Chciałam zrobić coś, co zasmakuje wszystkim, bez względu na metrykę i liczbę posiadanych zębów! I trafiłam. Bułeczki rozpływają się w ustach, a Potomek zajadał ze smakiem
zabawa smakiemSkładniki na 8 bułek: 170 ml ciepłej wody 2 łyżki masła 100 g mleka w proszku 2 łyżki cukru 1 jajko 4 g drożdży instant 1
My Culinary ArtD omowy chleb na zakwasie z mąki żytniej razowej, jaglanej i orkiszowej z dodatkiem płatków owsianych i ziaren (w tym przepisie czarnuszka, kminek i słonecznik). Czas
SzczyptaSmaQDzień dobry! Dziś mam dla Was niespodziankę :) Przepis na pyszny chleb, który dostałam od znajomego z pracy. To był mój chlebowy debiut (nie licząc wypieku chleba
W kuchni KatiePest o z bazylią i orzechami włoskimi Składniki: 4 szklanki świeżych liści bazylii 1 szklanka oliwy z oliwek extra virgin 4 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich, sprażonych
naRuszcieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podaję kolejny przepis na domowy chlebek. Tym razem zrobiłam chleb z mąki orkiszowej z dodatkiem pszennej. Dodałam do
Marta GotujeSkładniki: (na 8 bułek) -3 szklanki mąki pszennej -3/4 szklanki letniej wody -1,5 łyżeczki suchych drożdży -0,5 łyżeczki cukru -1 łyżeczka soli
KasiekGotujeKto powiedział że cieciorkę trzeba jeść na wytrawnie? Wcale nie trzeba! Jako zdeklarowany łasuch zdecydowałam się pokombinować z wykorzystaniem jej na słodko. Efekt był taki
Pyry na GazZapach w domu podczas pieczenia chleba jest nieziemski. A potem ta chrupiąca skórka i najlepiej domowe masło to już raj na ziemi. Jeśli macie obawy przed
Ewa w kuchni3 jajka 1 cebulka 1 rybna puszka (dowolna) 2 serki topione 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy pieprz, sól natka pietruszki lub szczypiorek por (opcjonalnie) Jajka
Jadło i czytadłoBardzo lubię Pastelle z kawiora LISNERA. Jej smak jest bardzo mocno kawiorowy, a po dodaniu jajka staję się delikatna i nadal kawiorowa - idealna na kanapki. 1
Jadło i czytadłoJeżeli robiłam pasty z soczewicy, grochu lub fasoli to zawsze wcześniej ziarna te ugotowałam. Jednak ta pasta powstała przez przypadek. Otóż zrobiłam kiedyś pasztet z soczewicy
Jadło i czytadłoPasta Jaśkowa w połączeniu ze Smakowitą Pajdą nabiera aksamitnej konsystencji i ziołowego smaku. Do tej pory zawsze robiłam ją z oliwą z oliwek, od
Jadło i czytadłoSmakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że będąc wyłącznie tłuszczem roślinnym tak doskonale potrafi "udawać" smalec - będący smakiem dzieciństwa i wakacji u babci. Do tego jeszcze
Jadło i czytadłoDobra pasta z tuńczyka nigdy nie jest zła. Pasta tuńczykowa na śniadanie to dobry start i udany dzień. 1 wędzony tuńczyk 2 jajka
Jadło i czytadło