ryba w ciescie, mak, chleb na drożdżach , pieczywo, chleb razowy, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pyszne ciasto, chleb mieszany, ciasto z makiem

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Iwona, 27 stycznia 2013 01:47:52

jak kupię maślankę to zrobię na pewno:))

teenager ;), 27 stycznia 2013 06:23:29

mniam , ale smaczne drożdżowe wypieki *-* dawno nic drożdżowego nie zjadłam...

Capacitier, 27 stycznia 2013 10:42:54

Mi foremkowy kształt nie przeszkadza, jestem do takiego przyzwyczajona właściwie ;p

Majana, 27 stycznia 2013 11:30:52

Każdy wariant wygląda świetnie i pewnie tak właśnie smakuje :)pozdrawiam.

Gąska Malwinka, 27 stycznia 2013 13:01:07

Wygląda megasmakowicie! Schrupałabym od razu taką kromeczkę... Każdą ;)

Wioletta Z, 27 stycznia 2013 13:06:12

A ja spróbuję go zrobić w maszynie do wypiekania chleba :)

kass, 27 stycznia 2013 14:48:33

Wspaniale wyglądaja te chlebki! pozdrawiam:)

Laura, 27 stycznia 2013 16:31:33

domowy chlebek jest super-nawet jeśli nie wyjdzie idealny, jest 100 razy lepszy od tego kupnego

MałgosiaZ, 27 stycznia 2013 16:52:39

z mąki żurkowej? mam taką w pawlaczu haha bo się nie mieści w szafce ale nie wiedziałam, że z niej można chleby piec! kurczaki :)

Olimpia Davies, 27 stycznia 2013 17:32:30

Chlebek wygląda świetnie, lubię takie małe dziurki w chlebkach:-)

Kamila, 27 stycznia 2013 18:56:16

Super i taki oszczędny w składnikach! Pozdrawiam

Antenka, 27 stycznia 2013 20:36:45

z rozkoszą zjadłabym taką kromeczkę na śniadanie, albo nawet dwie:D

Magda, 27 stycznia 2013 21:58:54

Bardzo apetyczny i ślicznie się prezentuje ta wstążeczka :)

aga, 28 stycznia 2013 12:30:41

Na maślance musi być pyszny:)

ugotujmyto.pl, 28 stycznia 2013 17:26:56

Jestem na etapie pieczenia chleba więc na pewno wypróbuję...:)!

Emcia Pichci!, 28 stycznia 2013 23:12:39

wszystkie odsłony wyglądają znakomicie!

ola in the kitchen, 28 stycznia 2013 23:39:31

Zmotywowałaś mnie do upieczenia chleba. Jutro muszę upiec!

mako, 31 stycznia 2013 22:28:11

Mam pytanie, ile maślanki należy użyć w chlebie pszenno - żytnim, bo nie jest napisane, też 1 litr ?

małka, 1 lutego 2013 12:27:46

Świetny ten chleb, zrobiłam i jest też na moim blogu, oczywiście z linkiem do Ciebie :).

gotujzkasia, 12 lutego 2013 14:39:42

Pięknie wyglądają Twoje chleby! Ten pierwszy, który pojawił się u Ciebie na blogu zainspirował mnie do upieczenia swojego :)

Zielaczek, 11 marca 2013 14:50:53

Biorę się za robotę! Jak ze smakiem chlebka dnia następnego?

Anonymous, 3 kwietnia 2013 18:04:53

Jak dlugo pieczemy pszenny chleb?

Anonymous, 31 maja 2013 12:20:14

Witam :)Coś z tym przepisem z mąką żurkową chyba nie tak bo podane są tylko suche składniki. Proszę o podpowiedź bo być może coś źle zrozumiałam. Myślę że może trzeba też dodać maślankę ale wolę nie ryzikować

Ivon, 14 czerwca 2013 16:39:29

Upiekłam ten chlebuś. Jest niesamowity :) Dodałam do niego smażonej cebulki. Poezja :)Niedługo zdam relację na blogu :)Pozdrawiam !!!!!